Ahojte zeny, existuje podla vas nieco take ako unik/odtok plodovej vody v prvom trimestri ? Som v 11.tyzdni a v noci som si na postelnej plachte nasla (akurat to korespondovalo s panvovou oblastou ako som lezala ) taky asi 15-centimetrovy mokry flak bez zapachu a farby. Dost som sa v noci potila tak mi samozrejme najprv napadlo ci som to nahodou neprepotila, ale zdalo sa mi to moc velke na prepotenie. Potom mi napadlo ci to nahodou nemoze byt plodova voda, ale to je asi nezmysel (dufam) vsak ? 😂uz mam za sebou jedno MA tak som ustrachana.
Tiez by som to nebrala na lahku vahu… skor naopak :(
citam teraz ze ty si v noci ten flak nasla a nie teraz rano??...vies co ani to neskusaj s tou vlozkou rovno chod... v 11 tyzdni neni vela tej plodovej a ak je 15 cm flak .... necakaj radsej treba ist, unikanie takto skoro existuje zial a je strasne nebezpecne drzkaj sa
Ja cez tehotenstva teciem ako vodopad, ale vzdy som si bola na 100% ista, ze to bol len vytok.
Skus radsej kontaktovat lekara.
Áno je to možné. Takže dať si vložku a ísť kľudne po hotovosť oni pozrú čo a ako . Radšej pôjdem 100x zbytočne ako raz a neskoro
A nezvozia ma na pohotovosti co otravujem ? Lebo uz som mala taku skusenost v minulom tehotenstve.
Najblizsiu pohotovost mam totizto momentalne 50km.
Konzultovala som to po telefone so znamym lekarom a on sa netvaril, ze je to akutny problem, najma ked sa to stalo jednorazovo. O 4 dni idem na vysetrenie k svojej dr, tak ze mozem pokojne pockat aj dovtedy. Len ja neviem, ci sa dovtedy velmi nevystresujem :(
V prvom rade odtok plodovej vody nebyva jednorazovy, takze treba odsledovat, ci aj nadalej nieco odteka. Druha vec je, ze vodnaty vytok je charakteristicky pre tehotenstvo, takze je tazke rozlisit, ci ide o vytok alebo o PV. No a samozrejme pravdepodobna je aj ta verzia, ze si sa spotila, za mna teda najpravdepodobnejsia…
Pokial ti teda nadalej nieco vyteka z posvy a mas pocit ze to nie je len vytok, je potrebne si zalozit porodnicku vlozku a ist na pohotovost, aby ju obliali Temesvaryho roztokom, iny sposob detekcie odtoku PV nie je. No a ci sa im to bude na pohotovosti pacit alebo nie, to uz je ich problem, je to par minutova zalezitost, takze to urcite predychaju 🙂
Ak sa ti niečo nezdá, choď na pohotovosť. Plodová voda môže začať odtekať hocikedy, v ktoromkoľvek týždni tehotenstva. Lekár alebo lekárka, ktorí zvozia tehotnú ženu, ktorá prišla na pohotovosť, lebo sa zľakla by mali prehodnotiť zvolenú špecializáciu. Držím palce.🤗
Bola som na pohotovosti, vsetko v poriadku, lekar nezaznamenal ziaden ubytok plodovej vody🙂
supeeer som rada ze si sla aspon mozes v klude byt , tesim sa ze je na poriadku vsetko🌺 prajem nech cele tehotenstvo prebehne hladko bez stresov
@listy456 dakujem pekne ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
flak bol pod chrbtom aj?? alebo mala si vankus mokry vlhky?? vlasy mokre?? ak nie tak si nemyslim ze pot to bol a bola by nahoda ze akurat v tej oblasti a pri tehotenstve nic na nahodu nechat nechces.... nechcem ta strasit naozaj ale v prvom trimestri mmoze plodova unikat a vtedy treba okamzite na pohotovost... 15 cm flak je dost a este ked pises bez zapachu a bez farby tak moč to nebude z noci zapacha najviac.... daj si vlozku a skus stistnu ako keby sa velmi velmi snazis udrzat cikanie, rob to nejaky cas a ptm sa pozri na vlozku ci tam daco je.... aj ak by nebolo ja by som sla na pohotovost toto vyzera az moc podozrivo prepac nechcem ta strasit ale ja by som radsej sla zavolaj tam a situaciu opis alebo rovno chod:(((