Kontakt s králikmi počas prvého trimestra

ppetinka
22. apr 2013

Ahojte, tento týždeň budem končiť 1. trimester a už asi 2 týždne som v dennom kontakte s králikmi. Čítala som, že aj králiky môžu spôsobovať toxoplazmózu. Myslíte si,že mi tento kontakt a môjmu bábätku môže ublížiť ? Po každom kontakte s králikmi alebo po ich kŕmení si min. 2x umyjem ruky pod teplou tečúcou vodou s dezinfekčným mydlom, teda o hygienu rúk dbám riadne 🙂 🙂

xlucia
22. apr 2013

@ppetinka neboj sa nic ti nebude. keby boli zvierata chore, bola by si si to za ten cas vsimla

adkasmolka
22. apr 2013

@ppetinka my sme chovali doma zajacika aj pocas mojho tehu a v pohode. Ale davala som ho radsej aj prekontrolovat u zverosa,co ak by. Ale bol zdravy.

ppetinka
autor
22. apr 2013

Naše máme očkované, niektoré sa chystáme ... takže mali by byť zdravé. Len som sa trošku naľakala ,keď som zistila, že okrem mačiek sú prenášačmi aj králiky

zuska888
23. apr 2013

ja mam kralicka doma, je to moj maznacik, je zaockovany proti vsetkemu, co ma byt a nebojim sa s nim hrat. Citala som, ze okrem maciek (!) su zvieratka ok.
A bonus - praveze ak sa babatko narodi do domacnosti so zvieratkami, je mensie riziko, ze dostane alergiu.

partyzanka91
25. okt 2013

ahoj zatím jsem maminkou dvou králičích holčiček, jsou očkované M+M a zdravé. Také jsem velmi aktivní členkou na webu www.kralici.cz a je tam spousta dalších uživatelek co jsou nebo byly těhotné a žijí s králíčky a těhotenství u nich probíhají v pořádku a všechny děti se jim narodily zdravé. Zkus napsat do tamní diskuze a uvidíš že tě o tom spousta lidí ujistí.

toxoplazmoza prý hrozí jen od kočiček (toalety) a nebo ze syrového masa. a jak píše zuska888: je-li děťátko od mala v kontaktu se zvířátky nemusí dostat alergii. já sama alergička jsem právě zronva na kočky a jediné zvíře u nás doma byl křeček a to až od 6 let mého věku. Možná proto jsem alergická.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre