Kŕče a ostrá bolesť v 6tt.

futuremom
5. jan 2020

Ahojte damy, chcela by som poprosit o radu.
Zacinam 6 tt a vcera vecer som na lavej strane podbruska (cca oblast vajecnika) citila ostru, vystrelujucu az krcovitu bolest. Uz to odoznelo, ale stale tam citim trosku tlak (pre doplnenie - tento tlak, striedavy slabymi bolestami mam uz asi tyzden).
Kedze som mala asi pred tyzdnom aj slaby vytok, sla som radsej k lekarke, ktora mi vzala krv, potvrdila tehotenstvo a nariadila dalsi odber krvi pre kontrolu rastu HCG. Vysledky budu o 2 dni, poslednych 5 dni sa neobjavilo ani spinenie.
Moja otazka znie, ci su ostre, vystrelujuce bolesti stale v jednom mieste v poriadku, kym nekrvacam a kym odozneli cca po hodine a postaci si pockat na vysledky, alebo mam ist radsej na pohotovost.
Vo vsetkych diskusiach som sa docitala o tom, ze sa to zenam udeje, ked sa za niecim natiahnu, rychlo vstanu a pod, mne sa to udialo uplne v klude, pri lezani. Nehovorim teraz o klasickych menstruacnych bolestach a tlakoch v podbrusku, viem ze tie su uplne bezne, skutocne mi ide o krcovitu bolest v oblasti vajecnika.
Vopred dakujem za rady.

snehulienka8
5. jan 2020

porad sa este v skupine lekari ..ja ako laik sa pytam..nerobila ti sono? ci nahodou nejde o mimomaternicove tehotenstvo..nech ti neposkodi vajickovod...😕

futuremom
autor
5. jan 2020

@snehulienka8 dakujem. Sono mi robili, ale pred tyzdnom (zaciatok 5tt), takze bolo este prilis skoro, aby cokolvek videli.

snehulienka8
5. jan 2020

@futuremom ale gestacny vacok videli ze je v maternici, nie?

futuremom
autor
5. jan 2020

@snehulienka8 nic nebolo vidno, ani sondou. Ale lekarka hovorila, ze je to moc skoro.

snehulienka8
5. jan 2020

@futuremom ak zacinas 6tt malo by byt vidno gestacny vak..kukni si na google 5tt sono obrazky..

futuremom
autor
5. jan 2020

@snehulienka8 dakujem, Le mne je teraz jedno, ci bolo na sono vidno gestacny vak, slona alebo vevericku. Ide mi o to, ci su krce v bruchu dovod na navstevu pohotovosti, ak nie su konstantne, alebo je to relativne normalne a mam si pockat na vysledky krvi o dva dni a pri tom konzultovat s lekarkou co s tymi krcmi.

gwendolyn
5. jan 2020

Ja som mala take krce a bolo to mimomaternicove, najskor len popichavanie a bolesti na pravej strane a raz som si kvoli niecomu cupla a taky krč mnou preletel, že som zvyšok dna už iba ležala na posteli v bolestiach a čakala, kedy pride muž domov a odvezie ma na pohotovosť, tam najskor "nevedeli" určiť, čo to asi tak môže byť za útvar vedľa maternice 8x10cm, tak si ma tam nechali cez noc a keď ráno videli, o koľko mi klesol hemoglobin, tak do hodiny som bola na sále. Čiže ak by sa tie bolesti stupňovali,tak by som neváhala a na pohtovosť zašla, radšej zbytočne, ako to nechať zájsť do takého štádia, ako som mala ja.

snehulienka8
5. jan 2020

@futuremom ak bolo vidno gestacny vak v MATERNICI, nie je to mimomaternicove tehotenstvo a krce neznamenaju ze ti ide roztrhnut vajickovod..ak mas obavy, chod na pohotovost..

amelia000
5. jan 2020

@futuremom ahoj tiez som mala taku ostru bolest a pytala som sa svojho gynekologa ze co to znamena...on mi vysvetloval ze tam na boku su upony ktore akoby drzia maternicu na mieste a tym, ze to teraz cele rastie a posuva sa. Tak to natahovanie, niektore zeny mozu pocitit ako ostru bolest.

snehulienka8
5. jan 2020

@amelia000 v zacinajucom 6tt sa ta maternica nejak extra este nenatahuje..ak v tomto case nebolo vidno gestacny vak v maternici, asi by som sla na pohotovost, pre pokoj v dusi..

amelia000
5. jan 2020

@snehulienka8 no ja som len napisala svoju skusenost s takou bolestou a to co uz urobi autorka to uz je nanej 🙂

misscelaneous
5. jan 2020

Ak v 5tt nebolo vidno gestacny (co moze byt skoro ak bola posunuta ovu), pises ze si mala spinenie, prudka bolest na jednej strane, ja by som sla na pohotovost. Nemusi to byt mimomaternicove tehotenstvo ale mas viac priznakov ze moze. Radsej ist 2krat zbytocne ako vobec. Chapem ze ta to znervoznuje, ja som si mmt presla, no ignoracia problem nevyriesi. Ale ako vravim, nemusi to byt nic ... je to na tebe. Drzim silno palce, nech je vsetko v poriadku

futuremom
autor
5. jan 2020

Ahojte damy, vsetkym pekne dakujem za rady. Ide o to, ze kazdy priznak ide samostatne a nie je tak vypukly, ale ked to dam dokopy.... Krvacanie bolo iba velmi slabe, skor spinenie v case ocakavanej menstruacie, po necelych troch dnoch ustupilo. Bolesti su sice krcovite a vystrelujuce, ale nie su dlhotrvajuce a potom odozneju. Tupa bolest pretrvava, ale obcas "putuje" po celom podrbursku a je podobna ako pri mojom predchadzajucom (hoci neuspesnom) tehotenstve. Dnes rano bolo relativne v klude. Ak by sa to zopakovalo, radsej pojdem na pohotovost, nez sa stresovat dalsi den. Este raz dakujem vsetkym.

mnamko
5. jan 2020

Ja som mala taketo bolesti pri mim.tehu

futuremom
autor
5. jan 2020

Ahojte, po dalsich "vystreloch" bolesti som sa uz vybrala na pohotovost. Na sono sa uz ukazal plod, takze mimomaternicove to nie je 🙂. Bolesti mam z nejakej cysty, cca 20 mm, ktora vraj vyzivuje plod. Takze az na nepohodlie vraj vyzera byt all good. Ak ste poculi brutalnu ranu, tak to nebolz petarda, ale to mi padol kamen zo srdca. Ezte raz dakujem za vsetky rady.

misscelaneous
5. jan 2020

@futuremom velmi velmi velmi sa s tebou tesim!!! A gratulujem :

miriam1983
7. jan 2020

@snehulienka8 nemusi byt vidiet nic v 5tt

snehulienka8
7. jan 2020

@miriam1983 nemusi byt vidiet akciu srdca, ale plod by uz malo byt vidno..
https://www.modrykonik.sk/som-tehotna/5-tyzden-tehotenstva/
..ale nehadam sa😉

miriam1983
7. jan 2020

@snehulienka8 mne v 5tt jeden nevidel nic,o tyzden druhy uz videl.

tinka308
13. jan 2020

Ahojte baby, som 6tt+5 a vcera ma uz dost boleli krize, od dnes ma picha akoby pravy vajecnik, niekedy dost silno. Nemali ste s tym niektora skusenosti?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre