Nikdy som nebola štíhla, no ako som otehotnela som pribrala 8 kg. Nemám pocit, že jem nejak viac, no som ten typ tehulky čo je bez ranných nevolností a neustále sa mi chce spať. Mám strach, že ak to pôjde takto ďalej budem mať fakt problém s váhou. Nevie niekto nejakú radu, či sa mám s tým zmieriť?
Ja osobne som taký "problém" nemala......aj keď neviem, či je to práve problém. Skôr to bolo u mňa opačne, ale mala som veľa pohybu (tiež som nemala žiadne tehotenské problémy)......pýtala som sa však gynekologičky, čím to je, že niektoré ženy priberú aj 20-30 kg (v norme je to vraj do cca 15kg) a ona mi povedala, že hlavný problém je v tom, že ženy začnú často viac jesť a menej sa hýbať .......niekedy ani nie naschvál, skrátka je to väčšia chuť do jedla a menej pohybu môže byť spôsobený tým, že proste nevládzu, sú unavené, nechce sa im. Tak skús sa zamyslieť nad tým, či nespadáš do tejto kategórie. Ak nie, tak už neviem, kde môže byť problém (lebo v tomto smere osobnú skúsenosť nemám). Prípadne sa skús opýtať svojej lekárky - ona by mala mať veľa skúsenosti. Tá moja mi ešte povedala, že keď ona bola tehotná, tak sa dala na plávanie (pretože nie je najštíhlejšia a má sklony k priberaniu, dokopy pribrala tak 9 kg). Ja som pribrala 11kg dokopy a pôrodom išlo hneď dole 7kg ---------chcem tým len povedať, že nejaké to kilečko nabrať musíš, bábätko niečo váži (moja mala len 2750kg) a aj tuky na ochranu bábätka sa naberajú, plodová voda, atď. Ale ako napísala zoe19, ak sa to nebude rapídne stupňovať, tak by to malo byť v poriadku......U mňa to bol opak, ja som v 1.trimestri nepribrala nič, dokonca som schudla 😉
porad sa s lekarom, moze to byt aj nejaky zdravotny problem
ooooolalaaaa... nic ako ja 30 celych...ale raz dva ich mam aj dole 😉
u mna sa seklo 20 tt a zacinam teraz na vahe priberat, aj brusko mi zacina vycnievat 🙂 myslim ze aj vdaka velkej noci mam 3 kg+. Zaklad aby si bola zdrava ty aj babo, ono si vypyta co potrebuje.
Pribrala som kazdy trimester 10 kg. Tiez ziadne nevolnosti, praveze mi bolo tazsie, ked som dlhsie nejedla- ale staci suchar a mohla som dalej fungovat. Dokonca tehu teda bolo +29kg. Vsetky testy ukazkove, ziadna cukrovka... Jednoducho som tak vela pribrala. Aj som sa normalne hybala-rovnako ako pred tehu. Samozrejme,ze ku koncu ten pohyb bol uz tazsi, aj zadrziavanie vody bolo. Po tyzdni od porodu -10kg. Takze sa nestresuj. Niektore priberu malinko, a niektore vela. Hlavne, aby bolo to zdravicko! 😉
Aj ja presne ako @ervenka. Stále som priberala, dokopy 29 kg a to si nemyslím, že by som jedla viac ako predtým. Určite som sa však menej hýbala, keďže predtým som bola veľmi aktívna, to sa v tehotenstve nedalo. Pred tehotenstvom som mala BMI 24, pre predstavu, takže normálna postava. A týždeň po pôrode mínus 10 kg a pomaly smerujem stále dolu. Nemala som žiadne zdravotné problémy ani iné ťažkosti, všetky výsledky dobré. Takéto priberanie nemusí aj znamenať nič.
no ja som pribrala pocas druheho tehu 43 kg.
Ja som pribrala 28kg. Tiez som priberala strasne rychlo, no rovnako rychlo sli tie kila dole. Nestresuj a uzivaj 😉
Ahoj, ja som v 10 tt a som ťažšia o 6 kg. A to nemám veľký sklon ku priberaniu, moja normálna váha sa pohybovala vždy od 55-57 kg. No teraz mám nafúknuté bruško a vyzeráme ako v 5 mesiaci. Pán doktor nám povedal, že je to normálne a každej žene sa telo inak pripravuje na donosenie bábätka. Hlavne aby sme boli zdravý a dosť veľký. Držím palčeky, však chudnúť budeme potom teraz si to užívajme na 100%. 🙂
Ojoooooj ženy ja len začínam...tak som zvedavá k akým kílečkám sa dostanem 🙂
ja som v 9tt a pribrala som uz 4 kg--- ale ako tak citam niesom natom az tak zle :D ale myslim , ze toco som pribrala osm pribrala do tukov pretoze miskoro nic okrem peciva mucnych veci nechuti.. teda aj polievky mozem 🙂 len som stale tak unavena , ze sa mi nechce postavit z postele a stale vyvarat plus ked mi to pri vareni strasne smrdiiiiiii ..hlavne ta kuracina
neviem či Ti pomôžem, ale tiež som nikdy nebola super chudá, pred tehotenstvom som schudla 10 kíl a už v prvom trimestri som pribrala 5 kg, napokon v 9-tom mesiaci som mala na váhe o 15 kg viac, po prvom trimestri som priberala menej lebo som chodila na dlhééééé prechádzky, celé hodiny som bola na vzduchu a myslím si, že mi to pomohlo. lekárka mi povedala, že 15 kg je normál a chodím stále, mám 10 mesačné bábo a 15kg sú dole 🙂 jem normálne, neobmedzujem sa, ale chodím často von s malým, jemu sa to páči a mne tiež.........osobne si myslím, že nejako radikálne sa ani nedá ovplyvniť koľko priberieš, samozrejme úprava stravy, že sa nebudeš non-stop prežierať, ale podľa mňa sa to úplne nedá. viem podľa seba, ja som jedla aj keď som nebola hladná, ako náhle sa mi totiž ozvalo zo žalúdka hoci aj to, že mu trávi, malý strašne kopal, zakaždým, vadili mu tie zvuky, musela som niečo zjesť........mám kamošku, čo jedla za troch a pribrala 6 kg počas tehotenstva, iná 20kg a po pôrode ďalších 8 kg a nedala ich stále dole. jedz tak, aby ste rástli ako máte obaja, zmier sa s tým, že po pôrode sa nabeháš a schudneš........vychutnávaj si tehotenstvo, nech ti nikto nekecá do toho ako vyzeráš a sama sa nestresuj
nic si z toho nerob, priroda to u kazdeho zariadila inak, v tehotenstve som pribrala 16kg a z porodnice som isla o 13kg lahsia... a pocas kojenia som stale priberala ale akonahle som prestala kojit tak som schudla za 2 mesiace 5kg bez toho aby som nieco robila... telo vie co robi, netreba sa prejedat a vsetko bude ako predtym 🙂
..tak to by ma trápilo najmenej.. 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, v prvom rade gratulujem k bábätku 🙂 Nemaj strach pribrala som presne to čo ty do 3 mesiaca už som v 5 mesiaci a nepribrala som odvtedy ani kilo.Mne doktor na toto povedal nasledovné : niektoré tehulky nepriberú ani kilo do 3-4 mesiaca a potom sa to začne. Iné teda myslel mňa naberú na váhe kvôli zadržanej vode v tele do 3-4 mesiaca a potom už iba kilo možno 2 v 9 mesiaci 🙂 nemaj strach vraj to je skôr o tom že bábätku vytvoríš veľa priestoru na pohyb a potom ho už bude potrebovať iba ku koncu 🙂 🙂 dúfam že som pomohla 🙂