Ahojte, mali ste už niektorá takúto skúsenosť?
Asi od piatka mám zvýšenú teploto max. 37,3 a mám trocha upchatý dutiny, ale nič hrozné, skôr ta teplota ma ničí.Včera som bola u obvodného, nakoľko v piatok neordiboval a pondelok bol sviatok. Dal mi na to iba paralen a vitamín c. Som v 7tt a strašne sa bojím, ze by to mohlo bábätku ublížiť. Myslite si, ze takáto liečba je dostačujúca?? Je bezpečne užívať paralen v takom rannom stave tehotenstva??
Ďakujem
pr 37. 3 C si nedavaj zatial nic.. Len lez a oddychuj vela caju a tekutin.. kup si do nosa morsku vodu aspon. a paaj ovocie a vitaminy
@miriam1983 ja viem, ze to nie je horúčka, ale fakt sa cítim choro, budím sa cela upotena, nemôžem chodiť ani do roboty, lebo mi nie je dobre.
@tima89 za prvé, to čo popisuješ nie je chrípka. Chrípka je vírusové ochorenie, ktoré sa prejavuje 40kami teplotami, značnými bolesťami kĺbov, neskutočnou únavou a tak ďalej, bola by si v posteli odpísaná minimálne na dva týždne.
Si iba nachladnutá. Na to ozaj netreba žiadne antibiotiká alebo inú liečbu, Paralen stačí. Paracetamol sa môže užívať počas tehotenstva aj dojčenia a na toto zaručene postačuje.
@tima89 ale taketo stavy v zaciatkoch byvaju uplne bezne. Telo sa meni. Kup si tehotensky caj,zabal sa do deky a oddychuj,pospavaj.
@tima89 a stavy potenia,bolesti klbov,krizov a vsetkeho este len pridu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tima89 37,3 nie je horucka. Ja som mala od zaciatku zvysenu,aj upchate dutiny,to mam cely cas a herpesy v nose. Nedavala by som si paralen. Najma,ked nie je potrebny.