Zdravím, chcela by som sa spýtať, som v 8.-9.týždni tehotenstva, dnes ráno som začala krvácať, je to jasno červená krv, nie je to vo veľkom množstve. Môže byť, že som sa nachladila. Žiaľ teraz sa k lekároci nedostanem. Bolí ma i pri bedrách. Zažili ste niekto niečo podobné? Vďaka.
@patriciaand0203 okamžite pohotovosť z nachladenia sa nekrvaca
Smer pohotovosť, z prechladnutia sa nekrvaaaca
Presne pohotovosť z prechladnutia ešte nikdo nemal krv
Stalo sa mi. Raz som krvacala lebo som mala hematóm. A predtým to bol začiatok potratu. Bohužiaľ len sono povie či je všetko ok takze držím palčeky a dúfam že už sú na pohotovosti. 🍀
@patriciaand0203 ja som krvacala pri oboch, smer pohotovost, pri prvom som lezala aj v nemocnice a potom doma
Ja som masivne krvacala kvoli hematomu. Myslela som, ze to je potrat, tak som na gyndu sla az na druhy den, tak ma zd*bali, ze to treba okamzite ist na pohotovost, lebo v niektorych pripadoch sa da krvacanie zastavit a tehotenstvo zachranit. Dali mi lieky na udrzanie a odporucili lezat.
Ahoj, kazdopadne treba ist k lekarovi, ale neboj sa, nemusi to by az take vazne. Ja som krvacala na zaciatku tehotenstva 2x, dostala som lieky, kludovy rezim, mala som nizko placentu. Ale vsetko dopadlo ok
@lili929 ďakujem krasne
Ako si dopadla ? Bola si na pohotovosti ??
Áno choďte na pohotovosť, pichnu vám proti krvácaniu injekciu. Ja som pri prvom tak krvacala týždeň normálna krv cca 8 týždni. A musela som si celé tehotenstvo dávať na seba pozor ale našťastie to dobre dopadlo.
@patriciaand0203 daj vedieť ako si dopadla držím palce
@julka97646
@helka107 vraj je to normalne, mam brat ascorutin a nechat to na prirodu.. som z toho celkom bez seba kedze uz som raz potratila v máji tohto roka, uvidim no v kazdom pripade v pondelok zbehnem k svojmu lekarovi
@patriciaand0203 - ach tí lekári, to ani nehodou nie je normálne. Je to hroziaci potrat a keď si už jeden mala tak ta mali hospitalizovať a nie domov poslať, ja som kvôli tomu týždeň v nemocnici ležala
@patriciaand0203 nie je zac, drzim palce, aby to bolo fajn
@rubinka však je korona- nič iné nie je dôležité 🤮
@rubinka a čo s tým lekári urobia? Veľa odborníkov tvrdí, že ak je plod zdravý, tak sa udrží. A ak nie je, tak sa môžeš kŕmiť čím chceš a ležať tak s tým nič neurobíš. Znie to kruto ale v podstate pravda.
Môžu eventuálne zastaviť krvacanie pri hematome ale aj tam sa odborníci začínajú zhodovať na tom, že je lepšie keď to odíde von. Môžu to spomaliť v prípade že hrozí že hematóm strhne plod.
V zahraničí máš veľa krajín, kde sa nič nerobí odkontroluju na sono a máš čakať. Eventuálne Ta ani nevezmú.
PS mám za sebou dva potraty a momentálne spinim a krvacam od 6tt
@patriciaand0203 držím palce nech všetko dobre dopadne. Pripadne sa opýtaj svojej dr v pondelok na progesteron. 🍀
Robili Ti sono? Nevideli náhodou hematóm?
@cookie29
@rubinka
@ivka21
@lili929
@thoughtfulweirdo Baby mám doma i z predchadzajuceho tehotenstva progesteron, myslite, ze by som ho mohla pouzivat? Ake davkovanie vam dali lekari ak sa jedna o ascorutin a progesteron?
@patriciaand0203 Ja mam progesteron 1-0-1, cize jedna rano a jedna vecer, ascorutin 3x1.... Ale neviem, ci je rozumne si len tak sama ordinovat lieky
@patriciaand0203 no ja mám progesteron 200 a brala som 2 ráno a 2 večer a keď som začala špiniť tak mi pridali aj 2 na obed. Ale vkladať, nie hltať. Ale ak ideš dnes ku svojej Dr je lepšie počkať. A Ascorutin je voľnopredajný, brala som 1-1-1
ja som tiež raz slabo krvácala v 8tt a išla som na pohotovosť a všetko bolo v poriadku, povedala že v tomto čase sa to stáva, išlo o to že ako maternica rozťahovala,cievky mohli praskať, dali mi progestanelle 1x ráno a 1x ale brať ako čipky, odvtedy sa mi krvácanie klop klop klop nezopakovalo,iba hnedé spinenie,ale to bolo tým že som mala nižšie posadenu placentu,ale už sa vytiahla a som v 25tt. netreba sa stresovať, viem,že sa to ľahko hovorí ale doktori mi povedali že pokiaľ nejdú z teba hrudy ako pri menzese alebo nezastaviteľná krv, tak netreba hneď stresovať,lebo si to zhoršis, ja keď som mala to hnedé spinenie,išla som radšej hneď ráno k doktorke a srdiečko bilo, všetko bolo v poriadku,ale ten progesterón neublizi. pýtala som sa na to a slúži na udržanie tehu,ale má to vplyv na maternicu, udržanie, nie na dieťa priamo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@patriciaand0203 a pohotovosť????!!!! Už si tam mala byť..