Krvné testy v 7. týždni. Nie je to skoro?

arzy17
6. okt 2022

Som objednana na krvne testy v 7. tyzdni( 6+4). Sa mi to zda dost skoro a obavam sa ci nemozu byt vysledky skreslene. Gynekologicke sa neviem dovolat. Do poradne som objednana az v 13.tyzdni.

liloastitch
6. okt 2022

Aké krvné testy máš na mysli?

tinkavvv
6. okt 2022

@arzy17 na potvrdenie tehotenstva? Hcg uz bude v krvi, takze skoro nie je.

7lenka11
6. okt 2022

nie je to skoro, mne brali vo 8tt 4 alebo 5 ampuliek krvi... dokonca doktor vtedy povedal, že podľa sona to vyzerá, že som 6+6tt.. je dôležité niektoré anomálie podchytiť čo najskôr, napr. ak by si mala zlé výsledky štítnej žľazy, problém s krvou, extrémne vysoký cukor, nedajbože pozitívnu toxoplazmózu.. to všetko ovplyvňuje ďalší vývoj tehotenstva.. buď rada, že máš starostlivého doktorka.. a gynekológ vie, čo je skreslené tehotenstvom, čo treba brať s rezervou a čo prípadne zopakovať neskôr...

arzy17
autor
6. okt 2022

@tinkavvv nie na potvrdenie tehotenstva. Tehotenstvo mam uz potvrdene. V piatok som bola na sone a uz bolo pocut aj srdiecko. Mali by to byt tie testy, kde sa vela veci zistuje.

arzy17
autor
6. okt 2022

@7lenka11 takto som sa na to nepozerala. Hned mam lepsi pocit.

sandra19901990
6. okt 2022

To je bežný postup. V každom trimestri sa berie krv. V tom prvom berú niekoľko ampuliek. Hlavne pit tekutiny aby mali co vytiahnut 🙂

petamich
6. okt 2022

tento prvy odber je na veci ako rubeola, toxoplazmoza, stitna zlata a pod. aby vedeli vcas riesit, ak mas v tele prebiehajucu alebo nedavno ukoncenu napr. tu toxo, vyvojovy skrining je neskor - toto je standardny postup ten odber a vzdy sa robi po potvrdeni tehotenstva

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre