Lietanie počas gravidity

ditta33
6. feb 2019

Ahojte mamičky 🙂 ktorá ste lietali v tehotenstve,ako daleko a v ktorom mesiaci?zaujimalo by ma ktora letela aj uplne v 1tyzdnoch ked este ani nevedela ze je vtom...a ako ste to dali? Dopadlo to dobre? Prosim komentujte iba tie co mate vlastne skusenosti 🙂 dakujem 😘

damolly
6. feb 2019

@ditta33 ahoj 🙂 odlietala som síce netehotná ale späť z dovolenky som sa už vracala v 4tt preletenych 8 400 km (17h let dokopy) Bangkok - Dubai-Viedeň.. nevedela som o tom ešte že som tehotná ale zvládla som to v pohode skoro polovice oboch letov som prespala 😀😀 plus ešte som dala ďalšie dve vnútroštátne takže cca ešte ďalších 500 km lety v Thajsku 🙂. Dopadlo to dobre malý je zdravý a tu 🙂😀

ditta33
autor
6. feb 2019

@damolly tak to je super 🙂 no ja iba iba hodku som letela netehotna na tyden do ch a uz oplodnena naspät..a o tyzden z domu zase do ch a tu som skusila test a je pozitivny..caka ma ale este cesta domou na sk uz stym ze mozem byt v druhom tt tak dufam vsetko bude ok🙂 dakujem za odpoved 👌😊

damolly
6. feb 2019

@ditta33 určite bude všetko v poriadku neboj 🙂 hodina to je nič 🙂 nestihnes ani zaregistrovať a už si zasa na zemi 🙂

nickpick
7. feb 2019

vedela som cca 10 dni ze som tehotna a kedze som sa citila dobre bez akychkolvek problemov leteli sme na vylet (let trval hodinu), po pristati som dostala prudke bolesti a museli mi zavolat zachranku, bolo to mimomaternicove tehotenstvo, vnutorne krvacanie, sla som rovno na salu....po tejto skusenosti som sa rozhodla uz v tehotenstve nikdy neletiet, v mojom pripade by sa to zrejme stalo tak ci tak, kazdopadne ja by som odporucala sa o tom porozpravat so svojim gynekologom, aky ma ten k tomu postoj a neriskovat....

lula313
7. feb 2019

Letela som v 5 tyzdni do Spanielska(mala som negatívny test), ale tam mi už vyšiel pozitivny. Za mna Ok, ale jasne, kebyže si môžem vybrat, tak neletim, ale domov by som šla busom dva dni😕 osobne mám pred lietaním v tehu rešpekt. Mali sme kolegyňu, aj známu, čo v 6 mesiaci leteli zaoceánske lety a obom babatko v brusku zomrelo.

ditta33
autor
7. feb 2019

@nickpick mojmu gynekologovi som napisala a poslala fotku testu a povedal ze ked sa citim dobre tak to neskodi..no to mimomaternicove to by mi uz bolo cudne myslim..ink uz mam dvoch synov lachko porodenych co som bola aktiva stale..verim ze dopadneme aj teraz dobre

nickpick
7. feb 2019

@ditta33 v com by ti to bolo cudne? pri mimomaternicovom tehotenstve nie su ziadne prejavy, nekrvacala som, moze sa potvrdit len ultrazvukom...co vlastne vycita lekar z fotky testu?

nini1010
7. feb 2019

Niektori lekari neodporucaju lietat,iny ano.ja som mala 2 krat MA a vzdy som predtym letela.ja som presvedcena ze to nemohlo mat na to ziadny vplyv ale moj muz prave naopak.pravdu sa nikdy nedozvieme.

nini1010
7. feb 2019

@lula313 aj mne sa to stalo ale v skorych zaciatkoch tehotenstva.letela som najprv v 4tt den po pozit.teste a potom v 8tt.babatka v brusku odumreli.tazko povedat ci to malo vplyv,ja neviem,je to medzi nebom a zemou.

darina746
7. feb 2019

Neboj sa ty nic. Hlavne co by som ti doporucila je to aby si sa zbytocne nestresovala. Stres vie byt najhorsim nepriatelom

fokuska
7. feb 2019

@nickpick TVoj problem ale vobec nesuvisel s letom :(

nickpick
7. feb 2019

@fokuska minimalne cely proces urychlil, v mojom pripade bolo nestastne nacasovanie, k lekarke som bola objednana po navrate z dovolenky, keby som sla pred nou, mohol sa problem zistit skor a nasledky by neboli take devastujuce (prisla som o vajcovod), takze na zaklade mojej skusenosti radim ist pred letom na check k lekarovi ci je vsetko ako ma byt a ked let odsuhlasi v pohode by som letela....

fokuska
7. feb 2019

@nickpick Ano, suhlasim. A keby na to prisli skor, tak neprides o vajcovod? Myslela som, ze vzdy pri mimomaternicovom o neho zena pride.

nickpick
7. feb 2019

@fokuska udajne ked to podchytia dost skoro tak on nemusis prist (ked este nepraskne)....

zooeynka
7. feb 2019

@ditta33 letela som cca v 4 tyzdni do belgicka v priebehu 24 hodin tam aj nazad...pohoda. Hlavne byt v klude.

fokuska
7. feb 2019

@nickpick Aha, tak to som nevedela. Cize ma vyznam radsej si ist skor a mat istotu ze vajcovody su ok a naznak plodu je v maternici. A podarilo sa potom znovu otehotniet?

ditta33
autor
7. feb 2019

Dakujem vám krásne no ked to tak beriem tak v 2tt ,teda par dni dozadu som sem do svajciarska letela a az na druhy den mi meskala ms a test bol pozitivny.uplne v pohododovy bol let .no domou sa dostat musim a 13hodinova cesta s vlakom je mozno horsia ako let...nestresujem a tesim sa domou k detom uz dnes s lietadlom a zajtra k dr..drze nam palce😊 napisem ako sme dopadli ❤️

fokuska
7. feb 2019

@ditta33 Bola si teda priblizne 2 tyzdne po oplodneni, ale nie v 2. tyzdni tehotenstva. tehotenstvo sa pocita od poslednej menstruacie, aj ked technicky prve dva tyzdne este tehotna nie si, ale uz sa to zaratava. Cize si bola priblizne vo 4tt.

babi81
7. feb 2019

@ditta33 ja som lietala v pohode pocas tehotenstva, lejar mimpovedal, ze ked je to do 2h tak v pohode.letala som 2-3x za medias do 5mesiaca

panipanka
7. feb 2019

tak ked o tom nevies tak to zvladnes podla mna dobre, ved vlastne ani nevies o tom, ze by si mohla mat nejaky problem, ja som letela ked som bola v tretom mesiaci a vsetko bolo v pohode 🙂

nini1010
7. feb 2019

@ditta33 si v 4tt ak si už po meškajúcej ms.

ditta33
autor
7. feb 2019

Ano ked sa to vezme podla lekarov tak 4tt a ked od plodnych dni tak 2tt ..doktori pocitaju hlavne od ms kedze nie kazda vie kedy mala plodne dni...no jo hlavne aby vsetko dopadlo dobre 🙂 uz o 20 tej letim domou ..❤️

evinkakub
8. feb 2019

Ahoj. Letela som netehotna, a naspäť tehotna v 2tt, a dokonca tak ze, mexiko- toronto, kde sme stravili cely den ako vylet,a potom dalsich 10 hodin toronto-vieden.... a ani som nevedela, ze som tehotná😊

ditta33
autor
8. feb 2019

Ahojte noo Uplne v pohode dopadlo vsetko.. proste co ma ostat ostane a co nema ostat tak ci tak neostane bohuzial aj naoriek duphaston atd..ako dr povedal...

mondicka
19. feb 2019

Ja si lietam celé tehotenstvo a pohoda ... akurát teraz okolo 27 tt mi už lekár povedal že radšej dosť / nevidel konkrétne ohrozenie ale skôr preventívne že načo už riskovať

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre