Ahojte poslednú mrchu som mala 18.10 pred týždňom som zistila že som tehu (robila som si viacej testov všetky boli pozitívne 🙂) vo štvrtok idem k lekárovi na potvrdenie tehu, neviete uvidí už niečo na ultrazvuku? Ďakujem 🙂
Vidiet je vraj plod na sone vtedy ak je hodnota HCG viac ako 1000
Ahoj, je to individuálne u každej ženy, podľa dátumu oplodnenia. Ak vieš cca kedy si mala ovuláciu a kedy si mohla otehotnieť, tak cca od vtedy nejakých 5 týždňov by som čakala. Mne v takom termíne ako píšeš doktorka videla len gestačný vak. Plod bol priveľmi malý aby ho bolo vidno. A vidno aj so srdiečkom bolo bábätko až 7-8 týždňov po poslednej menštruácii.
Záleží od mnohých faktorov. Niekto je v 6tt už 4 týždne od oplodnenia, niekto len necelé 2 týždne (čiže záleží kedy bola ovulka). Tým pádom u niekoho je už počuť strdiečko a u niekoho nevidno ešte vôbec nič. Preto lepšie ísť na sono až neskôr, vyhne sa žena prípadnému sklamaniu že nič nevidno.
Ja som bola v 5 týždni, bola tam len dutinka,o dva týždne keď som šla,už bilo srdiečko, ja som mala poslednú ms 21. septembra
Ja musím ísť k lekárovi čo najskôr pretože ako tehotná nemôžem chodiť do prace, pracujem v chlade a zdviham ťažké veci aj v piatok keď som prišla z prace tak som mala hnedý výtok viem že to môže byt aj kvôli uhniezdovaniu....raz som už potratila tak teraz mám strach. Včera má môj obvodný lekár vypísal na cely týždeň a uvidíme čo povie gynekológ vo štvrtok
Ja som tiež išla skôr,lebo som spinila,preto ma hneď poslala na sono, potom zasa o dva týždne,nakoniec to uzavrela tým,že to mohlo byť aj preto,lebo som v tom čase mala mať aj ms
Veľmi individuálne, môže vidieť aj nemusí, ja by som to až tak nehrotila, ja som bola na prvom sone bola asi až v druhom mes. ...
Ahoj som na Tom podobne...posledná ms bola 20.10. a sestrička má objednala až na 3.decembra na potvrdenie tehotenstva
@jahodka11611 ja som zobrala prvý termín ktorý bol voľný..dosť som nervózna mávam taký žltý výtok v piatok bol trosku do hnedá, pred 2 rokmi som potratila tak ja mám už strach zo všetkého
Uvidíš,čo ti povie....ja som doma na materskej,takže nemusím riešiť nevhodnú prácu a zatiaľ žiadne problémy našťastie nemám
ja som bola dnes...posledna MS 9.10. aktualne osm 5+6tt....a uz sme videli plod 0,41cm....aj mihotanie srdiecka naznak tam bol....minimalne ti vezme aspon krv na potvrdenie tehotenstva....
Ahojte, mňa by zaujímalo od kedy sa ráta tehotenstvo od poslednej ms alebo ovulky?
@veronika1203 od prveho dna poslednej menstruacie
@teuflerin posledna ms mi začala 29.septembra a moja gyn ma objednala na sono až teraz budúci týždeň. A vyššie píšu ze boli na sono už dávno a pritom poslednú ms mali v októbri
@veronika1203 kazdy lekar ma ine zvyky mozno uz rovno chce aby si mala krasne potvrdene srdiecko.... ja som tiez mala poslednu 9.10. a videli še naznak mihotania.... tak teraz budem trosicku v napati kym pojdem na dalsiu poradnu
@teuflerin no dúfam že bude všetko v poriadku v oboch prípadoch 😉
@veronika1203 pevne verim ze ano
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V 6 tyzdni už je vidiet srdiecko aj plod čiže nejak 3 týždeň po tom ako som zistila že som tehu