Je normálne, keď mám minimálne tehotenské príznaky?

elisa77
3. aug 2013

Ahojte tehuľky..som v 7tt+1..U lekára som bola pred 2 týždňami,kedže mi mrška meškala 14 dní.. Na UTV nič nevidel, asi bolo skoro,tak mi kázal prísť až o 2 týždne, takže tento týždeň mu volám! Chcem sa spýtať či je normalne, že mi takmer nič neni...teda som uviac unavená, bolia ma prsníky, občas mi je ťažko..ale inak nič..je to normal? Cítim sa celkom v pohode aj keď som si všimla že bruško už rastie..
Dakujem :*

22beba
3. aug 2013

mne nič nebolo na začiatku akoby som ani tehu nebola .... len keby mal den aj 100 hodín tak ho prespím 🙂

janesa1984
3. aug 2013

@elisa77 ja som zo začiatku mala príznaky iba spavosť a často som cikala (aj 6x za noc). Ale celé tehotenstvo mi dokopy nič nebolo. Ani nevolnosti, ani vracanie, ...nič 😀

sissy27
3. aug 2013

@elisa77 no ja som celé tehotenstvo nemala žiadne príznaky, asi tak 😀 😀 😀 okrem tých prirodzených fyzických zmien (zväčšili sa mi prsia, ale len trochu, odišiel menzes a v 6. mesiaci mi brucho narástlo, a teda od cca 4. mesiaca som cítila pohyby) úplne nič, žiadna spavosť, žalúdočná nevoľnosť, zvláštne chute,nálady, proste nič... ani som nepribrala, prvé kilo až v 5. mesiaci...

blackcat8885
3. aug 2013

@elisa77 Ja som tiež vôbec nemala príznaky okrem únavy.Bud rada,že Ti je dobre a užívaj si to

freyjanr
4. aug 2013

@elisa77 ahoj ja som sa prvé 3mesiace vôbec necitila jak tehotná a zrazu som začala toooooooooooooolko grcat a až do 5 mesiaca 🙂 držím palce nech ti to takto vydrží

ematko29
5. aug 2013

@elisa77 ahoj prepáč ,že sa ti montujem do témy.Len by ma zaujímalo,či ta aj bolia prsia?Týmto by som sa rada opýtala aj ostatných žien či bolesti prníkov prišli ako prvé z príznakov?Mám už 2deti ale akosi som nato už zabudla.Neviem či som alebo niesom tehu ,ale je mi dosť zle včera som ovonala cesnakové korenie ama tak naplo že až.A sem tam namna príde taký pocit,že mi zdvihne žalúdok.Ináč nič preto sa pýtam na tie prsia.A možno je to horúčavou 😅

foofee
5. aug 2013

@ematko29 u mna boli prsia ako prve. Nezvykli ma boliet ani pred MS, cize u mna to bol prvy priznak, ale nemusi to tak byt. Moju kamosku neboleli vobec cele tehotenstvo

ematko29
5. aug 2013

@foofee dakujem 🙂 ,začínam sa cítiť akoby na mna liezla chrípka ,nakoniec budem chorá 😕

retrotraktor
5. aug 2013

ahoj,mne celé tehu nebolo nič,len ako píšeš-ťažké prsia a únava,ale nie zas nejaká katastrofálna 😉 a prestali mi "chutiť" cigarety zo dňa na deň-to som bola asi v 3tt 🙂

foofee
5. aug 2013

@ematko29 to moze byt tehotenstvom, ja mam toto od zaciatku. Unava, bolest svalov a taka ako keby vnutorna horucka a ked trocha pospim, prejde to. Je to akoby reakcia imunitneho systemu 🙂

ematko29
5. aug 2013

@foofee Tak ked do piatku nedojdu krámy tak skusim testnuť,mám dosť nepravidelný menzes alezie mi to už na nervy.snívajú sa mi sny o tehotenstve detoch atd.apritom sa nesnažime ,len ak by bolo tak by bolo.nechutí mi jesť som podráždená amám mikozu asi,to si pamätám aj pri prvej dcere som mala.Akurát tie prsia su normáýlne tak preto sa pýtam

natalka_10
5. aug 2013

@elisa77 ja som tiez nemala ziadne nevolnosti ... ze som tehotna som zistila az v 3 mesiaci tehotenstva :D len som byvala velmi unavena po cely cas 🙂 takze ano je to v poriadku ...

anjelik2509
5. aug 2013

je to normálne, jednej je zle od začiatku, druhá ani nevie, že je tehotná...každá sme iná, a každá to prežívame (vďaka hormónom) inak...😉

lucinkab
5. aug 2013

@retrotraktor @blackcat8885 @22beba @janesa1984 @elisa77
ako kukám všetky baby čo nemáme" priznaky tehu "ako nevolnost...iba caste mocenie a tak.... máte iba chlapčekov..ze by to bola predzvest toho ze chlapcekovia su setrnejsi k zenam? 🙂 🙂 ak to vyjde aj u mna tak odpadnem.... 🙂 chlapček by bol vytuzeny.... 🙂

retrotraktor
5. aug 2013

@lucinkab niečo na tom bude,lebo mojej mame takisto nič nebolo pri mojom bratovi a pri mne jej bývalo zle 😉 a ešte taká perlička-ja som od začiatku cítila,že to bude chlapec 😉

miku1
5. aug 2013

@elisa77 A čo také čakáš, že ti bude ? 🙂 Nie každé tehotenstvo je ako vo filme, kde len vracajú a napchávajú sa uhorkami....Aj únava je symptóm, aj bolesť prsníkov....takže predsa len ti niečo "je" 🙂

tanicka137
5. aug 2013

no neviem baby, mne pri prvej dcérke vôbec nebolo zle za celých 9 mesiacov 🙂 a teraz zatial (klop klop ) tiež nič okrem boľavých prs a únavy 🙂

winka99
5. aug 2013

@lucinkab
@retrotraktor
nebude to asi pravidlo 🙂 ..mne sice zle tiez nebolo a mam chlapca, ale mojej svagrinke bolo zle teda dost pri chlapcovi

radka1303
5. aug 2013

Bolave prsia su znakom tehu,a ak ma bolia a tehu nie som?teda neviem to este,bojim sa spravit si test ☹ citim nevolnost prsia su plnsie ,tvrdsie,citlive,ale kedze robim na smeny,nevolnost sa mi objavuje casto na nocnych,ale nie vzdy,teraz mam tiez nocne,a citim sa mizerne ☹ nevladzem,neviem sa dospat ☹vsetky tieto stavy pripisujem horucavam,nevolnost pocitujem,ako keby mam hrcku v krku ktoru mi tam prekaza ☹

22beba
5. aug 2013

@lucinkab kamoška ma dievčatko a veru sa čosi uzvraala 😀

lucinkab
5. aug 2013

@retrotraktor ja to cítim podvedome rovnako...včera , že idem háčkovať papučky.... a uháčkovala som bielo-tykysovo-modre 😀 😀 tak verim že sa mozeme tešiť na Dávidka

jaanuska01
5. aug 2013

Moje tehu-objavenie, bolo viac-menej náhodné, ani sme len netušili, síce ,,tatinko" na ten moment vyčkával. ,,Návšteva" meškala, no u mňa nič neobvyklé, nakoľko môj cyklus bol po vysadení nepravidelný, doma sme urobili tehu-test, nič, negatívny. Bola som viac unavená, no to som pripisovala zimnému obdobiu a pracovnému vyťaženiu, jediné čo sa mi akosi nepozdávalo bolo, že podprsenky boli akési tesnejšie 😀 . A potom všetko odhalilo vyšetrenie u dr., že sme boli v 6tt. A celé tehotenstvo (zatiaľ) bez akýchkoľvek nevoľností, takže každý reaguje inak. 🙂

masinka
5. aug 2013

@ematko29 ja som prve tehotenstvo liecila cajom s citronom 😀 tiez som mala pocit, ze na mna lezie chripka 😀

ematko29
5. aug 2013

@masinka no všetko mám ,len tie prsia sú normálne,asi to naozaj bude slnko alebo chrípka 😀

masinka
5. aug 2013

@ematko29 u mna to tu "chripkou" zacalo, potom som vyhodila polovicu mojich dovtedy oblubenych sardiniek v paradajkovej omacke, zacala som chodit strasne casto cikat (az vtedy som dosla na to, ze som tehotna) a prsia ma zacali boliet az neskor... nevolnosti som nemala nikdy, len som bola stale hladna 😀

ematko29
5. aug 2013

@masinka hm,zaujímavé ta šak uvidíme čo z toho bude,bábetku sme sa nebránili ,ale ani sme sa nejak extra nesnažili. 🙂a dakujem za info,ja som už zabudla aké to bolo ato má pritom mladšia dcera 4roky 🙂

masinka
5. aug 2013

@ematko29 tak drzim palceky nech to dopadne tak ako si zelate 😀

anjelik2509
5. aug 2013

@lucinkab nechcem ťa sklamať, ale ja som pri prvom tehotenstve tiež ani nevedela, že som tehotná...nebolo mi ani zle, ani nič, okrem citlivosť pŕs a bradaviek.....a máme skoro 3-ročnú Emku 😀 Ale tak možno výnimka potvrdzuje pravidlo 🙂

ematko29
5. aug 2013

@masinka dakujem krásne, 🙂

blackcat8885
5. aug 2013

@lucinkab Aj spoluziacka ked cakala chlapca nemala priznaky a pri druhom tehu má tak asi dievcatko 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre