Ahojte kocky, prosim Vas s ktorym lekarom ste riesili, ked ste si chceli nechat spravit komplet analyzu krvi s hladinami vitaminov a mineralov? Gynekolog, obvodny...? Dakujem
@evitka83 samoplatca🙂pri niektorých diagnózach sa robí aj rozbor vybratých minerálov alebo vitamínov (ale určite nie všetkých) a musíš mať na to diagnózu....ale len tak - ti to urobia len ako samoplatcovi🙂napr.ak sa liečiš na ostroporózu sleduje sa vid.D, horčík a vápnik, ak sa liečiš na nefrológii tam sa tiež sledujú určité vybrané vitamíny a minerály - ale nikde ti neurobia komplet rozbor všetkých vitamínov a minerálov🙂
Ahojte možno trepnem lebo neviem presne ale kedysi som počula,že keď ide človek darovať krv tak celkom dobrý urobia rozbor krvi..ale nechcem tým povedať, že sa to má nejak zneužiť alebo tak...🤔
@vrabcek15 - tehotn anemoze darovat krv
- robi sa krvny obraz, ALT, serologie na zltacku typu B C, syfilis a hiv
1.to je veľmi široký pojem, lebo "kompletná analýza" v tom pojme, ktorý asi myslíš neexistuje... pri každom ochorení sa skúma niečo iné. čiže nevieš si dať "kompletnú" aby si vylúčila všetky ochorenia. ono sa to rieši naopak - AK máš podozrenie na nejaké, tak sa rieši, či niečo z výsledkov nevyskočí.
2.niektoré ochorenia nie je možné urobiť "na pečiatku" gynekológa ani obvodného. (podľa novej vyhlášky ministerstva). čiže musí byť od hematológa. +úplne špecifické napr. onkológ atď.
3. @vrabcek15 jedna pani povedala 😀 pri darovaní sa rieši úplne presne, čo sa má vyšetriť (je to aj voľne prístupné na internete) a v žiadnom prípade to asi nezahŕňa to, čo myslela autorka 😉 @prihlasenemeno to vypísala
S tymi vitamínmi je problém, aj kamošku totálne odbili, treba si nájsť miesto kde to ozaj robia a normálne si za to zaplatíš. Až takú kompletnú analýzu ti podľa mojich skúseností neurobia. Podľa nich je kompletne niečo iné :D
@evitka83
Presne ako hovoria babay, “komplet analyza” je siroky pojem, este ta vysmeje lekar :D
Ale napr mne taky sirsi rozbor krvi spravil obvodny, ked mi byvalo malatne casto a nikto nevedel, co mi je. On ma taky zoznam dlhy vsetkeho, co moze dat analyzovat a tam si to odskrka. Ale samozrejme, musis mat dovod.
@vrabcek15 no neviem čo tam sledujú, lebo my sme dostali papier kde bol len tlak a hemoglobín. K ostatným hodnotám sme sa nedostali. Ale nehovorili nič tak asi boli výsledky v poriadku. Ale čo všetko sa tam sledovalo, to neviem. Predpokladám, že ak by niečo vyšlo veľmi zle, tak by dali vedieť. Ale či robili rozbor komplet na všetko, tak to pochybujem.
Nikdy a nikde sa nerobí komplet rozbor na všetko - to je hlúposť....Možno autorka myslela len komplet rozbor krvného obrazu🙂tam je len rozbor krvi ako hemoglobín, leukocyty,erytrocyty.....ale glukóza, močoviny, kreatinín, kyselina močova....- to už sa dáva zvlášť podľa zváženia lekára.....ale každý lekár má dané aké sú vyšetrenia pri podozrení na jednotlivé ochorenia - kompletný rozbor sa nedáva pri žiadnom z ochorení🙂a ani komplet rozbor na hladinu jednotlivých vitamínov a minerálov sa nerobí, teda ak si ho niekto nezaplatí🙂
Mne spravila obvodna na moju ziadost spolu s preventivkou aj rozbor mineralov a vitaminov (zaskrtla vsetky co mala na tom papieri do labaku k dispozicii - magnezium, zelezo, draslik, fosfor, vapnik atd, vitaminy Bcka a D myslim). Neplatila som nic a ani nemam ziadnu diagnozu.
@lucyluv lebo u obvodnej si musí zaplatiť len odber krvi a v labáku jednotlivé hodnoty ktoré si chce dať vyšetriť.....u nás sa napr. v rámci polikliniky dá zaplatiť samotný odber, za vyšetrenie určitých parametrov sa platí priamo labáku ktorý toto vyšetrenie z krvi realizuje....nie všetky lakáky to robia cez samoplatcov . Tu je napr.cenník Alpha medical
http://www.marinakovacova.sk/kontakt/
majú aj svoje pracoviská kde ti vedia zobrať krv..... nás na poliklinike si zaplatíš za obder krvi (cca 6euro za 1skúmavku)a potom v labáku si zaplatíš za hodnoty ktoré chceš vyšetriť....len z labáku dostaneš len samotné výsledky(prípadne aké by malo byť rozmedzie jednotlivých hodnôt a u je na tebe nájsť si nejakého lekára ktorý ti výsledky vyhodnotí....ak chce niekto vyšetriť napr.amotný hemoglobín, železo , cholesterol či glukózu - sám vie čo s tým ak sú hodnoty nízke alebo v norme🙂ale ak si niekto dá vyšetriť krvný obraz nie je lekár , tak tie výsledky nebude vedieť vyhodnotiť🙂to potom zaplatiť si račej nadštandardnú lekársku prehliadku napr. tam sú v rámci balíka určené vyšetrenia ktoré človeku urobia a vybrať si balík a stredisko kde sú vyšetrenia čo chceš mať. napr.
https://www.zilpo.sk/sluzby-starostlivost/nadst...
http://www.ousa.sk/sk/prevencia-a-pzs/preventiv...
http://klinikamd.sk/nadstandardne-preventivne-p...
ceny sú rôzne, rovnako každý balík obsahuje iné vyšetrenia - tam už potom človek dostane aj vysvetlenie k výsledkom a na koho sa treba obrátiť - napr.ak výde zlé ECho - lekár vysvetlí čo to znamená a pošle ťa kardiológovi
@evitka83 nechcú to robiť ešte aj za odber krvi kvôli anemii si ma pohadzovali či to má robiť obvodná či gynekológ
Ja som si zaplatila sama odber jasné, že som bola veľmi anemicka dala som si aj magnezium, draslik už si nepamätám...pozri stránku medirex, alebo daj do Google laboratorna diagnostika
Zaplatila som za odber na štítnu zlazu, anémiu, pár minerálov 30 eur za 2 dní vysledky
@prihlasenemeno ďakujem za bližšie info 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak na to má dôvod lekár tak môže aj praktický veľa vecí dať vysetrit, záleží čo všetko a preco. Ak si to len "chces" dať urobiť len tak, môžeš si ten rozbor dat urobiť ako samoplatca. Komplet analýza je ale veľmi siroky pojem...