Včera som volala gynekológovi, ze mi začína mykoza, bohužiaľ tam nebol, sestrička mi kazala kúpiť Gynophilus - probioticke čapiky. No v letáku nepíšu nič o používani počas tehotenstva, naopak všade čítam, ze v 1.trimestri sa žiadne čapiky zavádzať nemajú aby sa nepoškodil plod tak teraz mam strach si ho zaviesť. V prvom tehu som tiež mala problémy s mykozou ale az neskôr, vtedy som uz užívala čapiky na predpis. Ďakujem za rady.
@simsalabim viem, ze probiotika su v pohode počas tehotenstva, skôr som myslela, ci ten čapik volako mechanicky nemôže poškodiť plod ked ho zavediem hlboko. Ale tak snad vkladanie prstom bez aplikatora je bezpečné.
@nikpa a ako by sa k tomu plodu dostal? Ved krcok maternice je uzavrety.
@simsalabim to neviem ale v pribalovom letáku k čapikom s aplikatorom sa píše, ze v priebehu tehotenstva možno vykonať liečbu XY vaginálnymi tabletami, no tabletu je nutné zavádzať bez použitia aplikátora.
@nikpa no tak si to zaved prstom. Jemne, s citom. Nemyslim si, ze by to bolo nebezpecne. Gynophilus zrejme ani nema aplikator v baleni.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikpa su to len probiotika. Nijako tehotenstvu neuskodia. A myslim, ze ani volnepredajny liek clotrimazol nie - vygoogli si letak.