Koľko kofoly môžem vypiť za deň, keď som tehotná?

15. jún 2021

Som tehotná a viem, že kofeín by som piť nemala, ale ja proste nemôžem odolať a pijem kofolu... tú klasik Lokálku ak poznáte. Koľko jej môžem za deň asi vypiť? 😩 Nepijem ju na litre len hocikedy cez deň si dám pár glgov.

marseillefan
15. jún 2021

Lokálka obsahuje max. 100 mg kofeínu na liter, čo je zhruba také množstvo kofeínu ako v šálke kávy. Takže pár glgov Lokálky obsahuje menej kofeínu ako šálka čaju, neublíži to.

kkovacovak
15. jún 2021

Veď kofeín sa v tehotenstve môže. Dve kávy denne sú ok pokiaľ nemáš aj iné problémy. Skôr by ma trápilo množstvo cukru ale ja všeobecne takéto sladké vody nepijem. Ak to telo pýta a chce to tak sa tomu až tak nebráň. Horšie je piť coca colu ktorá používa umelé sladidlá. Takže ak si dáš trošku kofoly za deň tak sa nič nestane.

sruma
15. jún 2021

Ja zijem v UK a ked som bola tehotna, tak sme sli na Slovensko a tak som sa z chuti napila capovanej kofoly ze az mi v hrdle zasycalo 😂😂😂 a cez ten tyzden som mala kazdy den pol litra 😂😂

h2
15. jún 2021

Mne v tehotenstve odporúčal piť Colu gynekológ! Takže Kofola určite neublíži.

ivangeline
16. jún 2021

Ja pijem 2 kavy denne..a niekedy ziadnu.. zavisi.. a som tehotna. Citala som..ze to lreds ma vplyv na dieta...ale ktovie... zas nehaky zavratny nie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domiklik
16. jún 2021

Kofola je ešte najmenšie zlo z týchto smakociniek 😀

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anne_mary2
11. aug 2021

oo mne robi kofola velmi dobre odkedy som tehotna.. na chate cez vikend ku grilovacke 3 deci urcite :D a v kancli mam v chladnicke mali flasu coly keby som si potrebovala dat deci… kavu inak nepijem vobec- pali ma z nej zaha nech je akakolvek kvalitna.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre