Baby ja som s hrôzou zistila, že už cca 10 dni užívam 1 800 nech kyseliny listovej ( 1000 vo vitamínoch Prenatál +DHA/ADH od Jamieson + 800 iného vyz. Doplnku ). Pýtala som sa v lekárni či to môžem kombinovať - odpoved bola Áno - tam som to neriešila a dnes náhodne som sa na internete dostala k štúdiám , že nemá sa presahovať dávka 800mcg nakoľko to koze poškodiť plod.
Je však pravda , že dolhodobo trpim nedostatkom železa - tak sa upokojujem , že som nemohla uškodiť, ale normálne má premkol strach nakoľko ešte len v piatok idem na sono - budem 5tt+3 a modlim sa aby tam už niečo vidieť bolo. ( keď som tam bola ako 4+2 dr. Nevidel nič )
Máte s tým nejakú skúsenosť ? Aký máte názor a skúsenosti vy ?
Kamaratka ma rizikove tehotenstvo je 9tt a lekarka jej odporucala brat 1000 rano a 1000 vecer.
@eliss94 ked sme riesili tehotenstvo, spominala, ze tak jej to odporucala, ja cakam dvojicky a tiez som si nasla na internete, ze treba mat vyssi denny prijem ako 800.. A podla toho co som citala, je kyselina listova vlastne vitamin B9 a pri tom, to co telo nespotrebuje ide von mocom... Ale nie som vzdelanim ani lekar, ani farmaceut, takze hadat sa nebudem...
@eliss94 ja beriem na predpis kyselinu listovú 10mg každý druhý deň. Raď sa s lekárom 🙂 https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/acidum...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@eliss94 vysadila by som oboje a kúpila by som si femibion tam máš všetkého akurát teraz sa už nestresuj ale neber takúto vysokú dávku aj naďalej tiež som čítala že to nieje dobre