Kedy ste oznámili tehotenstvo zamestnávateľovi?

baruska884
2. aug 2022

Ahojte zaujímalo by do kedy ste čakali a tajili tehotenstvo zamestnávateľovi? Počkali ste na výsledky testov ktoré sa robí v treťom mesiaci?
Ďakujem 🙂

sudocek
2. aug 2022

@baruska884 ja som to zamestnávateľovi povedala hneď po potvrdení od gynekologičky. A dobre som spravila mala som rizikové tehu. Ale tak dúfam že vy to tak mať nebudete. Držím palce

kaktusik007
2. aug 2022

@baruska884 oznam to hned, ako budes mat potvrdenie od gynekologa / knizku. Len pisomnym oznamenim o tom ze sk tehotna mas ako tehotna ochranu.

1gabriela13
2. aug 2022

@baruska884 v 5om mesiaci,ale na mne nebolo nič vidno 🤷

zuzitko74
2. aug 2022

Hneď, ako som vedela. Aj tak by ma odhalili, lebo ja nezvyknem behať po doktoroch a v tehotenstve treba chodiť na prehliadky. Odhalili ma aj žiaci, bez toho, že by som im niečo povedala.😂

baruska884
autor
2. aug 2022

@kaktusik007 ja som práve chcela počkať na tie genetické testy hlavne :/ ale tie budem mať až za dva týždne.. tak neviem čo mám robiť :/ a mala by som mu to oznámiť čím skôr práve

dzulli1980
2. aug 2022

@baruska884 Ja som oficiálne oznámila keď som dostala tehotenskú knižku ... cca v 10. tom týždni.

mimi3008
2. aug 2022

@baruska884 Ja som to musela povedat dost skoro, uz v 2.mesiaci, kedze som nechcela akk tehotna sluzit nocne

denden77
2. aug 2022

kym som nedostala knizku 😊

baruska884
autor
2. aug 2022

@denden77 takže testy si nepočkala?

anavixy
2. aug 2022

@baruska884 a prečo chceš čakať na testy? Teda ok, chápem asi prečo, ale oznámiť zamestnávateľovi v tvojej práci znamená, že to budú vedieť hneď všetci, či o čo ide?

denden77
2. aug 2022

@baruska884 nie 😊 ak by sa nedaj Boze nieco stalo, do papierov potom napises ukoncenie tehotenstva a pracovny zivot ide dalej 🤷‍♀️😊

kabba
2. aug 2022

Zalezi od toho, aku narocnu pracu mas, ci mas rizikove, ci chces ulavu v praci, ci potrebujes castejsie chodit ku doktorom, ako sa citis…
Ja mam pohodovu pracu. Sice 12tky, ale nenadrem sa, strieda sa mi kratky a dlhy tyzden, takze aj doktori sa dali naplanovat na volne dni. Zle mi byvalo hlavne vecer, ked som uz bola doma a nic som v praci nechcela menit (aj ked by som mala narok napr. na kratsie smeny). Ale robim v ocnej optike, nic narocne. Takze ja som oznamila nadriadenemu po prvom trimestri.
Takze zalezi od teba, ako ti je, co vsetko potrebujes, aku narocnu pracu mas a pod.

kris_tin257
2. aug 2022

Musela som už v 9tom týždni lebo to na mne bolo dosť vidno, genetické testy sú ešte len predo mnou tak snáď to bude ok 😕

terez246
2. aug 2022

@baruska884 Hneď na začiatku, po potvrdení gynekológom, asi v 7tt. Musela som, pracovala som na nebezpečnej pozícii. Hneď ma museli preradiť. Oficiálny papier som doniesla asi v 12 tt.

lucia7933
2. aug 2022

ja asi az po 12tt, skôr nie...

nika11103
2. aug 2022

Ja som oznámila cca v deviatom týždni , nemala som ešte ani knižku ale bývalo mi veľmi zle a nakoľko pracujem vo veľkom kolektíve na pozícii dajme tomu veľmi podstatnej pre fungovanie firmy , viem , aké je náročné zohnať človeka , nie nie je to žiadny med lízať a za mizerne prachy a práve pre to som chcela byt k zamestnávateľovi férová aby vedel , že z pnky sa už možno nevratim aby si hľadali náhradu , lebo zaucenie trvá dosť veľa …. Tak som chcela byt fér

elis248
2. aug 2022

Hneď ešte v ten deň ako mi doktorka potvrdila, že som tehotná(cca 8tt). Rovno ma aj vypísala PN (trochu krvácanie a aj kvôli mojej práci), tak hneď od doktorky som išla dať papier o PN do práce a samozrejme som im povedala o čo ide. Ale oficiálne písomne som to oznámila asi v 3-4m, lebo aj tak som nakoniec zostala pn až do pôrodu.

guliver19
2. aug 2022

@baruska884 mas tam gramaticku chybu v tom prispevku.. Dufam ze nie si prave ucitelka, lebo s takouto gramatikou len na dedine..

kikushaa
2. aug 2022

Ja az v 16tt, po prve som do 10ttnetusila ze som tehotna, po druhe tehotenstvo bolo rizikove a netusila som ako to cele dopadne. Oznamila som az vtedy ked som viac casu travila u doktora ako v praci 😁

bavlnka92
3. aug 2022

na konci 2. mesiaca aby som nemusela robiť nočné kde sa dvíhajú a posúvajú ťažké stroje.

baruska884
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alanko20
3. aug 2022

Mam kancelarsku pracu, sedavu. Priamej nadriadenej som oznamila asi v 8tt. Na personalne - pisomne, ked som dostala knizku.

7lenka11
3. aug 2022

ja som to povedala pred 2 týždňami - na prelome 13. a 14.tt.. ale povedala som to len finančnej riaditeľke a našej HR.. držali to u seba a teraz v 16tt s tým postupne vychádzam von aj medzi kolegami 🙂

paradise93
4. aug 2022

Ja som dala prefotenu tehu knižku na konci 1. trimestra a teraz mi volali z HR že im musím písomne oznámiť tehotenstvo. Musím vypísať papier a dať potvrdiť lekárom. Že u nás v práci nestačí prefotena knižka. Má skoro porazí lebo už ani neviem čo odo mňa chceli

7lenka11
4. aug 2022

@paradise93 to vážne?? odo mňa v robote nikto nič nechcel :-O

paradise93
4. aug 2022

@7lenka11 to vážne. Hovorím že dr mi povedal že toto stačí a ona že nie že u nich nestačí. Musím vypísať hlavičku, vec, dajake 1-2 vety a potom odniesť do dr potvrdiť že pečiatku na výmenný lístok. Čistá psychiatria

rivini
4. aug 2022

@baruska884 presne po ukoncenom 12. tyzdni som to oznamila v praci. Ale mam fyzicky nenarocne zamestnanie. Prve tehotenstvo skoncilo potratom v 10.tt, som fakt rada, ze som neoznamovala skor.

ajko2011
4. aug 2022

Toto bude zaujímať aj mňa. Momentálne som zatiaľ len 5t1d. Zatiaľ mám ešte dovolenku, ale v pondelok idem do práce. Pracujem v stomatologickej ambulancii. S doktorkou som sama. Plánujem oznámiť, keď mi dá gynekológ tehotenskú knižku. Je potrebné to naozaj oznámiť písomne? Neviete mi niekto zhruba napísať, čo tam má byť? Viem, že ešte je ďaleko len nech som na to pripravená. 😊

nikka055
4. aug 2022

@baruska884 veducej na prevadzke hneď ako mi to dr povrdil( nosila som tazke prepravky a tak) , oficialne vedeniu az ked som dostala tehotensku knizku ....kolegovia sa to dozvedeli az v 4-5 mesiaci 😄

nikka055
4. aug 2022

@ajko2011 mne dal dr. automaticky papier ze mi potvrdzuje tehotenstvo a to sa odoslalo z prevadzky na firmu ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre