Káva na úplnom začiatku tehotenstva

8. aug 2022

ahojte, je bezpecne pit 1, max.2 pressa s mliekom kazdy den?
Som v 5tt len, skusala som to aj obmadzit a pit miesto toho radsej Caro s mliekom..ale bez tej kavy ma boli hlava, nizky tlak okolo 100/70 ...
Kavu som zvyknuta pit cele roky max 2 vacsie kavy denne teraz som to znizila na mensie pressa vzdy len s mliekom.
myslite ze je to tak OK? nemôzem nejak ohrozit vyvin plodu?

Dakujem 🙂

simona1306
8. aug 2022

ja si myslim ze ok. Tiez som pila kavu pocas celeho tehotenstva kvoli nizkemu tlaku, dokonca aj sam doktor mi to povolil .

1angelika
8. aug 2022

možno ti začne o chvíľu káva smrdieť a budeš mať po probléme..ale myslím, si že jedna denne je OK.

kaca222
8. aug 2022

áno, dve kávy denne sú úplne ok.

ruzovakrava
8. aug 2022

2 kávy denne sú úplne v poriadku. Keď ti chutí prečo nie. Ja som ju napríklad v 1.trimestri nemohla ani cítiť 😃

larena
8. aug 2022

Jasne že môžeš..do 200mg kofeínu denne je uplne v pohode a bezpečné..ja nepijem ale len preto že mi nechutí inak by som si dala lebo mám hrozne nízky tlak😅😅

autor
8. aug 2022

tak este som len na zaciatku...tiez si myslim ze mi prestane coskoro chutit..v predchadzajucom tehotenstve som ju od 7tt nemohla ani citit

1mina
8. aug 2022

Ja skm kavovy maniak, pri prvej som pila 1-2 denne ... Pri druhom mi tak smrdela ze som nemohla 😂

rivini
8. aug 2022

Cele tehu som pila dve male salky kvalitnej kavy denne, vsetko bolo v poriadku

elizabet173
8. aug 2022

Kľudne si daj

miskamicha
8. aug 2022

Ja pijem 1 preso denne. Mam malu dcerku ku ktorej este vstavam v noci tak by som bola ako mechom udreta.

tamarkissova
8. aug 2022

Ja som bola zvyknutá piť 3-4 aj 5 kav denne a keď som otehotnela som si ráno a poobede dala kavu, a úplne v pohode a keď som mala chuť medzitým som si dala Caro. Tiež som mávala nízky tlak, myslím si že dve kávy môžeš úplne pohode pokial to niesu nejaké strašne trojlyzickove “turky”😂

jaskolka
8. aug 2022

Ja som pila dve kávy denne počas každého tehotenstva, káva mi vždy chutila aj vonala, a nebol nijaky problém
Dve kávy denne sú ok

martinkatinka
8. aug 2022

Vsetko s mierou 😉

7lenka11
8. aug 2022

môžeš, ale s mierou.. paradoxne, mne od začiatku tehotenstva vôbec káva nechutí.. nestratila som žiadne chute, práveže mi všetko chutí až moc, ale na kávu vôbec nemám chuť

ivangeline
8. aug 2022

1 az 2 denne ok. Ak je to tvoj stqndard. Ja som pri prvom vobec. Pri druhom vela. Pri tretom na striedacku s cajmi s teinom. xD Vsetky deti su ok..

surama
8. aug 2022

Jasne, ze mozes 🙂 2 kavy na den su v poho. Ja tiez ked si nedam, tak sa necitim dobre. A je dost mozne, ze ti kava zacne smrdiet alebo na nu nebudes mat vobec chut...mne sa chut vratila az po par mesiacoch 😃

mamamasama
8. aug 2022

V prvom trimestri som nepila len preto, ze mi z nej bolo na vracanie. V druhom uz v pohode. 🙂

mikadooo
8. aug 2022

Ahoj, mne gyn povolila dve kávy, keď cítim, že mám chuť a nie je mi z toho zle. Ale vravela, že dve max by mali byť ok, lebo mne by sa zišli aj 3-4, ale to už vravela, že radšej nie. Tak som si zvykla na tie dve

nevenka
8. aug 2022

Mam 3 deti a stvrte na ceste, tie 3 su uplne v pohode, kava ich neposkodila. Aj stvrte bude. V kuse sa tu diskutuje o tej kave, ako keby to bolo neviem co...🤔

xsuzannex
8. aug 2022

kavu s mliekom (1-2 denne) som pila stale.. cele tri tehotenstva, cely cas pri vsetkych troch ako som kojila.. bez nej by som sa zmenila na zombie 😀 dieta si muselo zvyknut, stastna mama, stastne deti 😀

lelinochka
8. aug 2022

Do 7tt mi chutila aj dve denne.. teraz ju nemozem pretoze ma po nej bolel zaludok 🤷🏼‍♀️

lienka9
8. aug 2022

Ja som pila obe tehotenstva.mala som nizky tlak,doktor mi potvrdil,ze jedna dve kavy su uplne v poriadku.lepsie ako by so mnou malo klepnut od nizkeho tlaku..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre