Gestačný vak

29. apr 2022

Ahojte. som v cca 9. tyzdny, chodim pravidelne na sono a gestacny vacok mi rastie, momentalne priemer 3 cm, hcg sa mi dvojnasobilo ale plod nie je nikde. Prosim vas mate s tymto skusenost? bude ti MA? doktor nechape tiez, ze ako je mozne ze vsetko nasvedcuje ze prebieha ok ale plod nikde.moze ist o mimomaternicove tehu aj ked mam gestacny vacok v maternici?

laucia
29. apr 2022

tak mimomaternicove to nebude ked je vacok v maternici ale v 9 tyzdni uz musi byt vidiet....jedine ze by si mala strasne posunutu ovulaciu na neskor...ale to ozaj ze aspon 3 tyzdne co by si asi vedela. No alebo to moze byt anembryologicke tehotenstvo ale to by mal vediet ten gynekolog posudit :( drzim palce aby to dobre dopadlo

kiki68
29. apr 2022

Je to Anembryola, teda vak rastie, ale chyba tam embryo, z nejakeho dovodu sa tie bunky zle spojilo alebo sa nieco stalo a prestalo sa to dalej vyvijat. Cize tam nie je ziadne babatko. Len telo si neuvedomilo, ze uz nema produkovat hormony a vak rastie. Poslu Ta na kyret a bude po probleme. Potom sa mozete zase snazit o dalsie babo. Zial stava sa to. Ja som tiez jedna z tych, co si tym presli

sim_simonka
29. apr 2022

@kiki68 ako jej môžeš toto povedať s takou istotou keď ani lekár jej to nevedel potvrdiť? Zbytočne ju týmto vystresujes. Netvrdím že nemáš pravdu, len tvrdiť to s takou určitosťou mj príde dosť nefér voči autorke.

kiki68
29. apr 2022

@sim_simonka je to 9tt a prazdny vak. HCG je vysoke, proste to nebude ok. Ved bodaj by to mala inak. Je divne, ze lekar to neriesil. Mne dal lekar dva tyzdne do dalsej kontroly. U mna bolo HCG ukazkove

kiki68
29. apr 2022

@sim_simonka tak tie zeny sa pytaju, ked jej lekar ani nevie vysvetlit, ze to nie je mimo maternice, tak je to dost zly pristup k pacientke. Mozeme jej tu napisat cokolvek z nasich skusenosti, ale pytat sa mala priamo lekara. Ja som tiez vtedy ostala ako obarena, chlap vonku cakal, ze ho zavolame mrknut mimco a proste to nedopadlo. Keby je ten vak velkostou na 6tt, tak to naozaj nic zle neznamena.

monicka976
29. apr 2022

Ja skusenost sice nemam ale ja by som na tvojom mieste isla za inym doktorom. Ja som to tak neraz riesila, ja napriklad chodim do sukromneho sanatoria ked som chcela iny lekarsky nazor alebo dodatocne vysetrenie.

jaskolka
29. apr 2022

V 9 tt už plod aj so srdiečkom musí byť. Áno, môže byt posunutá ovulácia, ale to fakt už by musela byť veľmi posunutá, aby to takto vyzerala a veľkostne aj vak by bol primeraný tomu, že by bola ovulácia posunutá.
Keď vravíš, že vak rastie a plod nikde, bohužiaľ, nevyzerá to veľmi nádejne. Mohol byť aj zamlcany potrat, ja som tak mala, že v 6 tt bolo vidno gestacny vak,aj embryo v ňom, ale potom na ďalšej kontrole embryo vôbec nenarastlo, srdiečko nebolo, doktor to uzavrel ako MA. 2 týždne sme ešte počkali, no nič sa nezmenilo. Pri príjme na oddelenie mi urobili usg opäť, a tam bolo vidno, že vak riadne rástol, ale v ňom nebolo vôbec nič, telo to jednoducho začalo vstrebávat a rozkladať.
Ťažko povedať, či je takto aj u teba,ja píšem svoju skúsenosť.
Je to smutné, ale bohužiaľ, stáva sa to.

autor
29. apr 2022

@kiki68 ja som sa samozrejme pytala, ako moze byt mimo maternice ak mam vestacny vak v maternici a odpoved bola,ze sa to moze stat, ze simultalne prebieha tehu v maternici ale plod je mimo maternice. tiez som nepocula este o tomto.

7kikuska7
29. apr 2022

Ja som bola prvýkrát na Sone 7+0 bol vidno len gestacny vak (doktorka hneď povedala, že by tam mal byt aspoň žĺtkový), druhé sono 9+0 vak narástol, ale bez plodu. Objednala ma na poslednú kontrolu 10+0 to už vak ani nenarástol.
Ja viem, že toto si počuť nechcela, ale ak sa už v priebehu 2 týždňov nič nezmenilo, pravdepodobne sa to uzavrie ako tehotenstvo bez plodu a bude na tebe, či pojdes na kyret alebo tomu necháš voľný priebeh....

cecilia29
29. apr 2022

Ale vysoké je HCG ....bábo vidieť na usg iba nad určitú hodnotu HCG. Určite to vygooglis , nie som si istá či okolo 1500 nie. Do vtedy je vidieť prázdny vacok. Ak je HCG vysoké a nič nie je vidieť tak niekde problém je.

lienka.7
29. apr 2022

U mňa v 7 tt bol tiež prázdny... kontrola o 2 tt, v 9 tt v bolo všetko ok. Nie som lekar, ale myslím ze toto.v poriadku zial nebude .... ☹☹☹

sandy2796
17. aug 2022

Ahojte, som v 6tt dnes som začala ráno špiniť a mala som strašne bolesti v krížoch , večer prišlo silne krvácanie tak som utekala na pohotovosť kde mi bolo povedané že gestacny vak je prázdny. A uložení niekde inde ako by mal byt. Dostala som inekciu na krvácanie aby sa zastavilo. Chcem sa spýtať či je ešte nejaká možnosť že aj napriek krvácaniu s prázdnemu gestacnemu vaku je ešte nejaká možnosť že sa tam ten plod objaví . Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre