Ktoré vitamíny sú tie najlepšie?

miskachrumka
9. jan 2012

Ahojte mamičky chcem sa poradit som na uplnom začiatku druhého tehotenstva 🙂 a chcela by som poradit s akimi vitamínamy mám začat 😒 ktoré sú najlepšie brat len obyčajné magnézium či kupit niečo lepšie dakujem za rady 🙂

Ps:niekomu sa to bude zdat zbytočná téma ,ale pre mna je to dost doležité ! 😉

adrika214
9. jan 2012

kyselinu listovu (acidum folicum) cele tehotenstvo som ho brala, pomaha predchádzať raštepom, a najdolezitejsia je prvé 3.mesiace, Prenatal od Jamiesonu - najlepšie vitamíny, teda aspon pre mna su na prirodnej baze , a testuje ich 35 laboratornych studii, ešte stále kojím a beriem ich nadalej. V siedmom mesiaci som trpela nizkym tlakom, a vtedy mi pomohlo zelezo Ferro Folgama, ale ta je len na predpis. Aokrem toho som cele tehotenstvo brala OMEGA 3-6-9 tiež od Jamiesonu, veľa som čítala o nich a su prospesne pre tehotnu ci dojciacu zenu.

miskachrumka
autor
9. jan 2012

takže začat kyselinou listovou a potom magnézium ? ja som predtím brala len magnézium! 😒 a už by bolo na čase niečo zakúpit !

martinex
9. jan 2012

@miskachrumka kyselina listova podla mna staci...magnezium ked tak az od 26-30tt,pripadne ak by ti tvrdlo brucho,mala by si krce,ci problemy s tlakom...

sima4
9. jan 2012

Kyselinu listovú 😎

miskap
9. jan 2012

@miskachrumka kyselina listová je dobrá hlavne na začiatku, keď sa vyvíjajú orgány bábätka. Dbaj o pestrú stravu, vitamíny môžeš získať hlavne prirodzene a nemusíš organizmus zaťažovať umelinami. Samozrejme, ak máš pocit, že potrebuješ doplnky, na trhu ich je niekoľko, sú v rôznych cenách, poraď sa s lekárom, čo by ti odporučil. To magnézium užívaj len na odporučenie lekára v prípade tvrdnutia bruška a kŕčov. Malo by sa ku koncu tehotenstva vysadiť- hrozí, že dieťatko bude mať slabý svalový tonus. Tiež by som radšej odporučila mandle, orechy a minerálky s horčíkom, napr. Magneziu. Všetko dobré 🙂

miskachrumka
autor
9. jan 2012

@miskap ďakujeme 😉

kvetinka211
9. jan 2012

@miskachrumka kys. listovu cim skor zacat brat, pocas celeho tehotenstva, mozes aj omega3 a 6, magnezium a zelezo len na odporucanie lekara

miskachrumka
autor
10. jan 2012

Tak baby dne mi drahý kupil v lekárni Acidofolan 😉 dúfam že je to ok 😒

miskachrumka
autor
10. jan 2012

Aešte som chcela je písané že iba jedna za den :/

annaopialova
10. jan 2012

ahoj treba z lekarom sa porozpravat on by mal vediet ake su najvhodnejsie

petkave
10. jan 2012

Tak sa teraz čudujem. Magnézium mi nikto od začiatku neodporúčal... Ja som brala calibrum... pre začiatok tehotenstva je to tuším baby plan a pre druhé 2. trimestre calibrum mami - to som brala aj počas kojenia. V 8 tt som mala hematóm, takže mudr. mi sama predpísala kyselinu listovú - asi tak na mesiac. A v 24 tt som mala tvrdnutie brucha /možno aj 100x za deň/, tak som vyfasovala magnézko 3x2 tablety denne. Ale dovtedy som ani netušila, že by som mala brať magnézko... Prečo je to už od začiatku dôležité?

@adrika214 s kyselinou listovou sa odporúča začať už 3 mesiace pred plánovaným otehotnením.

irsina83
10. jan 2012

Femibion800... ale vitaminy sa maju uzivat este pred otehu....

baramborka
10. jan 2012

ja beriem Centrum materna, kyselinu listovu ma ani nenapadlo kupovat , načo pchat do seba umeliny ,kukni si na nete jedla v ktorych je obsiahnuta kyselina listova a prijmaj ju prirodzene 🙂

miskachrumka
autor
10. jan 2012

@baramborka čo v dnešnej dobe nieje umelé ? 😕

monika2606
10. jan 2012

@miskachrumka ahojky ja som brala pred otehotnením aj na začiatku tehotenstva vitamíny mamavit, teraz si ich dávam len tak občas nie každý deň, ale doktorka mi vravela že radšej mám mať pestrú stravu ako vitamíny, no ale nepočúvla som ju lebo na začiatku som toho do seba moc nenapchala čo sa jedla týka tak tá tabletka bola taká záruka že mám tie vitamíny ktoré potrebujem 🙂

zbibo
10. jan 2012

Ahoj, ja pred tehu brala 3 mesiace kyselinu listovu a do 7.mesiaca Maternu, potom Calibrum Mami 😉

miskachrumka
autor
10. jan 2012

Tak predsa bude brat ten Acidofolan a spytam sa aj doktora čo na to povie a najbližšie si dokúpim aj Centru materna a dufam že sa to bude moct kombinovat ! 😉

saskaz
11. jan 2012

maminy tehulky chcela by som sa opytat vas skusenejsi,mi snazilkujeme o mimco a dlhsiu dobu sa nejak nedari,vy ked ste otehu tak sa vam to podarilo hned,aj ste si merali BT,alebo kontrolovali ovulku?a co sa tyka spoluprace s manzelom-lebo mne niekedy rezignuje-manzel vas v tom podporoval?a co sa tyka ovulky musim ju citit alebo nie a ona prebehne?prosim IP-a dakujem za kazdu radu🙂

miskachrumka
autor
11. jan 2012

Ja som to nikdy nekontrolovala a ani neviem kedy mám plodne a kedy nie 😕 a je mi to nejak fuk 😉 čakáme druhé babo a si myslím že to príde vtedy ked tomu necháš volný priebeh ! 🙂

miskachrumka
autor
11. jan 2012

Ja som to nikdy nekontrolovala a ani neviem kedy mám plodne a kedy nie 😕 a je mi to nejak fuk 😉 čakáme druhé babo a si myslím že to príde vtedy ked tomu necháš volný priebeh ! 🙂

miskachrumka
autor
14. jan 2012

Babule tak včera som si kúpila Maternu baby je tam všetko aj kyselina listová tak že už nemám brat acidofolan???🙂 ináč uffff sú dobre drahé neviem za kolko ste ich zakúpili vy v lekárni ale ja za 24E 90 tabliet 😕

miskachrumka
autor
9. feb 2012

Mamičky vobec sa necítite nejak ináč pri tích vitamínoch 😒
ja mám maternu a už ju berem skoro mesiac a mám pocit že som po tabletke ráno malátna a stále hladná je to možné ? 😕

slnieckko
9. feb 2012

@miskachrumka ahoj augustovka 😉 ja som brala kyselinu listovu 3 mesiace pred tym nez sa nam zadaril drobec, potom +- do konca tretieho mesiaca femibion 800 a ked som sa dokyny pytala ci mam prejst na 400 ako je napisane na navode povedala ma ze mam prestat brat tieto vitaminy... tiez som bola prekvapena ale odovodnila to tym ze tieto synteticke vitaminy umelo podporuju rast deti a ja kedze som dost mala zena by som mala problem porodit velke dieta a pravdepodobne by trebalo cisarak, takze pokial nemas zle vysledky ze ti nieco chyba netreba umelo podporovat rast babatka, staci pestra strava, cerstve ovocie a zelenina a babo si vezme co potrebuje. kyselina listova je fajn ale do konca 3. mesiaca su organy vyvinute, potom len rastie takze uz nieje taka nevyhnutna. nieje to priamo odpoved na tvoju otazku ale mozno pomoze, skus sa spytat svojho dokyho.

miskachrumka
autor
9. feb 2012

@slnieckko ako ja milujem zeleninu a ovocie ,ale teraz si ma šokovala ako umelo podporuje rast to mi nikto nepovedal ja len že doplnam vitamíny ktoré neprijímam v strave 😕 😕 😕 😕

slnieckko
9. feb 2012

@miskachrumka hej ja som si tiez myslela ze je to priam nevyhnutne brat nejake vitaminy, ale ked mi to doktorka povedala skusala som hladat o tom nejake infosky a prekvapilo ma kolko bab s tym suhlasilo ze ich potom netreba brat, ale marketing je silna zbran na city buducej mamicky... ja som sa rozhodla ich nebrat, mna stali 13 € na mesiac, radsej si za tie prachy kupim jablka a pomarance, spenat atd. 😉 vyber je na tebe

miskachrumka
autor
9. feb 2012

@slnieckko tieto stáli 22E a je tam 90tabl a bere sa jedna denne !
a ty si tiež mala konkrétne baby -materna ? 😒

miskachrumka
autor
9. feb 2012

@slnieckko každopádne dakujem pekne za upozornenie 🙂

stardust
9. feb 2012

Najlepsie vitaminy su tie v ovoci, zelenine a v inych beznych potravinach 🙂

miskachrumka
autor
9. feb 2012

@stardust vieš ale nie každá matka má rada všetky druhy zeleniny a ovocia 😒
a už ked nemožem všetko nájst v strave tak každý siaha po umelých vitamínoch ale predsa sú to vitamíny ! 😉

stardust
9. feb 2012

@miskachrumka citas prilis vela reklamnych letakov 😉

miskachrumka
autor
9. feb 2012

@stardust ja ich právaže nečítam 😎 vobec !moje prvé vitamíny su tieto čo berem teraz 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre