Kedy ste oznámili tehu?

dooomca
20. aug 2013

Ahojte budúce maminy...Prosím vás kedy ste oznámili vaše tehotenstvo?...Mám taký problém, že o týždeň kamaráti majú oslavu a samozrejme, že sa tam bude piť...a samozrejme, že ja nemôžem a určite sa im to bude zdať divné...akú výhovorku si mám nájsť? to budem ešte len v takom 7 týždni a nechcem im to ešte povedať..chcem počkať prvý trimester, ale určite sa ma budú vypytovať prečo nepijem a tak..poradte niečo...ked som prvýkrát bola tehotná hned som to všetkým povedala a nakoniec to bolo mimomaternicové, tak som všetkých pobláznila a preto to teraz nechcem vravieť, tak skoro, pretože mám strach...dakujem

linda20111
20. aug 2013

@dooomca to musis zdvovodnovat preco nepijes? 🙂 🙂 🙂 ja by som jednoducho povedala nemam chut alebo ak chces nejaku dobru vyhovorku, tak povedz ze sa este po oslave niekam chystas autom 🙂 inac ja som to oznamovala hned ako som to vedela ale to bol iny pripad (kvoli praci)

ivec16
20. aug 2013

@dooomca skus sa vyhovorit, ze beries antibiotika... ze si mala anginu a este doberas tabletky... mam rovnaku skusenost, a svoje buduce tehotenstvo tiez budem oznamovat az po prvom trimestri... prajem bezproblemove tehulkovanie a gratulujem

dooomca
autor
20. aug 2013

linda:no áno musím zdôvodňovať, pretože to už vidím to ich: a prečo si nedáš, ved si na oslave a čo si taká a bla bla :D..
ivec:no, ale asi ozaj poviem, že beriem antibiotiká, to je také najlepšie :D..dakujem

stella6
20. aug 2013

Ja som chodila vždy autom takže som sa vyhovárať nemusela....a ak bolo treba tak som povedala že beriem lieky...

simonkazga
20. aug 2013

tak ako píše ivec16 tuto vyššie treba sa vyhovoriť na antibiotika 🙂 kamarát oslavoval 30 narodeniny a ja som bola ešte len v 6tt a okrem nás nevedel nikto. Ponúkali ma všetkým možným a ja som len dookola mlela, že bohužiaľ, beriem antibiotiká. 😀

livocka21
20. aug 2013

@dooomca aj ja som sa vyhovarala na lieky 🙂

aadulik2110
20. aug 2013

aj ja som sa vyhovárala na lieky :D

monika2503
21. aug 2013

ja som sa tvarila ze pijem a vylievala som alkohol :DDD ......VYHOVORKA z liekmi by mi nepresla,pretoze spolubyvajuca vedela ze som nebola chora 🙂)

monika15
21. aug 2013

a to sa na kazdej SK akcii musi pit och moje nervy.... to len alkacke party????
co komu do toho ze preco nepijem... hruza

happyfrog80
21. aug 2013

ja nepijem nikdy len vino aj to budem pit pocas tehu ved pohar cabernetu neuskodi a co sa tyka kedy ja oznamim moje buduce tehu?Tak mojmu muzovi hned a ostatnym az porodim kedze som v zahranici tak nemusia vediet ,mi to pride len na skodu ked budu vediet ,zbytocna starost 😉

meritka
21. aug 2013

ahojky ,tak ja som vysla s pravdou hned von lebo hned som na PN-ke takze tomusel hned vediet zamestnavatel a hned sa to aj dozvedela moja rodina kedze som doma 🙂 takze u nas vedeli vsetci hned 🙂 tak sa vyhovor na auto ze soferujes alebo ako radili ze beries lieky

nadezdaa
22. aug 2013

Možno by bolo najlepšie, keby si na tú oslavu nešla, a tak nemusíš vymýšľať výhovorku, prečo nechceš piť. Lebo keď Tvoji kamaráti nebudú vedieť, že si tehotná, tak samozrejme ani nebudú brať na Teba ohľad ako na tehotnú ženu. Taká výhovorka, že berieš antibiotiká, neviem, či zaberie. Niektorí ľudia to nechcú pochopiť a presviedčajú toho druhého, že však alkohol aspoň zabije bacily a že účinok liekov sa nezmenší, že sú to len vymýšľania doktorov... To píšem z vlastnej skúsenosti.

eliska07
22. aug 2013

@dooomca Nečítala som všetky odpovede pre Teba, ale bola som pred mesiacom v podobnej situácii a nakoniec som sa rozhodla, že na tú oslavu nepôjdem, pretože nechcem všetkým hovoriť o tehotenstve. Podľa mňa máš dve možnosti, buď tam nepôjdeš - nedá sa Ti, je Ti zle, ochorela si, ... alebo ak sa tam dá ísť autom a Ty si šofér, tak jednoducho seba zvolíš za šoféra a tým máš problém s vysvetľovaním, prečo nechceš ani za pohárik alkoholu vyriešený. Mne v čase oslavy bývalo naozaj neskutočne zle a ťažko, takže by som to ani nebola zvládla. Je to však len na Tebe.

lu1512
4. okt 2013

Ja som tehotenstvo oznamila hned ako som sa dozvedela, najblizsim po pozitivnych tehotenskych testoch a ostatnym ked sme to mali potvrdene od lekara. Myslim si, ze ked sa ma nieco stat tak sa to stane a vsetky tie veci o tom, ze povedanie o tehotenstve skor ako pred skoncenim tretieho mesiaca je len poverami. Ja som sa tak tesila, ze som to povedala hned. A tak som sa aj vyhla vyhovorkam preco si nedam drink a preco som unavena a taham sa od vsadial domov...

barcelona94901
4. okt 2013

@dooomca pretože máš antibiotika..nemožeš piť..ved je to aktuálne,všade vírusy,chrípka 😉

m_ij_ka
4. okt 2013

@dooomca tak povedz, že máš migrénu a vzala si si lieky proti migréne a čo sa týka tehu tak keď som sa to ja dozvedela tak mojim najbližším som o tom povedala hneď

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre