Dobrý deň žienky, chcela by som sa opýtať, že či náhodou niečo používate keď idete na kúpaliska (termálne ) napr nejaký tampón alebo keď sú nejaké špeciálne vložky. Ja som v tom nevyznám som prvorodička a tak isto som v 10tt. Ďakujem za každú odpoveď. ❤️
Tak ja by som do termalneho vobec neliezla
Termálne v tehotenstve určite nie. Ani sladké stojaté vody
Tampóny Senta protect, bežne kupujem aj v Teta drogérii. Aktuálne som v 26tt a stále sa chodievame kúpať. Hlavne nechoď do velmi teplej vody.
@danielittar a nijak Vám to neublíži? Lebo jedna pani mi písala že začala od toho špiniť 2 dni . Je to normálne to spinenie ? 😅 ja viem som debil 😂 ale bojím sa a vyzerá to tak že asi na kupko sa pôjdem peň opaľovať
Nikdy som si nic nedavala a chodili sme k moru, aquaparky, kupaliska. Ja som si ale davala aj horucu vanu a nic mi nebolo.
Je to ale veeeelmi individualne. Tak mozno skus ten tampon a nestresuj.
Ja by som v tomto stadiu urcite na kupalisko nesla.
@rebrambora však to že aj ja v horúcej vani ležím 😂🛀 ale bojím sa lebo chlorovana voda to je zas taká že neviem 🤔
nič som nepoužívala...
ja by som si asi dala pre svoj pokoj ten tampón do vody.. to špinenie možno mohla mať aj z toho, že si tú sliznicu nejak narušila..ako ked ti robia zo spodu sono, alebo ťa vyšetrujú...
Neviem.. Ale je to také strašne nevyhnutné, ísť do termálnej vody a opaľovať sa? Hlavne tetaz na začiatku.. Jedna vec je, že tehotenstvo nie je choroba a druha, že načo zbytočne riskovať. Aspoň teda v tom 1 trimestri
@vhorvathova506 u mňa žiadne špinenie ani nič podobné, ale to je asi individuálne... hlavne ich treba často meniť, aspoň každé dve-tri hodinky. Pre istotu sa na to opýtajte u svojho gynekológa na poradni 🙂 ja som od začiatku chodila s lístočkom popísaným vecami, na ktoré som sa potrebovala pýtať :D
Do termalnej vody nie, ale na bezne kupaliko by nemal byt problem. Uvidis, ci ti to bude vyhovovat alebo nie
Termalna vobec, ani kupalisko ani plavaren, treba sa osprchovat a da sa prezit na plazi, lepsie ako infekcia moj gynekolog neodporuca vobec ani s tamponom nikde do vody
Vôbec nič som nepouživala, chodila som na plaváreň aj na termálne kúpalisko
Ja by som nešla ani s tamponom. Teraz sme boli pri mori, tam som používala tampóny napíšte e vazelinom, ale na kúpalisko by som nešla.
To ze iné ženy šli a nič im nebolo, ti nezaručuje, že ty nedostaneš nejakú infekciu, ktorá ohrozí vývoj a zdravie plodu (potrat, trvalé poškodenie nervovej sústavy). V tehotenstve máš zvýšené riziko infekcie, plus celkovo oslabenu imunitu. Mne by to za to nestálo.
@bolarazjedna a to ze ine zeny nezrazilo auto na prechode neznamena, ze ani tebe sa to nestane.
Tehotne zeny normalne chodia plavat. Dokonca aj v ovela vyssom stadiu a su aj organizovane kurzy pre tehotne lebo ti voda krasne odlahci brucho a tlak na chrbticu
@jj298 diki, to bola veľmi milá odpoveď. Áno, žiaľ, aj na prechode ta môžu zraziť, preto treba byť aj tam obozretý... Ale napísať to niekomu, je to trocha blbé.
@jj298 ale je iné normlany bazén a termokupalisko..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
v dmke maju tampony na kupanie, su napustene vazelinovym olejom