ahojte kocky, v pondelok idem na uzv, pred 2 tyzdnami bolo vidiet len gestacny vacok prazdny, bola som vtedy asi v 4/5 tt, tak sa nenormalne tesim, ale ja trochu bojim, aby bolo vsetko v poriadku. chcem sa len spytat, resp. sa uistit, ze je to normalne, ze mi nechuti vobec jest ? nezvraciam, ani nemam ine traviace problemy, len proste sa musim vzdy donutit aspon nieco zjest, kvoli malemu, aby malo vitaminy a mineraly.
Ano,je.. Mne pri malej tiez nechutilo cely 1.trimester,ta kovova chut v ustach,plus mi vsetko smrdelo a obcas naplo (nevracala som ale)... Len tekutiny som sa snazila pit nasilu vela aby bola krv redsia.
Uuuuplne, prve tri mesiace som schudla 4 kila. Hovorila som, ze tehu je najlepsia dieta 😉 kym som nezacala druhy trimester a do konca tehu som bola plus 20 kg :-/
To je ale stastie,bud rada, ja som bola od zaciatku stale hladna, jedla za dvoch a tak to aj vyzeralo 😀
ahoj, je to normalne, presne takto som to mala aj ja, za prvy mesiac som schudla 3kg, toto nechutenstvo trvalo asi 3 mesiace, tiez som sa premahala, aby som aspon daco zjedla, chutilo mi hlavne ovocie, a nemohla som citit nic sladke asi do siesteho mesiaca a ani klobasu..., drzim prsty, vsetko dobre prajem 😉
ja som teraz v 14tt a pomaly ma ta nechut prechadza. ale doteraz to bolo tak ze ma naplo pri predstave akehokolvek jedla. obcas som mala dni ked mi neprislo zle z jogurtu, tak som jedla len jogurt. par dni ma drzali rozky s maslom, chvilu aj tie polystyrenove chlebiky... utesovala som sa tym ze snad nejake zasoby zivin v tele mam a brala som vitaminy. a babo je zatial uplne v poriadku 🙂 snad to teraz v zdravom stravovani trochu dobehnem.
Hehe prave som si spomenula na svoje prve styri mesiace.... nemohla som jest, len som zvracala a zvracala...jedine co ma ako tak drzalo pri zivote boli suche rozky a zelene jablka. V zivote som nemala take ploche brucho ako vtedy ;)
Tak vela zdaru prajem ;)
ja som tiez nezvracala ani nemala traviace problemy na zaciatku a tiez mi mocnechutilo jest ,tak jedz po troske castejsie lahsie jedla.Kazda je ina, nebala by som sa toho vobec, skor to prazdneho vacku , ale tak verim ze uz aj male je vidno 🙂 drzim moc palce
ahoj. tiez som nevracala, ale bolo mi zle, zo vsetkeho ma napinalo. najmä mäso, sunka, prezla na reznoch...toto som nemohla ani citit...aj som schudla. potom po 3mesiaci to pomaly odislo a zase som mavala vlci hlad. taky hlad ze som myslela ze v tom momente umrem a prepadol ma z nicoho nic, mohla som aj pred hodinou jest. v noci som mala pri postely krajec chleba a hocikedy som sa zobudila na ten vlci hlad a zakusovala-prva pomoc 🙂 a po 6mes. som jedla uz vsetko...co nezjedlo mna 🙂
Mne nieje vobec tiez zle zatial som v 9tt, ale chut na jedlo zacinam mat ako tak az teraz. Vobec nemam chut doteraz na teple, varene jedlo, okrem polievky. Tiez len pri pomysleni na plny tanier vareneho jedla mi pride az zle. Hlavne tlacim vela ovocia no a skor pecivo a taketo no. Nimoc dobre, ale ked zaludok nepusti no co uz.
Ja od 4 tyzdna mam zaludok na vode nevraciam ale napina ma hlavne pri cisteni zubov a ked idem jest varene jedlo. Ked nemozem varene spravim si salat ten mi ide dolu krkom bez problemov. Zle mi byva od rana do vecera.
Aj ja som mala také obdobie, keď mi nič nechutilo a len som sa nútila jesť, ale netrvalo to dlho, asi len dva týždne. Nevracala som veľmi, len ma ráno napínalo. Držím palce, nech je na ultrazvuku všetko v poriadku. 🙂
mne bolo zle prve 3 mesiace, nevracala som ani raz a vobec mi nechutilo jest. na zaciatku som schudla 5,5kg. velmi som sa premahala aby som nieco zjedla, robila som to len kvoli babatku. a viac menej som zo zaciatku jedla iba rozok so sunkou a syrom a jablka.
Je to urcite v pohode, ja som prve kilo pribrala v piatom mesiaci a zle mi nebyvalo, len som nejako nepocitovala hlad a ked uz som isla nieco zjest tak som radsej siahla po niecom zdravom. Ja zboznujem kavu a pri oboch tehotenstvach som ju do 4. mesiaca nemohla ani citit nie este pit a zo dna na den sa to zmenilo.
Ja som v 7tt a som na tom podobne, nebýva mi zle aspon zatial 🙂, ale pri pohlade na jedlo sa mi dviha zaludok, asi je to normalne.
Mňa trápilo nechutenstvo na začiatku každého tehotenstva. Potom to prešlo. Moje najobľúbenejšie raňajky vianočka + liter mlieka + malé maslo a pohár džemu za hodinu som mala pocit, že som nič nejedla. Prírastok na váhe do konca tehotenstva + 26 kg 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ano je to v pohode 🙂 ja som tiež mala ale bolo to uz neskor spojene s hroznymi zavratmi a žalúdkom na vode. ale ano , pamatam si na tieto zaciatky a nechut do jedla. urcite ber aspon vitamíny , hlavne kyselinu listovu , skus femibion , tie su super 🙂 A drzím palce 🙂