Mačky a tehotenstvo

dadkadadus
3. nov 2019

Ahojte ja som len počula že nie je moc dobre byt v kontakte s mačkami cez tehotenstvo , neviem či sú to fámy alebo naozaj ... dom tehotná a od malička som bývala pri mačkách mame ich von ale už nejakú dobu mame mačiatko aj vo vnútri no a zistila som že som tehotná , myslite si že to môže byt nejak nebezpečne ? Že má mačka nejaký baktérie čo by mohli ublížiť alebo vyvolať potrat ? Nechcem sa zbytočne obávať preto sa pýtam ak máte niektorá nejakú skúsenosť čo dobrú že bývate s mačku alebo zlu.. vďaka 🙂

nikusiak9
3. nov 2019

@dadkadadus pri macke mozes skor chytit toxoplazmozu alle to podla mna pri tulavej, nie domacej

liz_lemon
3. nov 2019

@dadkadadus asi myslis toxoplazmozu, ale ked si od detstva vyrastala s mackami, uz si ju urcite prekonala, a mas protilatky
inak nehrozi len od maciek, ale aj od psov, a zle umyteho ovocia/zeleniny

pasikavamacka
3. nov 2019

Toxoplazmozu je mozno dostat z vykalov infikovanej macky, ale aj zo zeleniny zo zahrady. Ak macka chodi aj von a ma vo vnutri macacie wc, tak vykaly nech cisti niekto iny. Po cisteni macacieho zachoda je samozrejmost umytie ruk

tosomja
3. nov 2019

Povedz to svojmu gynekologovi. Vezme krv a zisti, ci mas prekonanu. V casnom stadiu sa to da liecit a nic ti nehrozi. Vyhybaj sa hladkaniu okolo chvosta a necisti wc. 😉

denisa098
4. nov 2019

@nikusiak9 toxoplazmozu chytíš skôr z neumytej zeleniny ako z mačky, ak je tehu nech nečistí mačací záchod, a nech si dá záležať na odcervovaní bozkávať sa s ňou snáď nebude. Ako veď tehotenstvom netreba vyhodiť všetko živé z dvora. Ja som tiež stresovala keď som bola tehotná a teraz si hovorím ako mi riadne tie hormóny triafali.

lavender273
4. nov 2019

Aby si chytila od macky toxo, tak ju po prve musi mat a ty by si jej vykal musela chytit rukou a nasledne si to dat do ust. To asi nikto z nas nerobi. Zelenina, ovocie, naso ...zahradkarcenie su viac 'nebezpecnejsie'. Treba si umyvat ruky stale. Macku som mala aj ako tehotna, aj som jej cistila zachod, mala som rukavice na rukach. Pokial zije dnu, nelovi vonku mysi, vtaky tak je mensia pravdepodobnost ze ju dostane. Mozno aj ty si ju prekonala.

gamakage
4. nov 2019

Určite to treba povedať gynekológovii..on it urobiť čo treba. Ja som mačky nikdy nemala a vyšli mi pozitívne testy. Poslal ma na infekčné a našťastie sa tozoplazmoza nepotvrdila.. ale určite si treba byť istý. Môže to totiž spôsobiť zlý vývin plodu a vrodene chyby aj sa to nelieči . Tie to môže dostať dieťa a niekedy je potrebné po narodení podávať lieky aj novorodeniatku.. čiže odporúčam to spomenúť .. pre istotu

lula313
4. nov 2019

@dadkadadus macka je infekčná asi len dva týždne v zivote, keď sa nainfikuje, to najčastejšie nastáva v obdobi mačiatka, kedy sa nainfikuje od matky, dokonca aj jej stolica je infekčná až po 24 hodinách, kedy prejde určitým štádiom vývoja, vrátane iných parazitov ako sú vajicka skrkavky. Som záchranár, ktorý sa venuje psom v karantenke, odchytom, realizovali sme kastracne akcie feralnych maciek(aj počas môjho tehotenstva) a do dnešného dňa mám toxo negatívnu, takze som ju nikdy neprekonala a moja kamoska, ktora mi pomaha so zachranovanim, detto.. zaklad je si stále umyvat ruky, po kontakte s mackou(pred jedlom), si umyt ruky, ale tak to hádam robi každý človek a keď sa bojíš, mačacie wc nech cisti manzel a aspoň 2x denne.
Ako bolo písané vyššie, vacsia pravdepodobnost je, že sa nakazis z neumytej zeleniny, alebo si sa nakazila v detstve pojedaním piesku/zeminy ako od samotnej macky..

judar
4. nov 2019

Poniektoré tehotné sú tu veeeelmi prehnane cistotne jak Monkove zeny ze pride tehotentvo a uz hladaju sposob jak sa zverstva zbavit len zato ze ich niekto strasi s bakteriami...

sonnenshein
4. nov 2019

Tolko k tomu...
Ako pisali dievcata vyssie, necisti macaci zachod, inak si ok.
Toto je moje tretie tehotenstvo, a macky mam dobrych 15 rokov, takze si trufam povedat, ze keby bol problem, uz by sa to na skoro 13 rocnom synovi, aj 11 rocnej dcere prejavilo 🙂

ona12
10. nov 2019

My máme v byte tohto krásavca 🙂 som v 33tt

kitty_mickey
5. feb 2021

Mám 6 ročnú mačku a chceli by sme ju dať páriť je na tehotenstvo stára?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre