Ahojte ako prvé vôbec som o Tom nevedela ani netušila že môžem uškodiť bábätku som 11 -12 týždeň tehotenstva a býva mi strašne zle mávam silné nevoľnosti a jediné čo mi pomohlo sa uvoľniť tak vojsť do sprchy a sa sprchovať steplu vodu no mňa nepopalila keď som sa aklimatizovala v sprche tak som si pustila teplejšiu vodu viac ako 38,5 stupňov a áno behám si zo sprchu aj po brušku ,,,, lebo ja od malička som zbožňovala takú vodu napr môj muž vraví že jeho by to pálilo 🤷 ,,,,a dnes som sa dočítala že to skodi že môžem porodiť skôr klop klop to sa nestalo a ani náznak ale keď som sa dočítala že môže dostať bábätko rastep je mi horzne vkuse mi je do plaču a myslím na to 😢😢😢😢
Ja som vedela, že horúce sprchy by v tehotenstve nemali byť, ale keďže ich zbožňujem, tak som si dopriala pri oboch tehotenstvach a mám doma dve krásne a zdravé dcérky. Takže sa, prosím, nestresuj. Presne ako píše kočka vyššie, skôr bábätku ublíži stres ako voda.
Kluuud. Neboj sa. Babatku nic nebude. Nemyslim si ze z toho by bol nejaky razstep 🙂 to je otazka genetiky a nie teplej sprchy. Skor ide o prekrvenie maternice po aplikacii horucej sprchy. Nemysli na to pebo absolutne nie je dovod sa trapit. Nebudes v tom pokracovat a hotovo. Hlavne klud a pokoj. Mysli pozitivne
Pokiaľ viem, tak teplá voda by sa nemala preto, pretože sa môže maternica viac prekrvit a tiež preto, lebo bábätko nemá ternoregulaciu. Veľa žien sa v tehotenstve kúpali a sprchovali teplou vodou a nič im z toho nebolo. Neodporúča sa to, lebo tam môžu byť nejaké rizika. Teraz už nerieš, len nabudúce si daj o 1-2 stupne chladnejšiu vodu a bude dobre 🙂
Zas netreba verit kazdej somarine,co si na nete precitas. Ako asi by mohlo z teplej vody dostat babatko razstep? 🤨 To vznika z uplne inych dovodov. Ano horuca voda moze sposobit kontrakcie,ale to skor sedavy kupel,nie sprcha. Tebe ale nesposobili,si v poriadku,tak uplne zbytocne teraz stresujes seba aj dieta. Ja som sa cele tehotenstvo sprchovala v takej vode, aka mi bola prijemna - cize teplejsia, nic som necitala a deti su ok.
No ale ja som si niekdy aj po brušku púšťala dlhšie vodu lebo mi to robilo dobre keď som mala silné nevoľnosti 😕 ale popálené brucho ho nemám ani nič ani flakate len som si vedomá že to bolo viac ako 38,5 stupňov lebo ja tu teplu vodu znesiem dosť
A viem že robím paniku prepáčte ale je to naše prvé dieťatko a bojím sa ešte jednej veci nemohla som popáliť maličké v brušku viem že je chránené v maternici a ešte ma tam vodu plodovu ale či sa nedokázala nejako stoho zohriať ta voda a bojím sa aby nebolo aj popálené 😢
Ľahni si na gauč, vylož nohy a čítaj si o vývoji dieťaťa alebo dačo čo ťa upokojí. Ublížiš mu skôr týmto stresovaním ako teplou vodou. Ak po sprche nemáš kontrakcie alebo iný problém tak sa kľudne sprchuj takou ďalej.
Neboj sa, popálenie bábätká v tvojom prípade naozaj možné nie je. Aj keby tá voda mala 45° obarila by si sa len ty
@sim_icek ďakujem krásne troška som sa ukludnila ❤️🙏ďakujem všetkým
Razstep určite nie. Horúca voda môže spustiť potrat alebo predčasný pôrod vo vyššom štádiu. Ale ani to neplatí všeobecné. Nabudúce daj trocha chladnejšiu vodu a teraz no stres
Mne pri nevolnostiach pomahala vana s horucou vodou. Lezala som v nej 2x denne cele tehotenstvo. Deti sa narodili v poriadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som sa to dozvedela skoro v 9 mesiaci že sa to nesmie. Nejak som si to nespojila v hlave lebo mi bolo celé tehotenstvo neskutočne zle aj som veľa schudla takže nejaké rozmýšľanie bolo na poslednom mieste 😂. Každopádne horúce sprchy a kúpele som praktizovala takmer celé tehotenstvo a to som bola na rizikovom. Mám zdravého syna. Ono sa môže a nemusí niečo stať.
Nestresuj sa prosím, to je pre bábätko škodlivejšie. Nič sa nestalo ste obaja v poriadku a už vieš, že by sa to nemalo robiť tak to robiť nebudeš 🤗