Ahojte babenky čo si myslite o kupani v tehotenstve v bazenoch?som v 10tt.
Tiez si myslim ze bez tamponov radsej nie. Ja som sa tak bola raz kupat a veruze som chytila od spodu infekciu. Urcite netreba ist do aquaparkov.
A kúpanie v jazere?
@tristanka tak zavisi od toho v akom je stave, ale mam kamosku ktora sa kupala na sirave ked tam nebola velmi dobra voda a chytila taku infekciu zospodu,ze sa z toho velmi dlho,roky davala dokopy a nevedela otehotniet. Ja myslim ze tych 9 mesiacov sa da vydrzat. Mne strasne chybalo plavanie, ale vydrzala som radsej
ja by som veľmi neodporúčala, nestojí to potom za tie patálie...my sme teraz boli s mužom na wellness a ja som si čítala pri bazéne, pila drinčík a bolo mi fajn 🙂, keby Ti bolo veľmi teplo, choď po kolená do vody, prípadne sa ošpliehaj vodou alebo ak by tam bola sprcha, osprchuj sa...potom sa vykúpeš aj s malým do sýtosti 🙂
Tak ja momentálne tehotná som a chodíme sa aj kúpať aj teraz mam na pláne v piatok kúpalisko. Používam tampóny do vody a zatial je to bez problémov. No je pravda ze nikdy som nemala problémy s nejakými infekciami a mykozami. Velmi záleží aj od imunity človeka ak bývaš častejšie takto chorá urcite by som do bazéna nešla ale inak v kúpaní nevidím problém. Ja sa vzdy cítim ako znovuzrodena.
Inak urcite by som pockala aspoň do 12-13tt teraz je to vsetko este take skoré 😀
@pininka ja som nevydržala, už som sa párkrát kúpala a ešte sa aj budem 😀 ale ja som nikdy žiadne problémy nemala, kto je náchylnejší samozrejme že si musí dať pozor.
@kvetinka1405 ak máš obavy, spýtaj sa svojho gynekológa, on by mal najlepšie vedieť či je to v tvojom prípade ok 🙂
@nika898 som citala ze tie tampony su napustene nejakym vazelinovym olejom myslis ze to by nemohlo uškodiť
na kupanie v jazere by som si davala pozor aj keby som nebola tehotna, neviem moc by som to neriskovala ani na tych kupaliskach ani v jazerach. lebo na kupaliskach je kopec ludi, tam kadeco plava v tej vode, aj neviditelne a v jazerach vedia byt zase nejake bakterie takto prirodne a tie tiez vedia narobit sarapatu
@kvetinka1405 som v 13tt, kupila som si vazelinove tampony a v pohode chodim .. infekciu a ani mykozu som nikdy v zivote nemala ani pred a ani pocas tehu..
Je to na každého rozhodnutí. Jazerá by som asi veľmi neriskovala a treba si zakaždým zistiť, či je povolené sa tam kúpať ale keď si to teraz človek zisťuje tak príde na to, že pomaly každé druhé to má tak, že je tam kúpanie na vlastné riziko. Ja by som to radšej oželela aj keď je také teplo, dá sa aj inak schladiť
Ahoj, som v 13tt a kupat som sa nenola a ani neplanujem.nestoji to za to, buduce leto si uzijeme uz v trojici ;)
@kvetinka1405 nemalo by, ja som si pytala tampony na kupanie pre tehotne v lekarni 🙂 dokonca som citala ze ked aj normalny tampon namocis do olivoveho oleja je to dobre ale to som neskusala len citala na nete.
Ja som momentálne 9tt a kupať sme sa boli. Toto je moje druhé tehu, pri prvom som sa kúpať nebola vôbec, ale teraz to až tak neprežívam. Dôležité je nebyť v mokrých plavkách, ale po kupani sa osprchovať a dať si suché na seba. Je pravda, že nemám problémy s mykozou, baby ktore maju, tak by som veru neriskovala.
Iba v mori😎
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kvetinka1405 ahoj no hrozi riziko infekcie ktora v tehotenstve nie je kto vie co. Moze vyvolat aj potrat. Ja ked som vedela ze sa pojdem kupat do verejneho bazena tak som si v lekarni kupila tampony mali by aspon z casti zabranit preniknutiu infekcie ale to som ja bola uz v 25tt vtedy.