Ahojte, som vystrasena. Doteraz mavam rozne priznaky, ako zvracanie, unava, nahly hlad...teraz som dost chora, mam zapal hornych aj dolnych dych.ciest, beriem aj antibiotika Duomox 500, vraj pre tehotne neskodlive. Napriek tomu predsa len, strasne silne kaslem atd., a dnes som sa zobudila s tym, ze mi nic nie je, mylsim ziadny tehotensky priznak...celu noc som strasne prekaslala. A od vcera rana ma dost boli chrbat, neviem ci zrazu, alebo som zle minulu noc spala, no teraz som citala, ze bolest krizov je jeden z priznakov potratu...volala som teraz svojej gynekologicke, no zatial nedviha a ja mam taky strach :( chcem, aby bolo vsetko v poriadku...myslite, ze sa bojim zbytocne?
Dakujem raza, ano, tehotenstvo mam potvrdene, som v 11.tyzdni...na bud.tyzden som dokonca objednana na to speci vysetrenie, kde sa zistuju pripadne vady ci choroby babatka. Len som nestastna z toho, ze som tak chora a bojim.
hlavne klud, ja som bola v 2 mesiaci taka chora ze som mala take zachvaty kaslu ze som sa pocikavala, dr ma uz chcel poslat na plucne bo ani lieky mi nezaberali, bola som na rizikovom, nikto neveril ze sa babo udrzi bo som mala hematom v maternici a mala som naordinovane 24 h lezanie.Myslela som si ze si vykaslem vsetky vnutornsti ale nastastie sa nic nestalo. Takze hlavne klud, neboj vsetko dobre dopadne aaaaa netreba tolko citat, ja som to tiez pri prvom tehu robila, len som citala a citala a potom som sa zo vstekeho len stresovala.Nerob to 😉
@radkanika tehu priznaky tak skoro su este nespolahlivé,ine by bolo,keby si uz citila pohyby a zrazu nič...veľa žien v tomto štádiu je chorých,berieš lieky,ktoré môžeš a zatial nemáš žiadne príznaky potrácania-krvácanie,špinenie,krčovité bolesti atd...tak nestresuj,pre pokoj v duši zavolaj gyn.nech ti spraví sono,či je malé v poriadku,veľa veľ oddychuj,a prihováraj sa bábätku.potrebuje vedieť,že si v pohode,potom bude aj ono...držím palčeky 😉
Ach jaj, sa povie lahko, len tazsie vykonat...konecne som sa dovolala lekarke, mam prist na 12.tu na vysetrenie...dovtedy sa asi zjancim. Inak veru, tiez mam presne take kaslanie, je to strasne.
pokial nekrvacas jas
@radkanika jasnou cervenou krvou tak je vsetko ok ,ta doktor len vysmeje .Ved poniektore necitia absolutne nic,nie vzdy musis citit tehu.Neboj ,vsetko je ok.
inak jaja, toto jedine aj mna upokojuje...ziadne bolesti v podbrusku nie su, ani spinenie som nezaregisrovala...len ta boleste v chrbte, to ma vystrasilo.
@radkanika hlavne nemysli na to najhorsie moja a necitaj voloviny na nete,ja som tu chybu robila a hrozny strach som mala a v 11 tt som potratila ale ja uz som mala 3 tyzdne vytoky cize ty sa nemusis obavat
@radkanika neboj sa, 11tt je už pekné číselko 😉 ja som mala v 5 tt havárku a aj som špinila z toho. dala som klud, len som ležala, jasné, že som revala, čo mi hneď baby na koníkovi zakázali a tak na mňa a môjho drobca mysleli, že zajtra začínam 20tt 😵 a inak, mňa bolelo od začiatku všetko. spodok, kríže, vaječníky.. bála som sa aj pohnúť.. proste niektorá žena ani nevie, že je tehotná a niektroré majú bolesti, niekde ich pichá a podobne... samozrejme tým absolútne nechcem povedať, že si netreba všímať... len netreba hneď myslieť na najhoršie 🙂
a inak, aj ja som teraz marod, som dosť nachladnutá a strašne ma drhlo.. v lekárni som si kúpila Mullerov sirup a pastilky a velmi mi to pomohlo 😉 daj potom vedieť, ako si dopadla u doktorky 😉
podla mna nie je dovod na paniku, treba sa ukludnit a oddychovat, ja som tiez tehotna, v tretom mesiaci a bolievaju ma krize a ziadny potrat sa nastaste nekonal...
@radkanika - ja tak kaslem tiez, uz druhy krat v tehu a maly je zdravy ako ryba a presne tam kde ma byt. Len ten mechur ma asi raz zabije 😠
Mna tiez boli chrbat teda krize...a nemyslim ze je to dosledok potratu ale dosledok toho ze male rastie teda maternica sa zvacuje a tym padom si musi robit aj miesto a vsetko v tele sa meni ....natahuje a rastie...ja mam aj bolesti bruska raz prava a raz lava strana ma boli a ked si kychnem a nezviniem sa predtym tam tak ma boli podbrusko ze konecna...pokial nekrvacas je vsetko ok....prvorodicky to maju ine ako tie co uz maju deti...prvorodickam sa vsetko tvori a neviem co este...preto je to viac intenzivnejsie...nic sa neboj vsetko bude dobre...a netreba sa stresovat zbytocne lebo to malemu neprospieva vobec...
ja som tiež cítila v tehotenstve kríže - tak ako milagrosss20 vraví - maternica sa zvačšuje a telo sa mení, to je normálne - si dobre odpočiň, vylieč sa 🙂
Ahoj, neboj sa. Ja som bola tiež chorá v 4tt (zápal pohrudnice). Kašel som mala skoro 3týždnom. Išla som si vykašlat pluca. Dostala som nejaký zarábaný sirup vhodný aj pre tehotné a sprej Bioparox. Ten sirup mi veľmi pomohol a všetko bolo ok. Ja som si v tehu presla všeličím od horoziaceho potratu, cez predčasný pôrod ale naštastie to všetko dopadlo dobre a malý sa narodil v termíne a hlavne v poriadku. Nemusís sa báť, treba si však dávať pozor a nerobit zbytočnú paniku. Drž sa
Dakujem vam vsetkym za podporu...snad bude vsetko dobre, trosku ste ma upokojili...a urcite, ked dojdem od lekarky, dam vam vediet...myslite na mna a samozrejme ja na vas tiez, aby ste mali krasne zdrave babatka...teda aby sme vsetky mali 🙂
Ahoooooj, tak vysetrenie mam za sebou, priznam sa, ze som si prezila nervy. Najprv som dlho cakala, potom mi merali tlak, odber mocu, vazenie atd. a zrazu na usg vravi lekarka: "ja tam nic nevidim, v 11.tyzdni by som uz mala"...a ja strach, ze co?ved minule ste videli...hladala a chodila po celom brusku i podbrusi a nic...nakoniec mi urobila klasicky usg zo spodu a vravi: aha ako si lenosi :D malinke spinkalo...taaak som bola stastna prestastna, vsetko je v poriadku a sla som domov s usmevom...dakujem vam vsetkym za podporu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@radkanika hlavne hneď nepanikár 😉 už máš aj potvrdené tehotenstvo? z tvojho príspevku sa mi totiž zdá, že ešte asi nie.. ono často krát sa stáva, že žena ešte na začiatku tehotenstva potratí. Nemusí byť ani chorá. Ale vela žien je chorých, ako na začiatku aj v priebehu tehotenstva a bábu sa nič nestane... naozaj sa to nedá povedať, či teraz potratíš, alebo nie. No ver tomu, že stres je jeden z najhorších nepriatelov toho krpčeka, takže ak aj si tehotná, tak nestresuj, pekne zájdi za doktorkou, nech ťa pozrie.. držím palce 😉