Gestačný vak je v 5. - 6. týždni dlhý a úzky

iwka242
17. feb 2015

Ahojte. Zakladam novu diskusiu pretože som tu nič na túto tèmu nenašla. Ked som bola naposledy u dr bola som medzi 5-6 tyždňom.. a na ultrazvuku bol gestacny vak aj so žltkovym vakom ..ale gestačny vak bol dosť dlhý a úzky .. nemáte s tým niektorá skusenosť. za pár dní idem znovu k dr ale nemôžem už kvoli tomu ani spávať.. teraz som 7tt +4d .. Budem vďačná za každú jednu skusenosť

sabina1975
17. feb 2015

@iwka242 ked som bola tehu tak som isla gyndu v 11 tt a lekar mi ukazoval ze gestacny vacok uz nie je ovalny ale taky predlzeny bohuziel moje babo uz 4 tt nezilo tot moja skusenost ale u teba to moze byt dobre drzim palce 🙂

fialkatina
17. feb 2015

Ja som bola v 7t a bola som u gyndosa ten my povedal ze gestacny vacok nieje cely prichyteny o maternicu a ze mozem zacat spinit al. aj krvacat, ze to bude dosledok uhniezdovania a o dva dni bolo po tehotenstve ☹ ale vsetko moze aj dobre dopadnut...

iwka242
autor
17. feb 2015

@sabina1975ach to mi je luto :( mne vravel ze ten vak je podlhovasty ale ze to je ešte len začiatok tehu a že tak skoro medzi 5-6 tyždnom ani nezvykne robit ultrazvuk že to eše neni poriadne nič vidno .takže to neriešil... tak ma objednal o dva tyždne a že by malo byt vidieť viacej.. videl v tej dutinke len žltkový vačok a taku malu bodku ... ach normalne mam strach.. a ty si aj krvacala alebo si mala nejake problemy? Co by to naznačovalo že niečo nieje vporiadku? Lebo ja mam normalne nevolnosti čim dalej tym horšie by som povedala ..prsia stale velmi citlivè.. nizky tlak..co som nikdy nemala
Ach no dufam ze bude všetko ok

iwka242
autor
17. feb 2015

@fialkatina ja uz za par dni budem koncit 8tt.. nemam ziadne problemy..nevolnosti mam stale a ešte sa stupnuju a praia mam stale velmi citlive..nekrvacam ani nešpinim nič.. ach no som zvedava teda..asi skusim ist uz zajtra dr lebo mam strach..
..

nicicka
17. feb 2015

Ja som bola tiez asi v 5 tt a somral, ze sa mu nepaci tvar gestacneho vaku, mala som prist o tyzden na kont. a dr. sa vyjadroval tak neurcito o tehu, tak som bola ako na ihlach, o tyzden sa mu zas nepacila velkost plodu, zas som mala prist o tyzden a potom uz pekne bilo srdiecko...Myslim, ze tieto vyjadrenia od dr. na zaciatku tehotenstva treba brat s rezervou. V zahranici sa na prvu kontrolu chodi az okolo 12 tt presne kvoli tomu, aby maminy neboli naplasene a doktori tam nieco videli. Neboj, bude to OK. Kludne si mohla byt este len v 4+? a to sa gest. vak este len vytvara, takze mohol mat kadejaky tvar. Inak idealny ovalny tvar neexistuje 🙂

iwka242
autor
17. feb 2015

@nicicka no ked som bola tak hovoril ze mozem byt tak 3 a pol tyzdna tehotna cca... on mi sam vravel ze je to skoro ale aj tak tam je ten strach.. ale to aj preto ze babatko je vytužene.. uvidim že co mi povie skusim k nemu behnut zajtra a dam vediet

sabina1975
17. feb 2015

@nicicka mam kamaratku ktora si aj zo mna robila srandu zesom v 5 tt bezala k doktorke a ona ze pojde az ked bude male kopat a co sa nestalo v cca8 tt dostala strasne bolesti a nakoniec prisla o jeden vajcovod mala mimomaternicove a veruz sa nesmeje od vtedy nevie otehotniet

sabina1975
17. feb 2015

@iwka242 mala som nevolnosti proste nic nenasvedcovalo ze nieco nie je v poriadku

iwka242
autor
17. feb 2015

@sabina1975 ja som sa tiež hlavne kvôli tomu objednala hned k DR aby mi vylučil mimomaternicové....čo mi aj vylučil našťastie..lebo potom čo som čitala všeličo o tom ..tak som radšej išla ..ved za to človek nič nedá .. neni to podla mna zbytočné isť aj skôr k doktorovi ..

iwka242
autor
17. feb 2015

@sabina1975 kokos :/ no ja pojdem zajtra k tomu doktorovi to budem 7tt + 5 a uvidim čo mi povie

nicicka
17. feb 2015

@iwka242 neboj, uz bude isto aj srdiecko vidno, budes spokojnejsia 😉
@sabina1975 ved ja som tiez kvoli tomu, sla hned, ze som sa bala aby to nebolo mimo. ale nechapem, preco si ti doktori radsej nehzahryznu do jazyka a radsej su ticho ked vedia ze je to este len na zaciatku...radsej nech daju dalsiu kontrolu skor a povedia ze uvidime ako to pojde dalej. Vidno, ze su to chlapi co nikdy nerodili a nevedia ze aj najmensi naznak ich neistoty u nas sposobuje hysteriu 😀

iwka242
autor
17. feb 2015

@nicicka dufam 🙂

ivanya
18. feb 2015

@iwka242 No ako si dopadla? Verim, ze dobre. Ja idem k dok v piatok a uz teraz sa trasiem ci je vsetko OK. Terminovo som rovnako ako ty, dnes 8tt+0. Drzim ti palce.

lavinis
18. feb 2015

v UK chodia ženy na prvú kontrolu v 10.týždni tehotenstva. Ja som bola v 6.týždni a potom až v 9.týždni, veď tiež by som tak dlho nevydržala.
Čo sa týka mimomaternicového, tak sa prejaví bolesťami a o vaječník by žena prišla zrejme tak či tak, či by prišla v 5tt alebo v 8tt.

lavinis
18. feb 2015

@iwka242 a to je zle, že má taký tvar? Podľa mňa čím menej si toho prečítaš, tým lepšie, zbytočne sa potom stresujeme 🙂

kafedame
18. feb 2015

@iwka242 Ani to nie je veľmi dobré,že sa v tebe šprtajú už tak veľa na začiatku tehu 😒 ! Chápem tvoje obavy,aj nám sa dlho nedarilo otehotnieť,aj som 1x o bábo prišla ☹ Moja rada: mysli pozitívne,a nečítaj žiadne hororové príbehy a články o mimomat.tehu., o potratoch a o pôrodoch,lebo si nešťastie iba privoláš.Držím ti palce,aby všetko bolo ok 🙂

maslenka47
18. feb 2015

@nicicka hysteriu si sposobuju pacientky same, tym, ze sa hrnu k doktorovi pomaly den po tom, co im meska. Lebo treba mat "istotu". Chcem vidiet, co by tuto baby povedali doktorovi, keby ich ozaj objednal az v 10-12. tyzdni. Asi by ho poslali svinskym krokom do prdele, lebo predsa "tak dlho tu neistotu nevydrzi".

Potom to doktor objedna o tyzden na kontrolu, lebo samozrejme ze na sone vidi velke h**** a hned sa to stresuje, ci je vsetko v poriadku. Objedna to o mesiac, zas je jej neskoro. Fakt ze ludom nevyhovies, a kto chce robit stresy, tak si dovod najde. Lekar je v tomto naozaj nevinne. Myslis, ze keby tuto @iwka242 doktor povedal, ze dojdite neskor "uvidime, ako to pojde dalej", tak tu nestresuje. Dam ruku do ohna, ze hej.

iwka242
autor
18. feb 2015

@ivanya akurat sedim u gynekologa v čakarni... eše dve su predomnou a idem na rad ...kriste.. citim sa ako pred maturitou hehe ..

iwka242
autor
18. feb 2015

Držte mi palce kočky

lavinis
18. feb 2015

@iwka242 to ja mám vždy, aj keď som nebola tehu, ale teraz je to ešte horšie 😀

ivanya
18. feb 2015

@maslenka47 Nie vzdy je to tak ako pises. Ja som isla k dok ked mi meskal menzes 10 dni a mala som na teste dve krasne //. Vysetrila ma, bolo vidiet len gestacny vak, prazdny, a odobrala mi krv. HCG bolo cez 10 0000. Zostala som doma oddychovat a na kontrolu som mala prist o 4 tyzdne. Ani nie o tyzden mi mila pani dok volala, ze mam okamzite prist, ze ma posle do nemocnice ci to nie je mimomaternicove alebo anembryola. Si vies predstavit ako ma vystresovala. Samozrejme som isla a vsetko bolo ok. Nie je to teda vzdy len o pacientke, ak by som ja bola dok a pride mi slecna v 5tt a vidim gestacny vak, tak jej len poviem, ze vsetko je ok, vidime sa o 3-4 tyzdne. To doktor je ten kto tu mamicku vystresuje, lebo gestacny vak je iny, nie tabulkovy, lebo podla tabuliek by malo uz v 7tt srdiecko.... akonahle nie je clovek podla tabulky a statistik, tak doktor uz kruti hlavou a vynasa pre mamicku stresujuce info...

ivanya
18. feb 2015

@iwka242 drzime drzime, neboj bude dobre 🙂

nicicka
18. feb 2015

@iwka242 noo,tak ako?

iwka242
autor
18. feb 2015

@ivanya @nicicka @lavinis všetko je vporiadku 🙂))))) už nam bije aj srdiečko.. malinke ma 9mm a vsetko vyzerá tak jak má 🙂

iwka242
autor
18. feb 2015

🙂

ivanya
18. feb 2015

@iwka242 No supeeeer, tesim sa s tebou 🙂 Jeeej uz mas aj preukaz? Prefackat doktra za to, ze ta tak vystresoval :D

lavinis
18. feb 2015

@iwka242 no vidis. Parada 🙂

martinka4211
18. feb 2015

ahojte,ja som podla poslednej ms 8+2tt, vcera som bola u lekara na kontrolu ci je vsetko ok,kedze predtym bolo vidiet iba ciernu machulku. dr skonstatoval ze embryo je akurat na 7tt,srdiecko bilo..kontrola o dva tyzdne...velmi sa tesim,snad nevadi ten rozdiel

ivanya
18. feb 2015

@martinka4211 Nevadi, mohla si mat ovu posunutu o tyzden.

lavinis
18. feb 2015

@martinka4211 určite nevadí, takto skoro sa nedá vždy určiť na deň presne, srdiečko bije, tak je to dobé 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre