Má užívanie antikoncepcie do 3 mesiaca vplyv na plod?

nice202
2. feb 2012

Rada by som Vam mile zienky polozila otazku. Stalo sa jednej znamej. Nevedela, ze je tehotna do 3 mesiaca a kazdy den brala HAK. Narodilo sa jej zrakovo postihnute dievcatko. Lekari, ku ktorym potom chodila tvrdili, ze je to kvoli HAK. Myslite si, ze to moze byt pravda? Alebo HAK nema ziadne negativne ucinky na vyvoj plodu? ako sa mi tu snazia nanutit...*v nadpise malo byt ziaden

anjelicek26
2. feb 2012

Isteze to nie je pravda. HAK zabranuje dozretiu vajicka, tieto mini tabletky su uz omnoho mensie hormonalne kokteily, ako to, co bolo predtym... Ja som brala hak este do 6.tyzdna... a mala je zdrava ako ryba. Lekarka mi vravela, ze HAK moze tehu skor posilnit, ako poskodit. Navyse sa placenta len od 8.tyzdna napaja na krvny obeh - prebera svoju funkciu plnne az v 12.tyzdni... takze aj keby boli nejake hormony v tele matky, k embryu sa dostane absolutne minimum.

Nie, neverim, ze to mohlo mat akykolvek dopad. Pozri poskodene deti sa rodia aj maminam, ktore HAK neuzivali v tehu... niektore zistili, ze su tehu az v 5-6.mesiaci, ked sa babo zacalo hybat, dovtedy aj menstruacia, aj HAK... niekedy si priroda proste najde cestu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre