Kúpalisko v 10. týždni

vhorvathova506
13. júl 2023

Dobrý deň žienky, chcela by som sa opýtať, že či náhodou niečo používate keď idete na kúpaliska (termálne ) napr nejaký tampón alebo keď sú nejaké špeciálne vložky. Ja som v tom nevyznám som prvorodička a tak isto som v 10tt. Ďakujem za každú odpoveď. ❤️

luckajozko21
13. júl 2023

v dmke maju tampony na kupanie, su napustene vazelinovym olejom

kitycat
13. júl 2023

Tak ja by som do termalneho vobec neliezla

ninka99865
13. júl 2023

Termálne v tehotenstve určite nie. Ani sladké stojaté vody

danielittar
13. júl 2023

Tampóny Senta protect, bežne kupujem aj v Teta drogérii. Aktuálne som v 26tt a stále sa chodievame kúpať. Hlavne nechoď do velmi teplej vody.

vhorvathova506
autor
13. júl 2023

@danielittar a nijak Vám to neublíži? Lebo jedna pani mi písala že začala od toho špiniť 2 dni . Je to normálne to spinenie ? 😅 ja viem som debil 😂 ale bojím sa a vyzerá to tak že asi na kupko sa pôjdem peň opaľovať

rebrambora
13. júl 2023

Nikdy som si nic nedavala a chodili sme k moru, aquaparky, kupaliska. Ja som si ale davala aj horucu vanu a nic mi nebolo.
Je to ale veeeelmi individualne. Tak mozno skus ten tampon a nestresuj.

cookie29
13. júl 2023

Ja by som v tomto stadiu urcite na kupalisko nesla.

vhorvathova506
autor
13. júl 2023

@rebrambora však to že aj ja v horúcej vani ležím 😂🛀 ale bojím sa lebo chlorovana voda to je zas taká že neviem 🤔

deti95060810
13. júl 2023

nič som nepoužívala...

sajmonka_1216
13. júl 2023

ja by som si asi dala pre svoj pokoj ten tampón do vody.. to špinenie možno mohla mať aj z toho, že si tú sliznicu nejak narušila..ako ked ti robia zo spodu sono, alebo ťa vyšetrujú...

jaskolka
13. júl 2023

Neviem.. Ale je to také strašne nevyhnutné, ísť do termálnej vody a opaľovať sa? Hlavne tetaz na začiatku.. Jedna vec je, že tehotenstvo nie je choroba a druha, že načo zbytočne riskovať. Aspoň teda v tom 1 trimestri

danielittar
13. júl 2023

@vhorvathova506 u mňa žiadne špinenie ani nič podobné, ale to je asi individuálne... hlavne ich treba často meniť, aspoň každé dve-tri hodinky. Pre istotu sa na to opýtajte u svojho gynekológa na poradni 🙂 ja som od začiatku chodila s lístočkom popísaným vecami, na ktoré som sa potrebovala pýtať :D

viestta
13. júl 2023

Do termalnej vody nie, ale na bezne kupaliko by nemal byt problem. Uvidis, ci ti to bude vyhovovat alebo nie

zuzubb007
13. júl 2023

Termalna vobec, ani kupalisko ani plavaren, treba sa osprchovat a da sa prezit na plazi, lepsie ako infekcia moj gynekolog neodporuca vobec ani s tamponom nikde do vody

katica06
13. júl 2023

Vôbec nič som nepouživala, chodila som na plaváreň aj na termálne kúpalisko

bolarazjedna
21. júl 2023

Ja by som nešla ani s tamponom. Teraz sme boli pri mori, tam som používala tampóny napíšte e vazelinom, ale na kúpalisko by som nešla.
To ze iné ženy šli a nič im nebolo, ti nezaručuje, že ty nedostaneš nejakú infekciu, ktorá ohrozí vývoj a zdravie plodu (potrat, trvalé poškodenie nervovej sústavy). V tehotenstve máš zvýšené riziko infekcie, plus celkovo oslabenu imunitu. Mne by to za to nestálo.

jj298
21. júl 2023

@bolarazjedna a to ze ine zeny nezrazilo auto na prechode neznamena, ze ani tebe sa to nestane.
Tehotne zeny normalne chodia plavat. Dokonca aj v ovela vyssom stadiu a su aj organizovane kurzy pre tehotne lebo ti voda krasne odlahci brucho a tlak na chrbticu

bolarazjedna
21. júl 2023

@jj298 diki, to bola veľmi milá odpoveď. Áno, žiaľ, aj na prechode ta môžu zraziť, preto treba byť aj tam obozretý... Ale napísať to niekomu, je to trocha blbé.

ninka99865
21. júl 2023

@jj298 ale je iné normlany bazén a termokupalisko..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre