Je to týždeň tehotenstva?

111kiki11155
11. apr 2018

Ahoj včera som bola na ultrazvuku tehotná som. 8 tt+2 ale včera ked lekarka merala plod tak len povedala 7+1 a nerozumela som či to je veľkost bábetka alebo čisto tt za odpoveď ďakujem

ukulela
11. apr 2018

podla mna laicky plod zodpoveda 7 tt. 8 vychadza podla poslednej ms - nie? ms byvala pravidelna? nemala si posunutu ovulaciu? lebo ked sa rata podla ms, pocita sa s oplodnenim v strede cyklu s ukazkovym cyklom. sono urcuje tyzdne tehotenstva podla velkosti plodu cca podla tabuliek. tie udaje mozu byt preto rozdielne. pokial uz je akcia srdca, tak sa netrap. ja som takto mala tiez rozdiel jeden tyzden medzi terminim podla ms a podla sona ... a nakoniec realne som porodila o dali tyzdeen neskor 🙂 pockaj do dalsej kontroly, tam sa udaj uz zastabilizuje a doktor bude asi pracovat uz len s nim.

111kiki11155
autor
11. apr 2018

Nakoľko som vysadila hak a menštruacia prišla po týždnovom oneskorení tak som si myslela že ovulácia prebehla skor lenže som nevedela teraz či to je brane ta velkosť aj s tými dvoma týždnami alebo je drobec väčší o týžden

alasea
11. apr 2018

Ten tyzden co ti povedal lekar urcil na zaklade velkosti plodu a je to brane ako keby od ms. Proste plod ma rozmery ako v 7+1 (cize realne 5tyzdnovy +1 den)

ukulela
11. apr 2018

@111kiki11155 plod je podla sona velky 7 tt - teda nie je vacsi o tyzden, ale v porovnani s ms mensi o tyzden. ale u teba to bude tou HAK a rozhadzanym cyklom, ten termin a velkosti v uvode kolisu. a ano, ono sa to vzdy berie aj s tymi "plus dvoma" - teda akoby od "zacatia zivota vajicka" - este pred oplodnenim / spojenim so spermiou. mne pri prvom dok do zaznamu aj pisala - ze ms termin a sono termin - tak som videla rozdiel. ale potom uz pracovala len s jednym terminom.

111kiki11155
autor
11. apr 2018

Ďakujem žienky

soldi
12. apr 2018

@111kiki11155 a hlavne, merania podla sona ma odchylku plus minus dva tyzdne 🙂

lukasko12
20. jún 2020

Baby kolko ste vazili v 17tt ja vazim 78 a vazila som 72 je to asi vela vsak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre