Chcela by som poprosiť o radu ak máte niektorá skúsenosť, som asi v 5tt a začala som mať dosť zápchu. Keď som bola na wc tak som trocha tlačila a keď som sa utrela spredu tak som mala slabo červenú krv na papieri, ale len raz potom už nie, ani som nekrvácala len na tom papieri. U lekára som zatiaľ nebola, mám to riešiť alebo to môže byť z tej zápchy? ďakujem
@1katrin1 ano, moze to byt zo zapchy, ked som bola prvy krat tehotna, tiez sa mi to stalo a velmi ma to nalakalo, ale teda tej krvi bolo viac a vedela som odkial ide.. vtedy som aj bola na chirurgii, vysetrili ma a mala som ragady /trhlinky/ odkial to islo.. dostala som detralex a cipky preparation H na hemeroidy..
treba vela pit a jest ovocie a zeleninu, hoci zapcha je v tehotenstve casta..
Necakaj na nic, chod k lekarovi ak to nie je nic vazne tak ta posle domov ale istota je gulomet. Mam kamaratu sestricku a ta sa mi minule stazovala, ze tato tema je u nas strasne tabu takze ak aj maju ludia problemy s vyprazdnovanim, ci uz je to zapcha, hnacka alebo taketo krvacanie tak uz fakt pridu k doktorovi az ked im "trcia creva von", jednoducho pri takychto veciach treba zabudnut na hanbu a ist k lekarovi, oplati sa to.
pri zápche sa to často stáva, proste praskne cievka, ak, ako tvrdíš, to bolo len jednorázovo na papieri pri prvom utretí, tak to nebude nič vážne 🙂
ja som to tiež mala a veľmi som sa zľakla keďže som prvýkrát tehotná, hneď som utekala na pohotovosť a doktor na mňa len kukal že čo tam chcem, ale našťastie nič to nebolo , bolo to kvôli tvrdej stolici
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja by som isla k lekatovi mne prefpisal ascorutin a duphaston