Ahojte, prosím mám otázočku, kedy cca mohla prebehnúť ovulácia, keď som mala MS 11.-15.6. a už 2.7. som mala + Digi test 1-2 a pár dní pred začali silnieť čiarky (posledný test je 3.7.)? Je možné, že bola hneď po MS?
Ďakujem krásne
Ahoj Sunny. Áno. Je možné, že ovulácia prebehla v prvých dňoch po skončení MS. Ale tiež treba brať do úvahy, že mužské spermie prežijú 3-5 dní a niekedy aj dlhšie v tele ženy. A čakajú pri vaječníkoch na uvoľnenie vajíčka... Každopádne blahoželám k tehotenstvu! 😊😊😊 A oplodnené vajíčko keď sa uhniezdi v maternici (do 7 dní od oplodnenia) tak okamžite vysiela signál na uvoľňovanie hormónu hcg. Ak ste mali styk s partnerom napríklad 18.6., ovulácia nastala napríklad 22.6., (áno, spermie dovtedy čakali), oplodnené vajíčko putovalo do maternice napríklad 7 dní, uhniezdilo sa, to tiež trvá nejaký čas... Takže pozitívny test 1.júla je úplne v poriadku. Ešte raz blahoželám! Prajem všetko dobré!
Mohla si mat aj hned po MS... Ja som s obomi detmi otehotnela 2-3 dni po MS... 🙂
Super, už sa v tom vyznám 😁 ďakujem
neviem ci ti to pomoze ale taky ako mas ty 2.7. som mala 12 dni po sexe. na druhy den rano som robila digintalny a ukazal 1-2 tyzdne 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
pokojne si mohla mat ovu hned po skonceni MS (ja som uz parkrat mala ovu 6-8DC), podla prveho testu si mohla byt tak 7-8DPO. odrataj si teda tych 7-8 dni od 30.6. a vtedy mohla byt ovu.