Kedy ste išli k gynekológovi, keď ste boli tehotné?

1mimka18
27. aug 2024

Ahojte baby ja si nepamätám jak to bolo pri prvom to sú 3r dozadu...ale kedy ste šli k dr kedy vás objednal ? Ja som teraz volala a sa mi zdá že má nejak skoro objednal 😀kedy už bude dr vidieť počuť srdiečko ? Mešká mi aktuálne tyzden a dal mi termín o týždeň

colsami
27. aug 2024

Tak to srdiecko este vidiet nebude, ale mozno Ti chce brat krv.

pribinak
27. aug 2024

@1mimka18 môj gyn objednáva tak aby si prišla 7-8tt, vtedy už krásne všetko vidno, je riadna akcia srdiecka
Žiadne hľadanie a hádanie. To je len stres a strach pre tu matku

1mimka18
autor
27. aug 2024

@colsami no ja si pamätám od malého že má objednal tak že už srdiečko videl aj bral krv ale sa mi zdá že o dosť neskôr ma objednal jak teraz

1mimka18
autor
27. aug 2024

@pribinak 7-8tt od poslednéj ms myslíš?

nika23t
27. aug 2024

@1mimka18 ja som v 5 tt volala sestričke, objednala ma o týždeň. Dr potvrdil tehotenstvo, vylúčil mimomaternicove a o dva týždne ma objednal na kontrolu, kde už videl aj srdiečko.

1mimka18
autor
27. aug 2024

@pribinak veď preto sa čudujem...mám z toho dosť stres a dúfam že všetko bude ok snažili sme sa pol roka o druhé 🥺💙a teda krv má neupokojí keď mi vezme

1mimka18
autor
27. aug 2024

@nika23t potvrdil aj keď nevidel srdiečko?

1mimka18
autor
27. aug 2024

Ja baby rozmýšľam že skúsim sestričke zavolať či má nemôže predobjednať tak aby videl dr aj 💙 lebo na také stresy sa necítim že nič neuvidí len mi vezme krv

pinkmamba
27. aug 2024

@1mimka18 ja som sa objednala keď som bola v 9 týždni 🥰

petamich
27. aug 2024

@1mimka18 nechces to nechat na lekara? 🙂 tehotenstvo potvrdi tak ci tak, lebo uvidi minimalne gestacny vak, moj lekar tiez objednava skor, aby potvrdil co ma a vylucil co ma

1mimka18
autor
27. aug 2024

@petamich ja skôr mýlim že tie nové sestričky čo teraz má nevedia este kde je sever. Mal tam keď som bola tehotná taku staršiu milu a tá mi dala termín asi cca v 8tt všetko sme pekné videli. Tieto vyzerajú že nevedia ani či školy skončili

colsami
27. aug 2024

@petamich suhlas. Lekar vie co robi. Pacient by si taketo veci urcovat nemal... Ani mechanikovi ani stavbarovi nehovorime ako si ma robit svoju robotu. Autorka ak veris svojmu Dr, respektuj jeho postup. Ak mu neveris, zmen ho.
A nezhadzuj sestricky len preto, ze vyzeraju mlado. Prepac ale aj keby tam robila len pol roka, s vysokou pravdepodobnostou vie viac nez Ty.
Drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

1mimka18
autor
27. aug 2024

@colsami doktorovi verím je najlepši. Ale voalla som so sestričkou nie s doktorom a s takou mladou čo majú novú a fakt vyzerá že nevie kde je sever

colsami
27. aug 2024

@1mimka18 samozrejme ze objednavaju sestricky, doktor ma dost prace aj bez toho aby riesil stale vyzvanajuci telefon (v drvivej vacsine bohuzial s hlupymi otazkami od ludi).
A neboj sa, sestricka ma instrukcie od doktora, ako, kedy a podla coho mu ma pacientov objednavat.

1mimka18
autor
27. aug 2024

@colsami tak u nás objednáva doktor 🙂 robí to rád lebo ako on vraví sám je vie najlepšie čo je pre jeho pacientky dobre. A niesom tehotná prvý krát a viem že ťa sestrička pred tým mi rovno vravela že zbytočné má bude skoro objednávať keď dr nič neuvidí

ivik4
27. aug 2024

Mna zakazdym objednali hned na krv aj sono

1mimka18
autor
27. aug 2024

@ivik4 a na sono videli niečo?

ivik4
27. aug 2024

@1mimka18 hej, prvi prvom tehotentve ma nezabudli v Heliose hned vyplasit ze z toho nic nebude kedze nebola akcia srdca a pritom som mala len posunutu ovulaciu 🤦‍♀️.

1mimka18
autor
27. aug 2024

@ivik4 paráda presne preto sa mi to nezdá že tam idem skoro. Načo je dobré plasit budúce mamičky? Veď ma objednať keď už vie že tam dr aj niečo uvidí a nie že ťa tam vystraší a budeš čakať v strese 2tyzdne do ďalšej kontroly

lienka.7
27. aug 2024

@1mimka18 pokial žena nema nejaké problémy, neberie lieky a pod.je zbytocne tam chodiť skôr ako v 8tt. V mnohých prípadoch nemusi ešte vidieť akciu srdiečka a potom sú to iba zbytocne stresy. Mnohí lekári tak aj objednávajú...

1mimka18
autor
27. aug 2024

@lienka.7 presne preto sa pýtam lebo mi to príde ako zbytočný stres pre tehotnú...ísť tam len na krv a vystresovat sa že nič nevidí a čakať 2-3t kým ma zas objedná

medda_beda
27. aug 2024

@1mimka18 Koncom 7tt som bola a videla všetko

mimuska328
27. aug 2024

@1mimka18 ake prosím ťa stresy. Však keď tam prídeš budeš už minimálne 6-7tt čiže bude vidieť ci náhodou není mimomaternicove ak sa potvrdí ze je plod v maternici tak už tam bude zltkovy a gestacny vak a o 2tt kontrola ak by nebola ešte akcia srdiečka.. mna tiež objednal v 5tt ešte len ale bola som chorá tak som išla v 6tt(5+3) a bol gestacny a zltkovy vak, o týždeň na pohotovosti aj srdiečko a to som bola po 2 potratoch a nestresovala vôbec

1mimka18
autor
27. aug 2024

@mimuska328 tak asi kazda stresuje pri niečom inom a a i zďaleka nebudem 6-7tt skôr 5-6tt

kiki68
27. aug 2024

Ofiko som mala byt okolo 6tt, bola som uz vsak 8tt

kiki68
27. aug 2024

Ked tak pockaj Este dva tyzdne a volaj o termin az potom. Do 12tt to ma cas vsetko

1mimka18
autor
27. aug 2024

@kiki68 však ja už mám termín preto som sa pýtala či to nieje prislis skoro

lienka.7
27. aug 2024

@1mimka18 ja ti napíšem vlastnú skúsenosť... prvú mi potvrdili už v 5-6tt (praskla mi cievka a kvacala som, nic vážne to ale nebolo, všetko ok), pri druhej som som bola v 7tt (samozrejme nedockava) a videl len prazdny vak... nechápala som a celé 2 tt do kontroly som bola ako na ihlach, najhoršie obdobie môjho života ti poviem... (ja som na krv nechodila, ako tu niektoré opisujú, naco aj "skumat" ci hgc rastie, klesá... podstatne je, aby bola akcia plodu), cize za mna jednoznacne, pokial ti nič nie je, počkať aspoň do toho 8tt. Niektorí lekári ta ani skôr neobjednaju presne pre toto, lebo potom ženy len stresuju. Drzim palce ✊🍀😉

darina90
27. aug 2024

Mňa dr chcel vidieť už na 3 deň meškania skrz MA predtým...a už sme mali 3mm vacok ...takže sa potvrdilo aspoň vnutromaternicove tehitenstvo a srdiecko bolo 6+1

nika23t
27. aug 2024

@1mimka18 áno, potvrdil tehotenstvo, povedal, ze gestacny vak vidi, ale ze akcia srdiečka ešte nie je vidieť, ale vylúčil napr mimomaternicove. A ze o dva týždne kontrolné sono. Tam už bolo pekne všetko. A teraz už to moje všetko má 2 a pol roka ❤️ Držím palce 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre