Každodenné vracanie v 9tt, môžem torecan tablety?

lucya1995
15. sep 2019

Dobrý.som v 9tt a každé ráno zvraciam. Začala som už aj poobede a stále rovnaký čas. Lekár mi predpísal torecan tablety. Mám troška obavi brat ich ale je iba to mi pomáha. Bojím sa,aby to nejak neublížilo plodu. Áno viem lekár isto vie ,že čo predpisuje ale tie obavi tam predsa len su či je to správne. Ďakujem za odpovede

bojka22
15. sep 2019

@lucya1995 torecan mi môj gynekológ neoporucil ale so slovami je to risk v prvom trimestri.. Ja som vracala niekoľko krat denne. A aj tetaz vraciam aspoň raz za deň a som v 16tt. Len vydržať.

andreal1
15. sep 2019

Myslim ze naozaj by ti ho nedal ak by mal ohrozit plod. Ak sa vsak bojis skus ine alternativy, rano maj vzdy pri posteli vodu a aspon piskotu alebo nieco co dostanes do zaludka. V lekarnach sa da tiez zakupit zazvorove lizatko na tento problem.
Ale mozes byt aj z tych ktore to musia proste preckat...

elementissa
1. nov 2020

Pozri, mne tiekol Torecan, Degan a ešte jedna vec, co si neviem už spomenúť (na R) plus vitamíny celé tehotenstvo do zily a celé tehotenstvo som prelezala, veľa týždňov aj v nemocnici. Mala som hyperemézu, zvraciavala som 20/25/30 x denne, nič som v sebe neudržala, do nemocnice som prišla s úplným rozvratom organizmu. Napriek tomu, že som brala lieky, aby som vôbec prežila, moje dieťa má teraz 13 mesiacov, je krásny, zlatý, múdry a nič mu nie je. Ak zvracias iba raz denne, pomedzi to dokážeš jest a piť, vieš normálne fungovať, v zmysle, že dokážeš sama prísť na záchod, sama sa osprchovať, vieš ísť do obchodu napríklad, tak ti je torecan zbytočný. Zvracat raz denne je sen každej hyperemeticky, mne sa naplnil až v nejakom 28.tt. Od 30.tt ma už iba príšerne palila zaha, takže zasa som pila sódu bikarbonu na kila a jedla rennie tabletky. Ak je tvoj stav taky, ze ti doktor predpise v tehotenstve nejaké lieky, tak vždy sa vyhodnocuje riziko pre matku a pre dieťa. Ja by som bez liekov umrela, do nemocnice ma prijímali ozaj o 5 minút 12. No ak v 9.tt vracias iba raz/ dvakrát denne, tak ono sa to bude iba zlepšovať a do 12/13.tt to prejde úplne 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre