Koľko má merať plod v 7. týždni tehotenstva?

kattyy3
21. aug 2014

Ahojte baby zaujmalo by ma kolko ma merat plod v 7 tyzdni tehotenstva? Ja by som podla menstruacie mala byt 7t +6 ale podla sona som o tyzden menej, lekarka nasla pulzovanie srdiecka a plod meral 5mm je to v pohode? Niesme moc malicky? Nasadila mi aj Duphaston dakujem

bajana
21. aug 2014

kedze si mohla mat posunutu ovulaciu a otehotniet neskor, velkost plodu nie je dolezita, resp. stanovuje sa jeho "vek", ktory vobec nemusi sediet podla datumu poslednej MS..."spravnu velkost" maju v tomto stadiu len plody zien, ktore maju cykly superpravidelne, tzn. dlzku 28 dni a ovu na 14 DC... takze ziadne strachy a doveruj lekarke...srdecna cinnost je zaklad 😉
ja mavam ovu skor, okolo 10DC a viem presne, kedy sme pocali dieta a od prveho UTZ je mala o 4 dni starsia...presne, ako som predpokladala

safranca15
21. aug 2014

Ja som podla MS bola v 38+6 a podla velkosti plodu uz 40+6 cize mala bola o dva tyzdne vacia nez som mala tehotensky tyzden

bonaqa2013
21. aug 2014

A to sa teraz ideš takto kontrolovať do konca tehu? mám 4 deti, teda som bola 4 krát tehu ale toto ma ani raz nenapadlo. zbytočne sa stresuješ, užívaj si tehu, a dieťatko ako rastie, tak rastie. Len nech rastie. Aj tak to neovplyvníš. My sme dokonca pri prvých 3 ani nevedeli akého budú pohlavia. A neľutujem. často sme sa rozprávali o tom čo to bude a potom to bolo prekvapenie. Tieto moderné výdobytky nie sú vždy výhra...

eikenella
22. aug 2014

neboj sa, tieto prve tyzdne su aj tak take nepresne merania. ja som mala sklz 10 dni, co mam doteraz, jednoducho termin porodu podla menzesu mal byt 11.9., ale sonom v 12 tyzdni sa stanovil 21.9. dr. uzatvoril, ze ovulacia bola jednoducho neskor. a cele tehu,, sme akoze tych 10 dni ,,pozadu,, a babatko si krasne drzi svoju rastovu krivku. a moj gynekolog si aj tehu tyzdne rata k 21.9.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre