Interupcia v 10. týždni

kika26785
23. máj 2013

ahojte, som v 10 tt tehotenstva a stale rozmýšľam nad interupciou.s priateľom si nerozumieme ani si neviem s ním predstaviť spoločný život...poraďte ako sa zachovať

nikoletka_h
23. máj 2013

Neist na interupciu!!!! Budes s tym vediet zit ze si zabijes este nenarodene dieta???

bodka13
23. máj 2013

@kika26785 neviem,čo si čakala od tejto diskusie lebo tu ti každá napíše ,aby si si dieťatko nechala ....rozhodnúť sa však musíš sama - treba zvážiť celú situáciu: máš kde bývať? má ti kto pomôcť ak nebudeš s priateľom? máš podporu v rodičoch? aký máš príjem?.....
PS: ak si s priateľom nerozumieš,predpokladám duševne 😉 tak prečo ste sa pri sexe nechránili,alebo zlyhala antikoncepcia?

je tu aj téma https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/interrupcia-volna-diskusia/

linda20111
23. máj 2013

@kika26785 ahoj, napis nieco viac o sebe, aky mas vek, ci pracujes.. nieco ohladom rodiny ci by ti mal kto pomoct s babom.. lebo na zaklade toho co si napisala sa neda radit

trish31
23. máj 2013

@kika26785 a preco si s nim otehotnela,ked si nerozumiete?

marinoe
23. máj 2013

ahoj aj my čakáme babo som v 9tt v poradí tretie...,nechaj si bábätko nebudeš ľutovať aj keď sa niekedy zdajú byť ťažké situácie ver,že dieťa ti bude prinášať radosť a naplnenie a keď sa ti narodí budeš najšťastnejšou maminou na svete 😀 ...a je to už dieťa...od počatia...rozhodni sa pre život neoľutuješ,alebo daj ho na adopciu...ak sa ináč nedá....len nechaj žiť...držím ti palce ,aby si sa rozhodla správne...držte sa 😉

nikoletka_h
23. máj 2013

Tvoje dieta vyzera uz asi takto...skus si trosku vstupit do svedomia...pre mna by ziaden dovod nebol tak silny aby som si dieta zabila...

trish31
23. máj 2013

@nikoletka_h boze zase nechapem naco jej sem davate obrazky a podobne...Myslim,ze ona velmi dobre vie,ako dieta vyzera a co interupcia znamena

anjelicek26
23. máj 2013

@kika26785 - tvoje dietatko za vase nezhody nemoze. Plus teda nikto ti nekaze s nim zit len kvoli tomu, ze cakate dieta. Zvladnut to mozes s dietatkom aj sama. Takych zien su tisice. Ist na potrat len kvoli nezhodam vo vztahu mi prijde strasne blby dovod 😖 Dieta ti da v konecnom dosledku viac ako akykolvek vztah s muzom...

nikoletka_h
23. máj 2013

@trish31 ze preco??? Lebo mi je zle ked citam ze nadctym vobec niekto uvazuje a z takychto banalnych dovodov!!!!

klincek
23. máj 2013

@kika26785 skus sa odosobnit od partnera, chvilu nanho nemysli..predstav si svoj zivot len s dietatom. mozno zistis, ze ten chlap nie je az taky dolezity 😉 . samozrejme musis zohladnit aj svoj spodob zivota, financie a tak..ale ono sa to vzdy nejako da, ked sa chce-a ci chces, zavisi len od teba.

trish31
23. máj 2013

@nikoletka_h dobre,ale netreba jej sem davat obrazky babatiek v brusku,vie si ich vyhladat aj sama

nikoletka_h
23. máj 2013

@trish31 mas pravdu..asi som prehnane reagovala...ale to preto ze som nasrala...

0550
23. máj 2013

preboha len to nie 😢 to čo ta napadlo? To kôli tomu chceš zabiť nenarodené dieťa pretože si nerozumieš s chlapom? Vieš koľko ich je na svete? Premýšlaš veľmi zle. Ja patrím k tím čo sa snažili dlhé roky otehotnieť a toto my trhá srdce ☹ Vykašli sa naňho a mysli na dieťatko a život sním ako vám bude dobre však je to dar

trish31
23. máj 2013

@nikoletka_h tak kazda mame na to svoj nazor

bodka13
23. máj 2013

@nikoletka_h nevieme o nej nič...možno jej problémy nie sú banálne,iba ich zhrnula do jedinej príliš jednoduchej vety a možno je to zase len nemiestny žart (vopred sa ospravedlňujem @kika26785 ak to tak nie je) ....neschvaľujem interupcie,ale je to rozhodnutie každej ženy -možno pre ňu je to najlepšie,hoci my ostatné to nevieme pochopiť 😉

nikoletka_h
23. máj 2013

@bodka13 to je pravda ale interupcia=vrazda....na to neexistuje ziadny silny dovod...aspon pre niektore z nas...

mimikas
23. máj 2013

@kika26785 tazko je ti radit, ty sama sa musis rozhodnut podla toho co citis. Nebudem ti tu vysvetlovat ze nechod, nejdem ta sudit, nepoznam ta a ani neviem ake mas vztahy a zazemie, kazdy prezivame veci uplne inak aj svoju boles a kriz si nesieme sami, nebudu ti ho niest tie co ti to skalopevne radia ze nechod. Rozhodni sa ale zodpovedne a prejdi si vsetky moznosti. Nech sa uz rozhodnes akokolvek tak ti drzim palce aby si sa rozhodla spravne a nasla si v zivote to co potrebujes.

mimikas
23. máj 2013

@nikoletka_h nechcem sa ta dotknut, ale su situacie ked je interupcia najlepsia volba, ci sa ti to uz paci alebo nie. kazda zena ma pravo na svoje rozhodnutia a mat dieta je je jednou z nich. Nikto nema pravo sudit zenu, pretoze nikto iny nenosi jej topanky a neciti to co citi ona.

tiumen
23. máj 2013

tak ho donosiť a dať na adopciu. Myslím že vela bezdetných párov čo nemôžu mat deti by za baby dali hocičo - a najma za biele bábo. Aj ja som dnes 10tt a neviem si predstaviť dať bábo zabiť, veď už je to hotový človiečik.

nikoletka_h
23. máj 2013

@mimikas jasneee ma pravo...a to dieta jej v brusku nema ziadne pravo?? Nema pravo zit??? Je to smutneee

dionyzka
23. máj 2013

je to velmi tazke rozhodnutie a je na cely zivot. Moj nazor je taky, ze za svoje ciny si treba brat aj zodpovednost. Ak ste dieta nechceli, mali ste konat tak, aby nebolo.
Dietatko je uz na ceste, tak to ber, ze to tak asi ma byt a ze je to spravna cesta.
... rozhodnut sa musis sama, kazda to citime inak. Ja by som si dietatko nechala a verila, ze to vsetko zvladnem aj ked to nebude lahke.

bodka13
23. máj 2013

@nikoletka_h ale to dieťa má právo na plnohodnotný život 😉 čo ak mu ho ona nevie zabezpečiť,bude lepšie ak pribudne ďalší sociálny prípad,ďalšie zanedbávané dieťa...alebo milované dieťa prespávajúce s mamou na lavičkách ? .... mať dieťa nie je všetko,dôležitejšie je vedieť ho zabezpečiť a tým nemyslím,len to aby nebolo hladné 😉

snazilka1983
23. máj 2013

Ked si uz myslis ze to nezvladnes sama nieje hned dovod na zabitie dietatka, su aj ine moznosti ako porodit a dat ho na adopciu co je sto krat lepsie si myslim ako ho zabit a nedat mu ani sancu.

trish31
23. máj 2013

@tiumen nemyslim si,ze donosit dietatko a dat ho na adopciu je take jednoduche ako to vyznie

trish31
23. máj 2013

@nikoletka_h vies,len nie kazda zena je taka ako my.Su zeny,ktore idu na UP a na druhy den ani nevedia,ze niekde boli...Ked som lezala v nemocke,vedla na izbu chodili a odchadzali zeny,co prisli na potrat a naozaj niektore velmi nevyzerali,ze ich to vobec nejak trapi.Smutne,ale realita

nikoletka_h
23. máj 2013

@bodka13 radsej dat dieta roztrhat na franforce ze?? Male bezbranne stvorenie...ak dieta neviem zabezpecit tak je domov zachrany..adopcia...vzdy je vsetko lepsie ako zabitie!!! Pre mna neexistuje rozdiel medzi zabitim nenarodenehdietata a narodeneho..ale vystupujem z tejto diskusie lebo som sa len zbytocne nasrala...kludne si chrante interupciu.....a zakladatelke zelam aby sa spravne rozhodla...drzim palce

tiumen
23. máj 2013

@trish31 tak do hniezda zachrany. či tie už nefungujú ?

trish31
23. máj 2013

@tiumen nerozumies mi.Ja myslim po emocnej stranke,nie o logistickej

trish31
23. máj 2013

@nikoletka_h nikto si nechrani interupciu ale ked mu ona nevie dat zakladne zivotne potreby tak co ma robit?

tiumen
23. máj 2013

@trish31 ked mu vedela dať život tak prečo by sa nevedela aj postarať. určite by sa v jej okolí a rodine našli ludia ktorí by jej pomohli. mám 19 a myslím si že sa budem velmo dobre starať o moje bábo po každej stránke 🙄 niektoré už fakt nevedia na čo sa vyhovoriť. fakt smutné 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre