kedy sa robia triple testy a to je z krvy? co sa nimi da zistit?
@opicamartyna dakujem 🙂
aha,takže ked som v teraz v 12tt a v pondelok idem na dalsie sono,mam sa na to opýtat?
Ja som bola na ten prvý až presne v 14 tt to mi povedala, a ten morfologický ultrazvuk je až v 20 tt tak to stíhaš....ja mám brata s DS aj ma poslali na amnio aj by som stihla všetko ale na amnio som neišla, som mala dobré výsledky z tých testov
@opicamartyna asi blba otázka ale v tomto som naozaj este blbučká 🙂 co je to ten morfologický ultrazvuk? a DS?
jáj to je ten Downov Syndróm, postihnutie mentálne, moj brat to má, maminka ho mala dost neskoro tak ze asi preto....Ja som tiež predtým nevedela čo je morfologický = tam doktor na ultrazvuku skontroloval všetky orgány, srdiečko, pomeral obvod hlavičky, bruška a dlžku stehennej kosti, na to ma asi nejaké tabulky, podla toho mi upresnil termín porodu.A ešte všeličo kontroloval, prietoky krvy atď. Povedal že sme zdravý a že je to chlapček. Myslím že sa tam ešte meria nejaká hrúbka šije alebo dačo také, to tiež potvrdí alebo vyvráti postihnutie
všeličo sa dá najst na nete, len sa netreba predčasne obávať, ako hovorím ja som mala velký strach ze moje babo bude mat downov syndrom kedze to mame v rodine a tak som bola stale pod stresom, no nebolo to príjemné a nakoniec nám povedali že je zdravý tak si to už len na plno užívam, ak máš dobrých lekárov tak ti všetko pekne vysvetlia len sa vela pýtaj 😀
@opicamartyna dakujem pekne si zlatá,za také podrobné vysvetlenie 🙂 a ak sa smiem opýtat,kedy mamina ked pises mala neskoro braceka?
@tina7729 Neni zač, bola som tam asi pred mesiacom tak to mam ešte čerstve v hlave, možno nie uplne odborne terminy ale tak laicky som povedala pravdu 😀
Mamina mala 36 rokov, a to sa vtedy už pravdepodobnost zvyšuje. A navyše to bolo už pred vyše 20 rokmi, takže ani ta genetika nebola taká vyvinuta, z krvy jej to nezistili vobec, no proste staré časy 😒 Držím palce aby ste dobre dopadli 😀
aj tak este raz pekne dakujem 🙂 a dufam ze bude vsetko ok,v pondelok sa nato idem popýtat,lebo mam pocit ze mi toho vela nepovedia 😒 ak sa ja neopýtam,tak skoro nic od nich neviem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no ak sa nemýlim, tak medzi 10-14 tt a druhe v 16 tt tuším.....zistuje sa tam pravdepodobnost Downovho syndromu a rázštep chrbtice tuším.....gyn ti povie je to tuším odber ráno na lačno....