Kedy by ste šli k lekárovi?

anettklara
29. mar 2022

Ahojte. Som momentálne 5t6d. Zatiaľ je všetko ok, že som tehotná som vedela už pred očakávaným ms a už vtedy som mala na teste ducha, pár dní na to už viditeľnú čiarku a cca týždeň po meškaní už krásne silné dve čiarky, takže hormón rastie. Problém je ten, že som po jednom MA v 8 týždni, preto sa jednak bojím, či je všetko ok, zároveň tam nechcem ísť skoro. Keď som volala na gyndu, sestrička mi povedala, že minimálne 10 dní musí ms meškať, zajtra to bude trinásty deň. Šli by ste zajtra k lekárovi? Čo tu čítam diskusie tak je to skoro, ale predsa len po tom potrate sa dosť bojím či bude všetko ok... poraďte mi prosím...

amelie2017
29. mar 2022

Isla by som 7tt. To uz bude srdiecko na isto. Vela stastia prajem.

danyelia
29. mar 2022

Ahoj, mne lekár kázal prísť až v 10 - tom týždni, že vtedy bude už niečo viditeľné naisto, skôr nie, cca v 7- mom týždni ma ani nevyšetril...

lenuska9999
29. mar 2022

@anettklara mne kazali prísť v 7tt, to už vidno srdiečko

anettklara
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anettklara
autor
29. mar 2022

@lenuska9999 ukončenom? Lebo teoreticky keď zajtra začínam 7 týždeň tak by som už mohla ísť. Zajtra budem mať ukončený šiesty.... akože fakt sa tam nehrniem, ale kto vie aký je to pocit zažiť MA ma určite pochopí, že stres je momentálne môj nepriateľ

simona92101
29. mar 2022

@anettklara ja som po 2 MA,lekar mi kazal sa ohlasit ihned ako zistim ze som tehotna,aby mi aspon nasadil Utrogestan,a objednal ma na sono o 2 tyzdne.takze ohlas sa sestricke,povedz co je vo veci,a objedna ta

anettklara
autor
29. mar 2022

@simona92101 ja som tam volala ale keďže to bol dosť rýchly rozhovor, nestihli sme prebrať detaily a teda pobedala mi len to, že aspoň 10 dní nech mešká ms a môžem prísť. Tak teda pôjdem zajtra, nechcem nič zanedbať.

vlockakocka
29. mar 2022

@anettklara Ja by som išla,ja som tiež potratila min.rok a volala som dr.ta mi hned nasadila lieky na udržanie a prvu kontrolu som mala 5+2 to bol iba vak a potom 6+6 a to uz bolo srdiečko.

sense
29. mar 2022

Ak ti povedala ze máš prísť po 10dnov.meskani tak chod kľudne aj zajtra.
Môj objednáva najskôr v 8tt od poslednej ms, ale keďže som mala tiež MA mi vravel ak by sa podarilo mam zavolať kvôli utrogestanu

anettklara
autor
29. mar 2022

@vlockakocka ďakujem pekne 🙂

anettklara
autor
29. mar 2022

@sense vďaka, určite pôjdem.

zuzanockamt
29. mar 2022

@anettklara Ja som bola presne 5+6d, bolo už aj srdce a tehotenská knižka.

adriannasvk
29. mar 2022

Mne dr tiez povedal,ze az 10tt mam prist,skor ked pridem nemusi byt nic vidiet. Samozrejme ak by boli tazkosti tak hned,inak som cakala

asocial
29. mar 2022

@anettklara mne kazali v 10. tyzdni. A tak som aj sla.

lenuska9999
29. mar 2022

@anettklara myslím, že ukončenom. Ale vo vašom prípade by som šla teda už zajtra ak máte možnosť, vzhľadom na predchádzajúce tehotenstvo..držím palce

pinaofina
29. mar 2022

Pri bezproblemovom priebehu staci ako pisu baby, ale ak si uz raz mala MA, tak by som urcite sla zajtra, moze ti nasadit podporu nejaku

veronika3110
30. mar 2022

@anettklara ja som šla v 6. týždni a srdiečko síce nebolo vidno, ale videla, že tehotenstvo to naozaj je a tiež mi hneď dala lieky na udržanie tehotenstva… nevolala som dopredu ze či mám chodit či nie… normálne som prišla a povedala že som mala pozitívny test…
do 10. týždňa by som určite nečakala a určite by som sa nedala odbiť že je to skoro….
keď je nejaký problém napr pri infekcii alebo čo, tiež nebudem čakať 10 týždňov, lebo je to skoro….idem hneď… dupľom pri tehotenstve, keď si mala problémy…na to tí lekári predsa sú…

anettklara
autor
30. mar 2022

@veronika3110 ahoj. Bola som nakoniec dnes, keďže večer som začala špiniť 🙄 bolo vidieť plod, na srdiečko bolo ešte skoro ale povedala, že vyzerá byť zatiaľ všetko ok, predpísala mi duphaston a mám oddychovať... čo je pri mojej práci nemožné 🤦🏼‍♀️ ale budem sa snažiť. Podľa reakcií som bola rozhodnutá že pôjdem na 99% a to spinenie ma len nakoplo...

lienka.7
30. mar 2022

@anettklara drzim palce 👌🍀

veronika3110
30. mar 2022

@anettklara určite si urobila dobre, duphaston som brala aj ja… pripadne sa daj na pn a nenamahaj sa… ja som vždy tak pozerala na kolegyne že nemá kto robiť atd atd.. ale nestojí to za to… najprv zdravie a bábätko

fok
31. mar 2022

@anettklara ja som bola 6+1 a videli sme už srdiecko

marylinmary
31. mar 2022

Joooj moc ti drkam palce, aby to tento krat vyslo. A aku mas pracu, tazku? Ak hej, tak by som sa dala na pn, ako v prvom rade by si mala mysliet na seba teraz a na babato

anettklara
autor
31. mar 2022

@veronika3110 zvažujem pn, ale až od pondelka, aspoň do tej druhej kontroly o 2 týždne aby som sa uistila, že to bude ok.tiez je pre mna teraz zdravie presnejšie

anettklara
autor
31. mar 2022

@marylinmary ďakujem pekne za milé slová 🙂 prácu až tak fyzicky náročnú nemám, skôr psychicky, keby ti napíšem čo robím tak by mi nikto neveril, že je to náročné, ale som celý deň rozlietaná, behám medzi elokovanymi pracoviskami že sa v 80% prípadoch nestíham cez deň ani najest a dosť ma to vyčerpáva... takže od pondelka asi zvážim tu pnku, lebo popri tejto práci si človek veľmi neoddýchne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre