Prosím poraďte som druhý krát tehotná prvý krát to skončilo MA v 6tt. Nevyvinul sa plod a začala som krvácať.
Teraz od 5tt týždňa mám hnedý výtok hneď ako mi začal letela som k dr. Ten povedal že na sone je to Ok aj HCG pekne vysoké,kvôli vytoku nasadil liečbu dupaston, ascorutin,femibion a progesteron na večer. Povedal že by mal ustať v stredu som bola a do nedele neustál. Dokonca v pondelok ráno som mala čerstvú krv trošku tak som zľakla a letela som k dr. Urobil vyšetrenie a na sone sme už videli plodik aj so srdiečkom. Iné lieky nedal že mám ísť domov a oddychovať a ísť k nemu len ak by som krvacala zhluky atd. Po vyšetrení v pondelok sa mi pustila taká svetla čerstvá krv cely pondelok. Potom to prešlo a od utorka mám opäť ten hnedý vytok, taký hustý tmavý vytok mali ste to niektorá v tehotenstve? Prosím o pomoc. Ďakujem za všetky Vaše rady.
@jana2518 ahoj, mne toto zacalo tiez v 5tt, dostala som duphaston. cez vikend 1x krvacanie (6 tt), isla som na gyn.pohotovost, tam zhodnotili, ze v maternici je vsetko ok, dostala som nejaku injekciu s vitaminmi. V pondelok kontrola u dr., len som spinila, nic mi nato nepovedala, ze vsetko sa vyvija ako ma, v utorok opat krv. Ziadne bolesti, len idem na wc a zrazu krv na intimke, po chvili to prestane. Vcera cely den zas len jemne spinenie. v pondelok som opat objednana, tak uvidim, co dovtedy. Ale povedala mi, ze pokial to je taketo “jednorazove”, ze to nevadi. Ale ak by som krvacala dlhsie, mam ist na pohotovost.
Vsetko bude ok, ja som furt do 16tt spinila kazdych par dni. No len utrogestan, magnezko a lezat. To pomoze asi najviac. Za tyzden idem rodit, Takze tehu zdar 😉
@jana2518 ja som v 7 tt, keďže som mala predtým MA ako ty, doktorka mi hneď ako prišla na to že som tehu naordinovala duphaston, lenže na 5. deň užívania sa mi spustil hnedý výtok dosť silný, hlavne pri veľkej potrebe, tak mi zvýšila dávku duphastonu 3krát denne, lenže to mi asi nerobilo dobre od žalúdka plus ranná nevoľnosť k tomu začala som hrozne veľa grcat.. išli sme na pohotovosť tam namiesto duphastonu naordinovali utrogestan.. kým som bola v nemocnici hnedý výtok bol veľmi slabý ( už nám bije aj srdiečko).. no ako som prišla z nemocnice zas mám silnejší hnedý výtok, tak teraz skúšam zvýšiť dávku Utrogestanu.. mne všetci lekári hovoria že malé je v poriadku a že hnedý výtok tiež nie je problém, ale som z toho dobre na nervy.. najmä keď som už raz o babo prišla..
@rarara88 dievčatá nie som rada že aj vy máte tie problémy ale aspoň sa vieme pochopiť. Je to hrozný pocit byt stále v neistote či je babetko v poriadku, musíme stále ležať odpočítavať. A najhoršie je že neviem kedy už bežať k dr. Až si nemyslí že som hystericka. Ako naposledy som mala taký pocit keď som začala krvácať a on mi povedal že babo je Ok že pekne vyvíja že to sa môže stavať, len keď človek sa boji aby niečo nepodcenil. Držme si všetky palce nech to všetko dobre dopadne.
Tiez som mala na zaciatku hnedy vytok, okolo toho 5-6 tyzdna. Kedze som v uk, tu sa tehotenstvo neriesi skor ako v 12tt. Tablety sa tu velmi nedavaju. Sla som na sukromny scan a ked som videla, ze srdiecko bije a vsetko je na svojom mieste, tak ma to ukludnilo. Este par krat som ho mala, ale potom to preslo. Drzim palce, nech to prejde aj vam baby.
@filodendron dúfajme že to bude dobre všetko. Ďakujem za povzdudive reakcie.
@nesssa23 no ja už mám ten vytok 2tyzdne vkuse každý deň ani tie lieky ho nezastavili a mám pocit že už mi asi ani neprejde. Kontrolu mi dal až 15.7 a rozmýšľam že koncom budúceho týždňa by som predsa len radšej isla nech ma pozrieť. Keď to vôbec neustáva aj po tých liekoch. Ja som ho mala slabý ako som nasadila tie lieky tak ztmavol a za cely deň ho mám tak na 1 max.2 intimky. Dúfam že bude všetko v poriadku.
@rarara88 ja som 7.5tt a man utrogestan 400 rank a 400 vecer. 200mg capsule- su lepsie. Duphastonu mi bolo brutalne zle tak som ho prestalo jest. Vydrzala son len tyzden na nom.. to sa nedalo. Len cisty utrogestan je Vela lepsi. Spinim kazdy 3ty den od 5.5 tyzdna, slabo hnede. Dnes cely den nic a zajtra moze byt zase , to nikdy nevies.. je to nahovno. Jeden den mam priznaky a druhy nic!! @jana2518
Ahojte baby
Idem si aj k vám po radu no možno skôr podporu
Jedneho syna už mám
Tehotenstvo úplne bezproblémové
Má tri rocky
Minulý rok v októbri 2019 som potratila mala som MA v 6+5 nenašiel akciu srdiecka
V júli 2020 som otehotnela a momentálne som v 6tt
Včera som.zacala mať hnedý výtok
Nič extra ale bol
Šla som do Žiliny na pohotovosť keďže môj lekár bol až poobede tam som sa dozvedela, že pohotovosť je až od štvrtej ale že k d už som tam nech počkám
Sedela som tam od jedenástej do jednej a keď som.vosla dnu tam má doktor odbil že mám ísť za svojím dr.a že keď mám potratit tak potratim, že príroda je silnejšia že si mám zvýšiť magnézium ale to.mi asi aj tak nepomôže
No nahnevaná som šla už k môjmu doktorovi, lebo už ordinoval
Urobil mi sono a zvýšil dávku utrogestanu
Dokonca nám už bilo aj srdiečko 💓💓
Po kontrole mám stále hnedý výtok a zvláštne bolenie v podbrušku iné ako pred tým a dnes sa mi zdá, že už má oovela menej bolia prsia
Mám strach 😟 viem že by som nemala na to myslieť, ale samé viete, že sa to nedá
@irenka7 ahoj ja mám hnedý vytok od 5tt a stále s prestávkami nasadil mi ascorutin, dupaston a progesteron ale nepomohlo vytok je stále. Už som v 13tt doteraz bolo všetko na sone vždy v poriadku. 🙏 aby to tak aj ostalo a aby bábätko pekne rástlo. Viem presne čo prežívaš zakaždým keď idem na wc a mám ten vytok som taká ztoho 😔
@jana2518 ja som mala hnedy, fialovy, ruzovy vytok od 6tt do 13tt. Stale kazdy den. Niekedy aj s bolestami. Hned v 6tt som sla na pohotovost a tam zistili ze mam hematom. Ktory vznikol pri uhniezdovani.
@samrolka2019 ja nemám ani hematón doktor nevie z čoho to je.
@jana2518 Ahojky, ja sa chcem spýtať ako s tým špinením? Ja mám tiež hnedé špinenie už asi týždeň a som z toho celá v strese. U mňa je divné ešte to že ja som hnedé špinenie mávala aj pred tehotenstvom vždy pred menzesom 10 dní a nikdy mi neprišli na to, z čoho to je. Na začiatku tehotenstva som však špinenie nemala a teraz ho mávam a bojím sa. Ďakujem moc.
Ahojte baby pozerám ze nakoniec mate úspešne tehotenstva,co sa veľmi teším. 🙂 chcem sa vás opýtať, mali ste pri tom spinenie niekedy ako aj bolest podbruska ako pred menstruaciou?
@happywoman7 ja už si to nepamätám ale myslím že podbrusko ma nebolo, len ten výtok.
@jana2518 ahoj, mam presne takuto situaciu ako cez kopirak. Mozem sa spytat ako di dopadla? Dakujem
@katrinka233 ahoj najdôležitejšie je ležať, ja som si to odlezala celé prvé tri mesiace, ale keď poviem ležať to znamená ze úplne. Jedine na wcko som chodila, neupratovala som,nevarila som nič. So všetkým mi pomáhali. Lebo čím viac chodíš zohybas sa tak tým viac môžeš krvácať. Potom mi Dr. Zistil asi 4.mesiaci ze som mala nízko placentu. Tak zrejme to všetko bolo z toho, ale v 5.mesiaci sa už pekne vytiahla. A to špinenie prestalo v 4.mesiaci. teraz som v 9. mesiaci a pripravujeme sa na pôrod. A ešte ps: veľa som sa modlila 🙏 aj blízky za mňa verím ze nám Panna Mária aj Ježiško pomohli.🙏 Držím veľmi palce, nech všetko dobre dopadne.
@jana2518 ahoj môžem sa spýtať ako si dopadla ja som bola pred Vianocami na ultrazvuku srdiečko pekne bylo v pondelok som volala doktorovi, že mám vytoky nasadil mi lieky a vo štvrtok som išla k nemu už som 10 týždeň aj 3 dni a vraj prestalo srdiečko byť a že je o týždeň menšie mám pokračovať v liekoch a v utorok mám prísť vraj sa stávajú aj zázraky, že by tam mohla byť malá šanca, že srdiečko bude byť ale vytoky mám stále večšie neviem či nejde o potrat, že keby som začala krvácat tak do nemocnice
Dobrý deň môžem sa spýtať pán doktor mi dal duphaston aby sa mi udržal plod a prečo keď beriem jednu tabletku mám hnedé špinenie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jana2518 Preberá sa to tu denne. Niektoré ženy môžu mať začiatkom tehotenstva hnedý výtok. Ale ak sa ti to nezdá, utekaj k Dr.