Krvácanie pri potrate

21. mar 2020

Žienky, prosím vás, včera som začala krvácať (11tyzden), tak som šla ku gynekológovi, pozrel ma, že bábätko už nežije, že sa spúšťa potrat. Včera to bolo len také, že keď som sa utrela, tak som mala na papieri krv, ale dnes je to brutálne. Musím mať 4 vložky naraz a aj tie sú za hodinu celé mokré. To až tak sa krváca pri potrate? Každý môj pohyb znamená prúd krvi.
Už sa balím do nemocnice, len som chcela vedieť, že či aj vy ste mali takéto krvácanie?

monicka2912
21. mar 2020

Je to normalne, treba ist do nemocky, spravia kyret a poobede si doma.

autor
21. mar 2020

@monicka2912 to spravia hneď? Aj keď ma bolí hrdlo? Uspavaju pri tom? Neboli to? Lebo to krvácanie ma zaskočilo, že je také silné.

monicka2912
21. mar 2020

Mne to robili hned rano, ako som prisla. Je to otazka 15 min. na sale. Uspia ta, neboli to vobec, mozno trosku ako menzes. Treba hned ist ja som tak velmi nekrvacala, zo mna isli take ako pecienky.

autor
21. mar 2020

@monicka2912 no ved to aj ja krvácanie veľmi silné, už od rána mám 12 vloziek, a tiež idú také zrazeniny zo mňa.. A bolesti mam také menštruačné, tie sa dajú ešte vydržať, ale to krvácanie je neúnosné.
Už som pobalena, len čakám na manžela..

monicka2912
21. mar 2020

Bude to dobre, drzim palce....

jaja8_9
21. mar 2020

Je to veľa, určite chod do nemocnice na kyret, je to zákrok s otázkou 10-15minut, uspia ta áno keď je to akútne aj hneď... Nemusíš sa báť neboli to ani nič, aj pre psychiku je to lepšie keď to nevidíš.. Aspoň môj názor... Po zakroku chvíľku menštruačné bolesti a potom len slabo spinis...
Je mi to ľúto 😕 ja som necelé 2 týždne po potrate aj po kyrete takže viem co zažívas 😕 musíme byť silné 🙂

julsh123
21. mar 2020

Vydrž ešte do večera. Potrat sa ti krásne rozbehol sám, ja som to prežila dvakrát a pri prvom som to takisto mala silné. Pokiaľ nemáš teplotu a nie je ti zle, a ,,len" krvácaš vyčkaj ako sa to pekne samo vyčistí a žiaden kyret nebudeš musieť absolvovať!

gabca025
21. mar 2020

ja ti neodporúčam čakať do večera. Sama som si tým prešla minulý rok. Aj normálne mávam dosť silnú menštruáciu, ale čo som si prežila pri potrate, tak to neprajem nikomu. Zo začiatku to bolo o niečo silnejšie krvácanie ako moja menštruácia. Osprchovala som sa a povedali si, že to určite prejde. Len z ničoho nič s prepáčením za výraz sa zo mňa doslova liala krv. Vložka mi nevydržala ani 5 minút. Tak sme rýchlo išli na pohotovosť a bolo to v hodine dvanástej. Stratila som veľmi veľa krvi. Hneď ako prišiel anesteziológ, tak ma brali na sálu. Po zákroku mi bolo fyzicky dobre. Jeden deň som prespala a potom som išla už do práce (inak by som sa zbláznila).
Prajem ti veľa síl ❤ ❤ a najmä zdravie

topasitta
21. mar 2020

@julsh123 ten druhy krat sa ti to nespustilo?

julsh123
21. mar 2020

áno aj vtedy sa mi to spustilo, ale čistenie bolo pomalšie ako po prvom. Nikdy v živote by som nešla na kyretaž. Našťastie som sa pri oboch MA vyčistila sama. Pri druhom mi gynek. pichla injekciu predočistenie a to bolo všetko. Nevravim, keď sa už niečo lekárom nezdá a je potrebná kyretáž,kvôli tomu,že tam niečo ostalo a nejde to samo von, tak vtedy ano. Ked sa ti to samo pekne rozbehlo nechaj to tak.Pokial z teba netečie prud krvi neodpadávaš je to fajn. Ešte týžden sa budeš pomaly dočisťovať a potom chod na kontrolu či tam niečo neostalo.

autor
22. mar 2020

Nakoniec som skončila v nemocnici. Stratila som veľa krvi. Dostala som silné kŕče. Že tu ešte do zajtra ostanem, a ak bude vsetko ok, tak ma pustia.

dejna_
6. júl 2020

@julsh123 ahoj prechádzam si tým istým ..nechali sme to s lekárkou na samovoľne čistenie ...všetko prebieha ok trochu silnejšia menstrucia ja som na takú zvyknutá ...aj zrazeniny aj tie mávam ...zajtra mám ísť na kontrolu ale k zastupujúcej lekárke nakoľko moja má dovolenku 🤦 trochu mám obavy aby nevymysla s docistenim....bola som v 10 TT a plod sa zastavil 6+ ...teraz mám 6 deň a krvácanie je naozaj slabé úplne v pohode ale dnes ráno som mala kŕče v podbrušku ale chcelo sa mi ísť na veľkú ...aj som bola ale trošku cítim ešte bolesti v podbrušku....čítala som tvoj príspevok a tebe dali nejakú injekciu ...tak keby náhodou budem si aj ja pýtať snáď to bude ok ...bola som po 4 dňoch na kontrole na pohotovosti a embryo ani gestacny vak tam už nebol ale tam mi povedali že štandardny postup u nich je docistenie ...odmietla som aj lekárka povedala že keď sa to tak pekne rozbehlo by to bola škoda ale že u nich je to bežný postup.

julsh123
6. júl 2020

@dejna_ ahoj.. presne tak, nedaj sa... Ak už všetko vyšlo vonku, tak to najhoršie máš za sebou a na dočistenie ti tvoja gynekologička dá bud oxytocin alebo ešte niečo je ale neviem už ako sa to vola.
Ja mam za sebou 2krat MA a obe ako samočistenie. Našťastie ani v nemocnici na pohotovosti ani moja lekárka mi kyretaze ani nespomenula. Držím ti palce, ale naozaj to najhoršie máš za sebou, už sa len docistujes 🙂

dejna_
6. júl 2020

@julsh123 presne to si myslím aj ja a keď mám byť úprimná vôbec to nebolo až také hrozne ...sledovala som sa aj či nemám horucku alebo nieco a všetko ok..normalna silnejšia menstrucia. A keby som vtedy vedela ako prebieha samovolny potrat nad kyretazou by som ani neuvažovala ...lebo sa priznám že keď som to zistila som sa chcela objednať ale potom si hovorím že je to zákrok ...a moja gynekologicka mi hovorila keď zistila že bábo sa nevyvíja ..že v minulosti to nikto neriešil a ženy jednoducho začali krvácať vyčistili sa a bolo ale dnes robia vraj pre istotu .... Snáď bude všetko zajtra na kontrole ok ..už krvacam naozaj minimálne ...☺️

dejna_
6. júl 2020

@dejna_ a a i v zahraničí kyretaz nerobia pošlú ženu domov nech sa vyčistí a až keď sú komplikácie má prísť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre