Manželka je v 7 - 8 tyzdni a má horúčku 39,5. Má zimnicu a bolí ju trochu hrdlo. Neviem či hneď s ňou utekať na pohotovosť, alebo ako jej môžem znížiť teplotu. Ďakujem veľmi pekne
Paralen urcite moze, radsej jej pomoct,lebo horucka moze byt horsia pre babo ako samotny liek.
@bohjelaska paralen v pohode moze. vela tekutin, daky kalciovy sirup, alebo cibulovy na hrdlo. ak sa nepolepsi, zajtra k lekarovi. pohotovost by som zatial neriesila.
Dakujem pekne za odpovede, na pohotovosti sme neboli, len si dala paralen a teraz ideme k lekarovi
Hádam to dopadne dobre, potom daj vedieť
Mame aj antibiotiká no teraz teplota ustúpila len hrdlo boli viac. Skúsime ten cibuľový na hrdlo, lebo kalciovovy hneď išiel von. A keď to nepojde k lepšiemu tak tie antibiotiká
@ukulela ako často môže brat cibuľový sirup?
Aké máte atb ?
@lieskovyoriesok suprax tie jedine vraj môže
@bohjelaska môže viac, ale len z penicilinovych a cefalosporinovych radov. Suprax je z tej druhej skupiny. Prajem, nech sa jej skoro polepší. Tiež som si tým bohužiaľ prešla.
Ahoj, ka som mala obdobny problem ked som bola tehu, vysoke horucky v 5-6t, netusila som ze je nejaka gyndopohotovost vtedy, tiez som skoncila na antibiotikach, moj lekar ma posielal lezat na rizikove, no otial ma poslali 2x donov ze zbytocne lebo aj tak potratim, no na 3x ma tam nechali, samozrejme hormony na udrzanie tehu...ale v nemocke ma vopred odpisovali
Takze urcite by som toto nebechavala len na atb, poradte sa aj s gynekologim ci je vsetko ok
@zuzulkazu a ako si nakoniec dopadla?
@lieskovyoriesok dobre, mala zije, ale nie vdaka nemocnici, ale vdaka mojmu gyndakovi, u mna tie horucky presli zo zacinajuceho potratu, nastastie to dobre dopadlo
@lieskovyoriesok Už konečne teploty ustúpili ostala len bolesť hrdla, a u teba to nakoniec dopadlo dobre?
@zuzulkazu ahoj, my sme to konzultovali len s gynekológom, lebo všeobecný včera nerobil, on nám predpísal tie antibiotiká, zatiaľ vyzeralo všetko OK, tak sa len bojím aby to nemalo nejaké následky
@bohjelaska ahoj, ja som zdravá, ale som len v nejakom 7 tt. Ja som to prekonala v nejakom 5tt. Atb ste brali nakoniec? Treba mysliet pozitívne, pokial nemá nejaké problémy mamička, že nekrvaca, tak treba ísť ďalej.. a pokial by k tomu prišlo, tak by som to nechala na prírodu, ta je mocnejšia ako my. Atb nie sú dobre, ako aj iné lieky, ale zas lekári vedia, čo si môžu dovoliť.. už aj horšie iné mamičky brali, keď ešte nevedeli, že sú tehotné a aj musia brat, keď majú onemocnenie, pri ktorom sa nedajú lieky vysadiť. Určite veľa robí aj genetika. Koľko ste mali tie horúčky? Tých by som sa bála asi najviac, ale čítala som príspevky od mnohých žien , že mali aj horúčky a zdravé deti.
@bohjelaska ešte som čítala, že horúčky si vážny problém, ak pretrvávajú cely deň aj noc súvisle niekoľko dni.
@lieskovyoriesok ahoj, antibiotika sme zacali brat, lebo teploty nechceli ustupit. Az dnes rano. Cize skoro 2 dni. To je asi dost. Neviem, kolko ich mame brat, ci staci len par dni, alebo ich treba dobrat cele cize 7 dni. Zatial nekrvacame, tak sa snazime mysliet pozitivne
@bohjelaska asi všetci lekári by povedali, že Atb dobrat. Ak môžem za seba povedať, tak ja som brala 4 dni do žily.. potom mi dali tablety ešte domov, ale tie som už nebrala.
Pustili ma v piatok a kázali ešte brat do pondelka, čiže to je tiež 7 dni celkovo
@bohjelaska uz 38 horucka je pre babatko velmi nebezpecna. Urcite hned pohotovost
@mini007 to už teraz pisat netreba, už boli u lekára.
@lieskovyoriesok aha prepac, necitala som všetko
Na to hrdlo pomoze kloktat s octanovou vodou, vlaznou. Ocot stiahne zapal.
@mini007 nie, v pohode, nemyslela som to zle, len treba brat ohľad na mamičku, že sa jej to nemusí dobre citat, keď sa jej to nedarilo zrážať. Ja ešte dodám, že tiež som mala 38,6 v noci, proste pre autorov: nie ste prvý ani posledný prípad, ale najlepšie už vedieť dobuducna. Bude to Ok. Všetko dobre prajem.
Hovorí sa že teplota nad 38 môže byť pre bábätko nebezpečná do 10 tt, ak pretrváva súvisle nejakú dlhšiu dobu. Vtedy sa vyvíjajú všetky orgány. Preto treba teplotu hneď zrážať, pokiaľ teda vystúpi nad 38. Paralen tehotná žena môže užiť. U vás bola naozaj vysoká teplota, 39,5 je veľa. Pozrite sa, urobili ste všetko čo sa urobiť dalo, bohužial ani tehotné sa nevyhnú chorobám. Antibiotiká určite treba dobrať až do konca. Potom treba už len veriť a dúfať, že všetko dopadne dobre a že tá horúčka nezanechá na vašom dieťatku žiadne následky. Neviem aké sú štatistiky, či ich niekto robí, na to sa treba opýtať gynekológov. Ja som taktiež bola chorá v 7tt, mala som horúčku nad 38,5, celé tehotenstvo som sa strachovala či bude všetko ok, a dcérka je zdravá. Takže sa nebojte, len treba veriť, držím palce.
Bábätko nám odišlo, možno pre tie horúčky, lekár to nepotvrdil, len povedal, že mohla to byt jedna z príčin
@bohjelaska To mi je veľmi ľúto... Je nás tu takých veľa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bohjelaska ja by som šla na pohotovosť pretože to je dosť nebezpečne aj pre bábätko ❤️Netreba to zanedbať