Kombinovaný test

nikiki29
25. júl 2018

Ahojte,
viem, že podobné témy tu už boli, ale informácie sú v nich protichodné alebo staršie a ja som teraz zmätená. Kde vám robili kombinovaný test: PAPP-A, beta-hCG ? Prípadne vyšetrenie PlGF (placentárny rastový faktor) ? Urobí to úplne obyčajný obvodný gyn. ?
Prípadne kam ísť na NT ? V Banskej Bystrici som nenašla nič, niečo dostupné v okolí ?

matulik212
25. júl 2018

Ja mam pocit ze mi kvoli tomu brali krv ked som bola na prvom 3D

nikiki29
autor
25. júl 2018

@matulik212 môj obvodný asi nemá ani 3D, teda aspoň o tom neviem... a info tiež od neho žiadne 😕 ale asi to má teda ešte čas. Som 11tt

yanni
25. júl 2018

@nikiki29 Tak NT s krvou (First-Trimester-Screening) sa robi najneskor v 14.tt. Potom su merania NT skreslene.
Neviem ako na SK ale meranie NT smie robit len certifikovany lekar s dobrym (tiez certifikovanym) utz. Krv ti zoberie bud tento "specialny" gyn alebo tvoj gyn. Väcsinou (aspon u nas - uz som Bola na FTS dva krat) sa to robi v jednej a tej istej ambulancii. Potom ambulancia posle vysledky merania spolu s krvou a ostatnymi datami do laboratoria a tam uz urobia rozbor krvy a vsetko vypocitaju.

nikiki29
autor
25. júl 2018

@yanni super ďakujem pekne 😊 akurát som našla tých certifikovaných lekárov tak sa k jednému objednám a radšej za ním vycestujem. Dúfam že mi stihne dať termín včas 😊

yanni
25. júl 2018

@nikiki29 musíš hneď povedať v koľkom týždni si. Robí sa to medzi 12. a 14. tt.

darja12
19. sep 2018

teraz som volala do rooseveltky v BB, ak dr predpíše pappa, tak ho tam urobia. inak nechápem.. mali by to robiť obvodný lekári automaticky.. kedže sa jedná o hodnovernejšie výsledky ako tripple testy. za opicami niektorí

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre