Ahojte baby,
som v 12 tyzdni,v pondelok pojdem ku gynekologovi kde uz budem v 13+2 tyzdni.Hovorila sestricka ze bude brat krv,ale nepovedala ci predtym mozem jest??termin mam az o 10:00 a dovtedy nevydrzim bez jedla..prosim poradte
dakujem
a nebolo by lepšie, keby si si zavolala a opýtala sa priamo v ambulancii?
Tripple sa robia až v 16tt, ja som ich odmietla, nerobili mi ich. A to ti doteraz nebrala krv? Keď až v 14tt? To už máš mať za sebou krvé testy, NT sono. Tie prvé testy sa robia krvný obraz a serológia (hepatitída, aids, ...), pred takým testom môžeš trochu jesť, samozrejme nie praženicu so slaninou, ale kúsok chlebíka si normálne daj, hlavne ak ti býva zle.
Mne nikdy nekazala v tehu pred odberom krvi prísť na lačno okrem toho testu na cukrovku ale to je iné.
Radsej tam zavolaj a spytaj sa. Ja som pocas tehu menila lekara, prva doktorka vzdy chcela aby som prisla na lacno, ja som to nezvladala a vzdy som tam zvracala, bola som dehydrovana a ked mi napichli zilu tak nic netieklo ale aj tak trvala na tom, ze musim prist na lacno. Ked som presla k druhemu lekarovi tak tam mi vzdy povedali, ze sa mozem kludne rano lahko najest a na odber som chodila az okolo 9 -10 rano
@ivkazba tie prve krvne testy uz mam za sebou,to brali vtedy ked brali na hcg uplne na zaciatku...netusim teraz na co budu brat🤷🏼♀️
dakujem baby,tak radsej tam zavolam,opytam sa🙂
ja som nikdy nemusela na testy nalacno 😊 vraj sa chodi nalacno ked robia test na cukrovku len...a mne v 12.tyzdni brali krv a ani som tiez nevedela naco az potom v 16.tyzdni ked som prisla na poradnu mi hovoril vysledky z predch. odberu krvi..a vraj to boli testy na tu genetiku..vyvratil mi downov syndrom a v tom 16.tyzdni mi znova brali krv a vraj to su tiez tie geneticke, aby sa potvrdil vysledok z 12.tyzdna 😊 ale cudujem sa ze niektori doktori robia tieto testy dvakrat a niektori len raz v tom 16.tt 🤷🏼♀️
Ahoj, ja idem tiež na krv, keď budem v 13+0 tt, 1.krát mi budú brať krv. Volala si tam? Čo Ti povedali?
To bude prvotrimestralny screening,,krv,moc,sono. Pokial si dobre pamatam,,a dobry gyn vie podla metody uhlov urcit pohlavie na cca 70% Krv sa berie na genetiku tusim a mne sa zda,ze jest mozes,,
@doda26 a niektory xy krat 😂 pri synovi ma bodali jedna radost,,zvlast ku koncu pri dcere (iny gyn) len na tychto screeningoch a na konci
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
a zabudla som sa opytat,naco vlastne budu brat krv??uz to budu tie tripple testy alebo to robia az neskor?dakujem