Kontrola u gynekológa a odber krvi v 12. týždni

27. jan 2021

Ahojte baby,
som v 12 tyzdni,v pondelok pojdem ku gynekologovi kde uz budem v 13+2 tyzdni.Hovorila sestricka ze bude brat krv,ale nepovedala ci predtym mozem jest??termin mam az o 10:00 a dovtedy nevydrzim bez jedla..prosim poradte
dakujem

autor
27. jan 2021

a zabudla som sa opytat,naco vlastne budu brat krv??uz to budu tie tripple testy alebo to robia az neskor?dakujem

sirka9
27. jan 2021

a nebolo by lepšie, keby si si zavolala a opýtala sa priamo v ambulancii?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
27. jan 2021

Tripple sa robia až v 16tt, ja som ich odmietla, nerobili mi ich. A to ti doteraz nebrala krv? Keď až v 14tt? To už máš mať za sebou krvé testy, NT sono. Tie prvé testy sa robia krvný obraz a serológia (hepatitída, aids, ...), pred takým testom môžeš trochu jesť, samozrejme nie praženicu so slaninou, ale kúsok chlebíka si normálne daj, hlavne ak ti býva zle.

nikpa
27. jan 2021

Mne nikdy nekazala v tehu pred odberom krvi prísť na lačno okrem toho testu na cukrovku ale to je iné.

renirv
27. jan 2021

Radsej tam zavolaj a spytaj sa. Ja som pocas tehu menila lekara, prva doktorka vzdy chcela aby som prisla na lacno, ja som to nezvladala a vzdy som tam zvracala, bola som dehydrovana a ked mi napichli zilu tak nic netieklo ale aj tak trvala na tom, ze musim prist na lacno. Ked som presla k druhemu lekarovi tak tam mi vzdy povedali, ze sa mozem kludne rano lahko najest a na odber som chodila az okolo 9 -10 rano

autor
27. jan 2021

@ivkazba tie prve krvne testy uz mam za sebou,to brali vtedy ked brali na hcg uplne na zaciatku...netusim teraz na co budu brat🤷🏼‍♀️

dakujem baby,tak radsej tam zavolam,opytam sa🙂

doda26
27. jan 2021

ja som nikdy nemusela na testy nalacno 😊 vraj sa chodi nalacno ked robia test na cukrovku len...a mne v 12.tyzdni brali krv a ani som tiez nevedela naco az potom v 16.tyzdni ked som prisla na poradnu mi hovoril vysledky z predch. odberu krvi..a vraj to boli testy na tu genetiku..vyvratil mi downov syndrom a v tom 16.tyzdni mi znova brali krv a vraj to su tiez tie geneticke, aby sa potvrdil vysledok z 12.tyzdna 😊 ale cudujem sa ze niektori doktori robia tieto testy dvakrat a niektori len raz v tom 16.tt 🤷🏼‍♀️

elenita
27. jan 2021

Ahoj, ja idem tiež na krv, keď budem v 13+0 tt, 1.krát mi budú brať krv. Volala si tam? Čo Ti povedali?

babydesire
28. jan 2021

To bude prvotrimestralny screening,,krv,moc,sono. Pokial si dobre pamatam,,a dobry gyn vie podla metody uhlov urcit pohlavie na cca 70% Krv sa berie na genetiku tusim a mne sa zda,ze jest mozes,,

babydesire
28. jan 2021

@doda26 a niektory xy krat 😂 pri synovi ma bodali jedna radost,,zvlast ku koncu pri dcere (iny gyn) len na tychto screeningoch a na konci

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre