Kedy môžem očakávať akciu srdca?

tina2213
16. mar 2021

Ahojte. Som podľa PM 7+1tt ale podľa sona len 6+2tt. Akcia srdca zatiaľ nie je. Všade píšu síce kedy nabehla akcia ale nikto nepíše ci je to podľa ultrazvuku alebo poslednej menštruácie. Ak podla ultrazvuku tak som v kľude lebo má na srdce ešte čas ale ak podľa menštruácie tak som už nervózna pretože 7+1tt by už srdce malo biť. Ďakujem za vaše skúsenosti a rady

martinaju
16. mar 2021

@tina2213 podľa ms je trošku menšie sle to nemusí nič znamenať mohla si mať neskôr ovuláciu. Preto niektoré ženy maju podľa ms akciu srdiečka až v 9tt. Neboj na ďalšej kontrole už bude aj srdiečko.

tina2213
autor
16. mar 2021

@martinaju ďalšiu kontrolu mam o 3 dni, čo som sama v šoku ze tak skoro, pretože ak nebude budem ešte vo väčšom strese 🤦‍♀️ ďakujem za odpoveď

martinaju
16. mar 2021

@tina2213 ono možno by už dnes bolo poobede ozaj tam hrá rolu pár hodín. Hlavne troška kludu, stres je to najhoršie pre bábätko. Viem že to je náročné ale ver, že srdiečko bude a na to sa sústreď.

majamat
16. mar 2021

dolezity je ultrazvuk, lebo si mohla mat posunutu ovulku, su zeny, ktore maju ovulku posunutu a ked yb povone mali dostat ms, estelen otehotneli. cize ked mas 2 tehulky v 7tt vedla seba, u jednej doslo k oplodnenie pred 5t a u druhej pred 3t ( v pripade takto velmi posunutej ovulky ). logicky nemozu tie babatka byt rovnako velke a rovnako vyvinute.

majamat
16. mar 2021

@tina2213 klud, zatial sa nic nedeje. akcia o 3 dni v pohote moze byt. v tom 6;2tt je to tak na hranici, kedy sa ma pomaly srdiecko ukazat. takze este je to OK.

tina2213
autor
16. mar 2021

@majamat ďakujem za povzbudenie🙂 pred týždňom som bola na potvrdenie tehu to bolo podľa ms 6+1tt a bol prazdny vak. Teraz po týždni bol aj plod tak beriem pozitívne ze rastie rastieme. Som po troch MA tak už sledujem a počítam možné aj nemožné

darinsalvag
16. mar 2021

Drzim palce 🙂 a potom sa hentymi meraniami nestresuj, naozaj. Už keď som rodila mi vraveli že maly má 3600 gramov. A porodila som 41200 gramoveho valibuka takze dobre bude 🙂 my sme myslím srdiečko až nejako v 8-9 týždni videli?

sandra151
16. mar 2021

Vôbec nestresuj,viem je to ťažké ale každá to má inak, mne napríklad potvrdila až v 9tt

majamat
16. mar 2021

@tina2213 och boze, uz si fakt zasluzis,a by to vyslo. silno drzim palceky.

1medvedik1
16. mar 2021

@tina2213 tiež som mala podľa ms mať srdiečko na sone ale nebolo. Povedal o desať dní na kontrolu. To som bola podľa sona 7+1tt a bolo pekne vidieť srdiečko. Podľa ms som v ten deň bola už niečo vyše ôsmeho týždňa. Povedal že ovulácia bola neskôr, bábätko je menšie ako by malo byť podľa poslednej ms ale že to zvyknú dobehnúť.. Písala som si tu s jednou babou, ktorá mala poslednu ms presne v ten deň keď aj ja. Prvú poradňu sme mali dokonca taktiež v ten istý deň. Ona mi napísala ako bolo vidieť srdiečko, a ja jej že bolo vidieť len gestačný vak a žĺtkový.. Takže neboj, hlavne kľud bude to ok. Každá sme iná 😊

tina2213
autor
17. mar 2021

@majamat ďakujem

tina2213
autor
18. mar 2021

@tina2213 Ahojte len chcem dat info do budúcna ak bude mať niekto podobny problém. Dnes som bola aj na kontrolné sono v nemocnici a žiadna akcia srdca . Zajtra mam ísť na kyret. Utz u mojej lekárky ukazuje 6+2 v nemocnici 6+5tt. Zajtra urobia sono ešte raz. Ak nič zostávam tam na čistenie.Podľa ms som 7+4. Čisté zúfalstvo po 4x😭

marpel
18. mar 2021

@tina2213 fuha, to ma mrzí... nemôžu ešte počkať pár dni - možno týždeň či sa niečo nezmení?

tina2213
autor
18. mar 2021

@marpel ja chcem počkať. A najradšej by som sa vycistila sama

marpel
18. mar 2021

@tina2213 rozumiem ti, tiež by som to na tvojim mieste chcela nechať na prírodu. Hoci veľa doktorov vraví, že po kyrete je veľká pravdepodobnosť na otehotnenie.

sejbipi
18. mar 2021

Rozhodne by som nešla! Čakala by som, môjmu drobcovi sme uvideli srdiečko až 7+0 (podľa ultrazvuku) ale podľa ms to bolo 9+0 tiež posunuté. Kamrátkine bábo sa tiež ukázalo až okolo 9tt. Ja osobne by som veru čakala. Držím ti palčeky nech všetko dobre dopadne. Všetko je tak ako má byť 🤍

elenita
18. mar 2021

@tina2213 Drzim Ti velmi palce. Tiez by som na Tvojom mieste este pockala.

tina2213
autor
18. mar 2021

@marpel ja otehotniem kedy chcem nemám problém. Len nejak neprídem nikdy ďalej ako po 9-10 týždeň

tina2213
autor
18. mar 2021

@sejbipi ďakujem za skúsenosť to by bol asi zázrak ale ja už som skepticka a neverím na taky zázrak keďže toto nie je prvýkrát. Na čistenie nepôjdem to som rozhodnutá, ale skôr preto ze už mám toho plné zuby a strašný až panicky strach z narkozy. Počkám a keď to samé neodíde tak až potom pôjdem na kyret

chiara_elle
18. mar 2021

@tina2213 kamoske tiez odporucil gynekolog kyret. Bola 8tt+3, pred kyretom este posledne sono a srdiecko nabehlo. Dnes ma 5.rocnu dceru.

darinsalvag
18. mar 2021

@tina2213 tak ja som si pozrela svoj tehotenský denník a srdiečko sme videli až 8tt+4 a to som podľa poslednej menštruácie mala, nikdy som neriešila čo hovorí gynekológ lebo aj podľa jeho výpočtov som prenášala podľa menštruácie som porodila načas. Jednoducho prvú návštevu som mala v 6 týždni kedy sme videli vak a na druhej čo bolo teda 8tt+4 bolo už srdiečko. Myslím na teba, pevne nervy a veľa síl!! Chápem že si skeptická.. sle podľa mna je ešte skoro na unáhlene závery.. život je nevyspytateľný. 🙏❤️

tina2213
autor
19. mar 2021

Tak dnes som sa zobudila a do nemocnice som nešla ani na kontrolu usg ani žiadne čistenie. Neviem síce dokedy budem čakať kým pôjdem na usg ale myslím že v 11tt už bude všetko jasné

chiara_elle
19. mar 2021

@tina2213 mne sa zastavil vyvoj v 6tt. Do 10tt som dufala a chodila 1x tyzdenne na kontrolu. V 10tt som sla na kyret, ale tam to uz bolo jasne.

marpel
24. mar 2021

@tina2213 ahoj, dúfam, že všetko ide dobre. 🍀✊

elenita
24. mar 2021

@tina2213 Ahoj, ako si dopadla?

tina2213
autor
25. mar 2021

@marpel ahojte. Neviem. Od minulého týždňa som už u lekára nebola. Pôjdem asi až v pondelok

majka_3
30. mar 2021

@tina2213 ako si dopadla? Dúfam že je všetko ok🍀

darinsalvag
12. apr 2021

Ahoj, dúfam, že nech už to dopadlo akokoľvek tak si ok. Myslím na teba a prajem všetko dobre 😚

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre