Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať či by mi niekto vedel poradiť nejaké lieky na udržanie plodu, teraz môžem mat tak okolo 4tt🙂 Prvý krát som potratila keď som mala 5tt a chcela by som predísť všetkým rizikám... Vopred každému ďakujem za rady 🙂
@ktankova neviem,,asi bezne tehu vitaminy,vela kludu,oddychovat a dufat,ze vsetko dobre dopadne
Duphaston, ale ten je na predpis
@nela6 utrogestan sa uplne bezne predpisuje aj v 1t a berie sa do ukoncenia 12tt kedy prebera funkciu placenta, niektore beru aj dlhsie, duphaston je slabsi ak je nejaka predchadzajuca anamneza alebo sklon k habitualnym potratom, gynekolog predpise progesteron hned (ja napr. beriem od 2 ciarok na teste a so mnou hadam kazda tretia kocka z terminoviek tu na MK), @ktankova vsetky tieto lieky su zial na lekarsky predpis, takze sa treba poradit s lekarom
@nela6 progesteron sa tiez moze v prvom, mne doktor vravel ze duphaston je to iste len je velmi slaby. ja som brala cely prvy trimester progesteron 600 denne, a uz som 31tt ale aj doktor vravel ze je to vo hviezdach. ak to nema byt nepomoze nic, ak ma, nemusi zena tomu pomahat (teda pokial nema nejaky zdravotny problem, ktory to sposobuje)
Ja som tiež brala od začiatku do konca 12 tt Utrogestan...
Utrogestan . Ale takéto lieky ti musí nariadiť sam lekár . V prípade že vie že si potratila určite ti sam niečo vhodne na udržanie predpise
@nela6 pozri žijem v zahraničí a tu tiež dávajú utrogestan normálne od začiatku . Vsetcia doktori . Tak v nemocnici asi moc toho nevedeli ;) čo dr to názor áno, ale názor na to že utrogensran je od úplného začiatku majú ozaj takmer vsetcia dr .V druhom a treťom trimestri sa ani užívať nesmie , píše sa to aj v pribalovom letáku
No dáva sa Utrogestan ale vieš keď to nemá vyjsť tak to nevyjde. Mám za sebou MA aj anembryomolu a zakaždým som mala mega dávky Utrogestanu a nepomohlo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
progesteron, predpisat to musi lekar