Kedy ste išli prvýkrát k lekárovi?

dorotadory
29. máj 2024

Ahojte dievčatá, rada by som sa poradila, resp. nechala upokojiť. Zistila som, že som tehotná asi pred dvoma týždňami. Snažili sme sa tri roky, zmenila som gynekológa, nasadil mi clostyl a duphaston a počas druhého cyklu som otehotnela. Hneď keď som to zistila som išla na odber krvi a vyšlo mi HCG 2000. Lenze doktor má odvtedy mesačnú dovolenku a neordinuju. Mám prísť až 17.6. čo bude už skoro 10. týždeň. Boli ste niektorá až takto neskoro na prvý ultrazvuk? Bojím sa aby bolo všetko ok, aby to nebolo náhodou mimomaternicové tehotenstvo. Ďakujem za Vaše skúsenosti

saska.j
29. máj 2024

@dorotadory ja som pri prvej dcere bola až v 12tt. Neboj všetko bude ok a ak by náhodou tak skoc na pohotovosť alebo nezastupuje ho žiadny dr? Keď je tak dlho mimo?

paulina291
29. máj 2024

@dorotadory mne dala prvú kontrolu až v ukončenom 13tt. Išla som ale skôr kvoli opakovanému krvácaniu, inak by to bolo až takto neskôr. Tiež som sa veľmi bála že čo ak je niečo zle, príde mi to neskoro ale je to takto nastavené a úplne bežné čo počúvam.

januska12323
29. máj 2024

Je to bežné, aspoň bude všetko už vidieť. Ak budeš mať dovtedy problémy pôjdeš na pohotovosť.

stanik_67
29. máj 2024

no u mna to bolo tak, ze som zistila, ze som tehotna az v 6. tyzdni. menstruacia mi zvykla meskat pravidelne, takze som to nejako neriesila, netusila som 🙂 ale uz potom to veru bolo divne, tak som sla.

nairia
29. máj 2024

@dorotadory ja som bola na prvej kontrole s druhym az v 11tt. tiez dovolenkove obdobie, tak to tak vyslo. ak ti nahodou nebude dobre, pojdes na pohotovost. ale verim, ze vsetko bude uplne v poriadku, hlavne klud.

tripleheart
29. máj 2024

ja som bola v 6 týždni a teraz idem o 2 týždne

personality
29. máj 2024

Aj keď by si išla v 35tt, tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude všetko ok. 🙂 Dnes sa všetko až priveľmi kontroluje.

dorotadory
autor
29. máj 2024

@saska.j zastupuje, aj sestrička mi povedala, že keby niečo, tak mám ísť na pohotovosť. Ja sa cítim dobre,nekrvacam a nemám ani silné bolesti. Ide skôr o ten strach, že kým to neuvidím na sone tak neuverím. Asi je to len v mojej hlave.

letfenixa
29. máj 2024

Mňa objednal gynekológ na prvú kontrolu, aj prvý ultrazvuk v 10.týždni.

colsami
29. máj 2024

@dorotadory vies, mozes teraz vidiet aj na sone a uverit, a o 2 tyzdne moze byt situacia inak, takze ak sa citis dobre, nestresuj a neponahlaj. "Uz skoro desiaty tyzden" znamena u Teba deviaty, ak dobre chapem. Ano niektori gyn Ta skor ani neobjednaju, lebo naopak este nie je jednoznacne vidiet niektore veci, zeny si to nenechaju vysvetlit (alebo nechapu alebo nechcu) takze su zbytocne v strese. A pritom treba len pockat, nic neurychlis.

Moja Ta tiez objedna najskor v 8, ideal az v 9tt, na usg.

zooeynka
29. máj 2024

Prva navsteva gyne bola v 10 tyzdni. Krasne videla babatko, peknu foto urobila. Upne staci.

sofia1979
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofia1979
29. máj 2024

@dorotadory a nemá niekoho na náhradu pre tvoj kľud, kde jeho pacientky chodia keby niečo

saska.j
29. máj 2024

@dorotadory pozri hlavne kľud. Všetko je v poriadku. Ja som bola v 8tt na sone všetko ok a potom v 12tt mi povedal že srdiečko nebije a že plod zodpovedá 8tt. Že vtedy niekedy muselo prestať bit

dorotadory
autor
29. máj 2024

@saska.j to mi je ľúto

dorotadory
autor
29. máj 2024

@sofia1979 má, len sa mi to zdá také príliš unáhlené ísť k inému lekárovi. Ale možno keď budem veľmi nesvoja tak sa na to odhodlam

dorotadory
autor
29. máj 2024

@colsami ďakujem za upokojenie 🥰

mclissa
29. máj 2024

Isla som v 15 tyzdni

mmarcinechova
29. máj 2024

Ahojte, chcem sa spýtať či máte skúsenosť s takýmito čiarkami a išlo o biochemické tehotenstvo. Prvýkrát som tehotná robila som si test deň po vynechaní ms a mala som dve čiarky na druhý deň som si spravila ďalší test a bol o trocha silnejší teraz je to 6 dni čo mi ms mešká a mala by som byť v 5 týždni len sa bojím či to nemôže byť aj biochemické tehotenstvo. K doktorke mám ísť za dva týždne

evickuska
30. máj 2024

@dorotadory ja som v prvom tehu na preventivke zistila, ze som v 13 tt, menej stresu a strachovania 😊

janqa27
27. jún 2024

Ahojte, som akurát v 5tom tyzdni a uz viac jak tyzden krce v podbrušku a krizoch..dnes dokonca skoro cely den to trvá...mali ste to aj vy? Je to normálne? Na vyšetrenie idem az budúci týždeň ale stresujem kvoli tomu...2x som mala biochemické, ale teraz mam testy zo dna na den silnejšie, nespinim len biele vytoku..ale ta bolest 🫣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre