Ahojte baby. Dnes som bola na kontrole pretože som mala mierne bolesti v podbrušku a v sobotu mame ísť na dovolenku. Doktor ma ale nepotešil povedal že mám maly gestacny vak že by mal byt už o polovicu väčší podľa menštruácie. Podľa menštruácie som v 5t a 5d a gestacny vak 5mm. Bolo vidieť už aj embryo. Mala ste niektora takto malo a nakoniec to bolo ok ? Ďakujem
@danyelia ja by som ani nešla ale ideme na dovolenku v sobotu a mam tupu bolesť v podbrušku tak som chcela vedieť či je všetko ok
@barborabalu1992 Držím palce, nech je všetko v poriadku 😊
Ja som priblizne v takom termine mala gestacny 8 mm ale nebolo este vidno este plod, teraz som 17 tt
@danyelia u kazdeho je to ine, mna napriklad volala sama doktorka hned po potvrdeni z krvi, necb pozrie ci aspon geatacny je v maternici, kedze minuly rok som mala MMT komplikovane ale bezpriznakove, bez bolesti, ak by som aj vtedy sla na sono az v 10 tt tak uz tu nie som-operovali ma v 9tt resekovali plod aj cast maternice a primar povedal ze den neskor a plod praskne a ja by som to neprezila… ja som sice bola po IVF takze v sledovani od zaciatku ale chvalabohu ze som na sona zacala chodit skor.
Ahojte , chcem sa vas poradit , po menzese som bola u gynekologa a videl mi gestacny vak 6mm ale plod nie , menzes som mala 16.7.2024, myslite ze je nadej aj ked krv bola negativna ?
@zzuunnaa ano , chapem , ale este mi neda sa spytat, predsa , ak ti nevadi , a vies mi poradit...ked som mala gestacny vacok a hcg ziadne netreba aby som sla na vycistenie ? Cakam do dalsej menzes ktoru mam dostst 12.8. A vtedy ma sestricka dala aj na kontrolu ...lenze ked dostanem menzes uz to asi netreba riesit tu kontrolu ze?
@jzuzka ja som napriklad nikde nesla, na sone "videli cosi", hcg som mala len 17 (v ten den prvý pozitívny test po 10 dňoch meskania). Dali mi vyvolávacku a za cca 10 dní som dostala MS. Neriesila som to nejako extra, o mesiac som mala preventivku a všetko bolo ok. Ale opytaj sa svojho doktora.
@zuza265 asi tak to si myslim aj ja ze bud som sa nevystila uplne alebo to uplne naopak ked mi lekarka povedala ze sa tam cosi rysuje....tak moze byt ze sa tam este plod objavi uvidim...neviem veru...uvidim po dovolenke 12.8. Kedy mam aj dostat menzes aj tu kontrolu , kazdopadne k lekarovi pojdem....dakujem a ako ty,,,,ak sa smiem spyat na tehotenstvo ....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Jooj, ženy...nechoďte tak skoro k lekárovi, mne ten môj povedal, že niečo na ultrazvuku uvidí najskôr v 10 tt, skôr to nemá veľký význam, v 5 tt nemusí byť vidno nič a potom sa len zbytočne stresujete...🙄