Ahojte.Konecne sa mi podarilo po dlhom case otehotniet.Potrebujem vediet,ci je to v poriadku,ze nase malinke ma podla lekarky na 7tyzden 3,7mm?Srdiecko bije.Podla menstruacie by som mala byt v 8tt,ale mam dlhsie cykly.Povedala mi,ze mohlo dojst k oplodneniu neskor.Viem presne ,kedy bolo ovulacia,den pred ovulaciou bol test pozitivny a den po ovulacii mi stupla teplota,9dni od oplodnenia som mala slabo pozitivny teh.test.Takze od ovulacie ubehlo 31dni.Ktory je to tyzden?
Podľa mna je všetko v poriadku, veľkosť primeraná. Mne dcéra zaostávala tyzden celé tehu a aj som ju tyzden prenasala, takze podľa mna k uhniezdeniu v mojom prípade vtedy došlo neskôr.
@miirkka1 je pravda, ze je male.
Samozrejme, ze nie vsetky deti su tabulkove, ale 3.7mm nie je ani polovica z tabulkovej hodnoty na ten 7/8tt.
moje bolo tiez na zaciatku stale o takmer tyzden mensie, nez by malo, ale potom od toho 12tt to dohnalo..
Kazdopadne drzim palce!
@miirkka1 na kolky den cyklu bola ovulacia?
@alexandra2468 tak sa bojim,ze sa nebude vyvijat dalej😐no budem dufam,ze bude vsetko v poriadku..ovulacia bola 21dc a bolo to 25.6 a vcera som bola na ultrazvuku co je 31dni od vtedy.Tak som tak ratala ,ci nahodou nemozem byt len v 6tt...a ms.som mala 5.6.
@miirkka1 ahojky ja som bola u lekarky na 7tt+3 a babenko bolo velke 10,24mm ...lekarka povedala ze sa to vzdy rata od prveho dna poslednej ms tak neviem ale je mozne ze u teba doslo k oplodneniu neskor a ze malinke bude rast mozno s pardnovym alebo tyzdnovym omeskanim ked doslo k oplodneniu neskor 😉 to ti urcite lekarka zisti v ktorom tyzdni je malinke a ti to prerata 😉 uz vam bije aj srdiecko tak to bude ok 😉 ved kazde babenko rastie svojim tempom a hlavne nech je zdravucke 😉 mne povedala na ten 7tt+3 ze babenko ma 7tt+1den 😉 hlavne nech krasne rastie 😉 drzim prsteky nech je vsetko ok o tie dva tyzdne 😉
@miirkka1 hlavne sa ukľudni a menej sa sleduj. V takomto týždni je aj skoro behať k lekárovi, ak tak na potvrdenie tehotenstva, ale na nejaké ďalšie vyšetrenia je skoro. Čím menej sa do toho na začiatku “špára”, tym lepšie.
Lekári neriešia ovulaciu, týždeň počítajú od prvého dňa poslednej menštruácie, pričom ovulácie môže byt v rámci cyklu skor aj neskôr. Aj preto sa deti narodené medzi 38. a 42. tt berú ako narodené v termíne.
V prvych tyzdnoch po oplodneni neexistuju "netabulkove" deti. Bunky sa delia rovnako u kazdeho embrya. Kedze si mala ovulaciu az na 21. den, kludne si mozes tyzden od prveho dna cyklu odpocitat. Bezne je totiz ovulacia cca na 14. den. Ja som napr mala ovulaciu az na 30. den cyklu, odsledovanu sonom. Takze sa crl riesilo vzdy podla toho a nie podla datumu poslednej ms.
@miirkka1 ano, na cca tych 31 dni od oplodnenia by malo mat embryo okolo 7mm. Nase malo 6mm. Mozno vsak u vas prislo k oplodneniu predsalen o 1-2 dni po ovulacii. V tom pripade by to aj s moznou odchylkou merania mohlo takto dopadnut. Ja ako vecny pesimista by som to zatratila, ale mozne to urcite je. Navyse ked bije aj srdiecko. Drzim palce, nech nejak zvladnes tie 2 tyzdne cakania.
Myslím, že na 100% nevies, kedy bolo oplodnenie.. týždeň plus mínus vždy moze byt, keďže spermie prežijú.. základ je, ze bije srdiečko, skus sa nestresovat. Co sa bude diat, neovplyvnis, uvidíte na ďalšej kontrole. Držím palce, podľa mňa to bude ok 😉
Moc to riesis a nic nenariesis. Dr ti povedala co a ako, o 2t prides na kontrolu a znova budes o kus múdrejšia. Neviem co chces teraz vyhutat. Aby ti laicky negynekologicky telepaticky zistili, kedy na den si mala ovulaciu? Chapem ovavy, vsetky sa o svoje mimi bojime (aj ja som tehu a cele prve 2m som krvacala takze viem co je to stres) ale nadych, vydych a odskrtavaj radsej v kalendari tu kontrolu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miirkka1 mam prist zase o 2tyzdne,lebo vravela,ze je malinke...ked dam do kalkulacky kedy bola ovulacia a ze v ktorom som tyzdni tak pise 6+4