Kombinovaný ultrazvuk

mirkabenova
31. jan 2022

Niekto skúsenosti ultrazvuk +odber krvi medzi 11t-13t.

amelia89
31. jan 2022

@mirkabenova to asi vsetky (niekedy) tehotne zeny maju skusenost. Co konkretne ?

pribinak
31. jan 2022

@mirkabenova však to je štandardne, zoberú ti krv a urobia aj sono

kofolala
31. jan 2022

Aj mňa to čaká zachvilu .aj sa bojím tých 7 ampul krvi .dúfam tam neodkvecnem 😖

bu1bu
31. jan 2022

7 ampul krvi???? Absolvovala som to už 2x a rozhodne to nebolo 7 ampuliek krvi.

amelia89
31. jan 2022

@kofolala to su max 3 mozno 4 ale isto nie 7

kofolala
31. jan 2022

@bu1bu
@amelia89
No to mi povedala sama dr.este má upozorňovala že som drobná a nie že jej tam odpadnem ..tak čo má strašila? 😔

kofolala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkabenova
autor
31. jan 2022

Ja som už bola a vyšiel. Mi pozit. 1:110 dawnou syndróm neviem ako to brat ci je to už iste

amelia89
31. jan 2022

@mirkabenova a co ti povedal lekar? Odporucil ta na geneticke vysetrenie? Amnio? Mozes si zaplatit aj NIPT testy. Nie je to iste, este musis postupit dalsie vysetrenia. Vela stastia🙏🏻

adrbat
31. jan 2022

@mirkabenova nie je to iste. Rastie to aj vekom. Ja som sa iba opýtala, či boli výsledky v poriadku povedala že áno a nepýtala som sa radšej na pomery. Aj tak by som si ho nedala zobrať. Ale viem, ze mali aj menší pomer a babo v pohode. Ale je dobre ísť v 23tt na podrobný skríning a tam riadne pozerajú bábätko. Tvar a veľkosť kosti a keď tak bolo by niečo vidieť.

kiki68
31. jan 2022

@kofolala akych 7 ampul? Brali sa iba dve

kiki68
31. jan 2022

@mirkabenova neni to iste, isla by som bud na nifty alebo amnio. A pri USG boli znamky niecoho? Vraj maju byt dva znaky, aby odporucili aj amnio. Mne to vsetko vyslo take ze 1:25tis a viac tie pravdepodobnosti, nifty vyslo v milionoch a statisisoch. To boli este vyssie cisla

mirkabenova
autor
31. jan 2022

@kiki68 nosova košická bola prítomná a NT som mala 2,30. Doktor povedal ze usg znižuje riziko. A potom prišli výsledky krvi a vošli rizika 1:110

mirkabenova
autor
31. jan 2022

@amelia89 áno pýtal sa ci by som mala záujem o genetické testy. Odber plodovej vody alebo s krvi. Tak som bola na odber dnes trisomy test

34katka34
31. jan 2022

@bu1bu áno aj mne teraz toľko brali.

amelia89
31. jan 2022

@mirkabenova no tak potom super, z krvi sa to potvrdi/vyvrati. Verim ze to dobre dopadne 🙏🏻

kiki68
31. jan 2022

@mirkabenova drzim palce na tom trisomy. Daj vediet, ze ci sa potvrdilo alebo nie ( zaujima ma to, lebo mozno budeme este skusat druhe a keby cosi, tak nech viem). Kamoske povedal, ze vacsinou hladaju dva znaky na usg, potom robia paniku. Lebo ta krv moze vyjst rozne.

kofolala
1. feb 2022

@kiki68 tak dúfam to toľko nebude ..si ma upokojila.Neviem čo mi to povedala .proste že na prvej poradni mi zoberte toľko krvi .

kiki68
1. feb 2022

@kofolala mne na kombinovanom brali dve, muz to videl, bol tam. A v labaku brala 3 v 9tt

any_soj
1. feb 2022

@kiki68 to fakt jej povedal doktor, že robia potom paniku? Kvôli DS? Ach to je smutné taký nevedomý doktor.

kiki68
1. feb 2022

@any_soj nie kazdy vnima DS ako nieco pozitivne. Pre lekara je to stale anomalia plodu. U nej sa nakoniec zial potvrdil Edwards.

any_soj
2. feb 2022

@kiki68 rozumiem. Len rodičia dieťaťa s DS sa príliš často zhodujú v opise situácii, kde gynekológ začne naozaj robiť paniku, posielať ich kade tade, vysvetľovať, čo ich dieťa nikdy nedokáže a podobne. A tiež sa zhodujú, že v tej chvíli potrebovali úplne iný prístup, namiesto "je mi to ľúto" skôr niečo konštruktívne. A realistický opis, nie predsudky spred 50 rokov.

zubrienkazabka
3. feb 2022

@amelia89 mne brali 18.1 na poradni 6 ampuliek

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre