Gynekologické vyšetrenie v 9. týždni tehotenstva

emasss111
21. júl 2017

Ahojte, dnes poobede idem ku gynekológovi. Bola som u neho pred 3 týždňami, tehotenstvo bolo potvrdené, srdiečko pekne bilo. Čo ma čaká dnes? Zase len ultrazvuk? Či už aj krvné testy? Myslíte, že dostanem už aj knižku? A bude ma lekár aj vyšetrovať? Či v prvom trimestri nie? Neviem, čo mám očakávať a som zvedavá, ako ste to mali vy. Len dúfam, že bude všetko OK, ostatné ma netrápi 🙂

oskvarka
21. júl 2017

ja osobne som v tomto tyzdni poradnu mala len ked mi na prvom UTZ este nebilo srdiecko.. mozno ti uz idu brat krv inak nic take by nemalo byt v harmonograme ale ak si nejaka problemova v tehotenstvach mozno sa chce doktor uisit ze je vsetko ok... ja som bola na krv tak v 11 tom a v 13 na velky UTZ a dostala som knizku.. ale niekde davaju knizku aj skorej
ale na prvy UTZ ma zavolala az v 8 tt na potvrdenie srdiecka a tak...

deti95060810
21. júl 2017

je to len na lekárovi čo uzná za vhodné - aké vyšetrenie....

dai
21. júl 2017

@emasss111 co myslis tym ze ta bude vysetrovat? ved kontrolu stale... ja teda som mala klasicku poradnu v 8tt na potvrdenie ze vsetko je ok plus krvne odbery v nemocnici, potom utz v 12tt, na 13tt mam naplanovanu normalnu poradnu - tam mi akurat pozera vysledky mocu na tom laknusovom papieriku ( bielkoviny, cukor, krv etc. ) a kontroluje plod ci je vsetko ok...

sonkaxxx
21. júl 2017

V tom 9tt zas pojdes na UTZ a ked vsetko bude ok tak uz dalej nic by ti nemali brat. A tehotensku knizku vacsina gynekologov dava od 12t. Treba vzdy na kazdu navstevu gynekologa pozitivne mysliet bude to ok.

emasss111
autor
21. júl 2017

@dai akože vyšetrenie na koze som mala na mysli 😀

dai
21. júl 2017

@emasss111 tak v 8tt ti utz asi len na koze spravi🙂 teda tam sa este robi vaginalny pokial ja viem... mne na kazdej kontrole kontroluje maternicu - ci je tam kde ma byt, rastie spravne, ci nemam bolesti kde by som nemala mat etc. ...

emasss111
autor
21. júl 2017

@dai keď som bola pred troma týždňami, na koze som nebola....mne nerobí vaginálne sono, ale cez bruško....aspoň doteraz to tak vždy bolo.....uvidím teda, čo sa dnes bude diať 🙂

oskvarka
21. júl 2017

no ak ti v takom rannom stadiu robi len cez brusko tak asi ma nejaky specialny dovod a mozno aj za to ti chce robit aj viac krat kontrolne sono .. mne tak robili pri prvom tehu

dai
21. júl 2017

@emasss111 tak neviem... ja som tehotna 3tikrat, chodim k naozaj dobremu gynekologovi a do zariadeni s dobrymi utz. ale este aj v 12tt mi utz robili vaginalne aby lepsie videli, v 5-6tt podla mna cez brucho nemozu poriadne vidiet nic:-/ aspon tak som to vzdy pocula od gynekologov

emasss111
autor
21. júl 2017

baby, no ja som tam bola v 6tom týdžni....a aj ja laik som videla tú malú fazuľku a tiež srdiečko....mne môj gynekológ ani na preventívke nerobí vaginálne sono...len cez bruško a potom ma vyšetruje na koze....zato môj bývalý gynekológ ma ručne nikdy nevyšetroval..len vzal stery a urobil vaginálne sono....moja kámoška ma gynekológa, ktorý jej sono pre zmenu nerobí vôbec.....ako vidím, každý lekár ma iné spôsoby 😲

oskvarka
21. júl 2017

@dai podla mna tam je nejaky dovodo preco jej to tak robi mne robili pri prvom tak a nie bezdovodne... aj kamaratke tak robia teraz pri prvom ona ma napriklad s tym vystrenim zospodu velke problemi odjakyiva jej to rozhadzuje ciklus tak doktorka radsej robi takto a castejsie... ja som zase mala ine problemi ktore uz nastastie pominuli a teraz aj pri druhom tehu ma normalne vysetrovali ...

oskvarka
21. júl 2017

@emasss111 no v zahranici robia niekde len dve son aza cele tehu ... tak aj u nas su uz mozno niekde aj ine sposoby...

emasss111
autor
21. júl 2017

@oskvarka no neviem aký dôvod by lekár nato mal....nikdy som mu nepovedala, žeby mi vaginálne sono robilo problémy...ale čo viem, teda si myslím, každej robí sono cez brucho....lebo keď čakám pri sestričke na vyšetrenie...a on ide s pacientkou do miestnosti, kde je sono....nikdy tam nie sú tak dlho, aby sa tá žena stihla vyzliecť, obliecť a ešte urobiť aj vyšetrenie...

oskvarka
21. júl 2017

@emasss111 je to mozne... aj ked o rychlost by to nebolo moja dr stiha aj za 3 minuty :D...niekedy je to taka rychlovka ze nechapem ako rychlo tych pacientou berie... 🙂 .. kazdopadene pri prvom tehu mi robili sono len cez brucho a v pohode v 9 tt (v 6 som nemala este nic len dutinku) bolo skoro vsetko na sone vidno aj ked teda doktorka povedala ze nieje to az ka kvalita sona ako zospodu a este mi ani nekontrolovala vo vyssych tyzdnoch ten krcok ci sa neskracuej a tak ... ale tak porodila som ziadny problem 🙂

sona222
21. júl 2017

Podla mna tvoj lekar ma spravmy sposob, mne ked robil v 9tt vag. sono zacala som asi 2hodiny na to velmi krvacat, boli sme na pohotovosti nastastie som o babo neprisla a ziadny lekar mi nepovedal ze je to kvoli tomu, ale mne to stacilo. Pri druhom si to nenecham, nemusi byt vsetko hned vidiet omg ved trosku trpezlivosti neuskodi.

emasss111
autor
24. júl 2017

no bola to klasika....len sono cez brucho...ale bohužiaľ mi oznámil, že plodík sa prestal vyvíjať a poslal ma na kyret do nemocnice....takže ja už nie som tehuľka a žiadne ďalšie vyšetrenia už riešiť nemusím 😢

petrapod
24. júl 2017

To je smutne, vela nas tu vie co prezivas, ale hlavu hore ked sa das dokopy tak sa pokusite znova🙂 ja som to prezila presne pred rokom a teraz uz som v 7 mesiaci cakame dievcatko🙂 vsetkovsa na dobre obrati. Drz sa.

chmeluska
24. júl 2017

@emasss111
Drz sa tiez sa mi to stalo pri prvom tehu v 12 tt zistili ze nebije srdiecko,❤ take veci sa bohuzial stavaju a ako som sa docitala potom ako sa mi to stalo,stavaju sa dost casto a aj ked je to tazke a clovek na to stale mysli musia ta posilnit a ty sa casom posunies dalej, ja som mala kyret v decembri teraz som tehu znovu 7tt a v stredu idem na sono.
Drz sa, je mi to luto, bude to tazke obdobie ale ty to zvladnes 👍

snif
24. júl 2017

@emasss111 och, mrzi ma Vasa strata, ja som potratila pred tromi dnami v 9 tt :( drzte sa ❤

emasss111
autor
25. júl 2017

baby ďakujem za podporu.....no čo už, stalo sa, čo sa stalo a musím sa cez to nejako preniesť...neviem, či som ja urobila niekde chybu...alebo proste sa nespojila vhodná spermia s vhodným vajíčkom....každopádne sa už nič nezmení ☹....ale ľahšie by sa mi to prežívalo, kebyže som zdravotne OK...ale mám už len jeden vaječník, endometriózu a na tom vaječníku endocystu....otehotnenie som považovala za zázrak a fakt sa bojím, či sa mi to ešte niekedy podarí 😢

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre