Gestačný vačok v 5. týždni

lucosa
1. feb 2016

Ahoj baby chcem sa spýtať aký má byť gestračný vačok v 5 týždni, máme 4x4mm , čiže doktor povedal 8mm pre 5tt , nie je to málo? Aký ste ho mali vy?

moni244
1. feb 2016

@lucosa to veru neviem, nemala som potrebu skumat, aky ma byt velky, ale je pravda, ze ja som bola prvy krat u doktora v 8tt

lucosa
autor
1. feb 2016

@moni244 nevieťe povedať približne že kolko ste mala

mishelita
1. feb 2016

@lucosa je to gestacny,nie gestracny vak 😉 ja tiez neviem,tiez som bola az v 8tt,skor nie je nic okrem vaku vidno.a co ti povedal dr.? tak v podstate sa babino vyvija len 2-3tyzdne,takze to aj trva

lucosa
autor
1. feb 2016

@mishelita dakujem

lucosa
autor
1. feb 2016

@mishelita mám prísť az o 3 týzdne ze vraj už bude vidieť babo aj srdiečko by malo byť

mishelita
1. feb 2016

@lucosa prosim.no presne,to uz bides v 8tt alebo v 9tt,to uz budes aj malu fazulku vidiet.isla som pozriet do mojej tehu knizky a v 8tt meral plod 1,2cm

moni244
1. feb 2016

@lucosa nie neviem, pre toto by sa nemalo chodit takto skoro, zbytocne stresy a kazdy plod je iny a inac sa vyvija, nikdy som nesledovala tabulky, bolo to to najlepsie

lulu369
1. feb 2016

@lucosa byť tebou tak sa vôbec nezaťažujem tým, či je dĺžka v poriadku. Určite bude všetko v poriadku a o 3 týždne budeš vidieť drobčeka a aj bijúce srdiečko 😉
Ja som pri mojich babách šla k doktorovi s jednou v 9tt a bolo nekutočne krásne vidieť "malinkú machuľku", ktorej krásne bije srdiečko až som plakala od šťastia. Pri druhej dcérke som šla k doktorovi v 10tt (podľa mrchy som mala byť v 6tt), bola som síce v šoku, ale keď som videla ako sa spokojne vrtí a že jej krásne bije srdiečko, 3-krát som sa zamilovala na celý život 🙂 So synčekom som šla v 6tt tiež bolo vidieť len gestačný vak, tiež ma objednal o 3 týždne na kontrolu. Aj keď som vedela, že všetko je v poriadku, aj tak tam isté obavy boli, no na kontrole doktor potvrdil, že drobček je v poriadku a krásne rastie 🙂

lucosa
autor
1. feb 2016

@lulu369 dakujem za povzbudzujúcu správu, len teraz 3 týždne vydržať k doktorovi, dúfam že to rýchlo prejde

bozkavatko
4. mar 2016

@moni244 a dostala si uz aj knizku? A odkedy si bola pn?

simaaprilova
4. mar 2016

@lucosa ja som bola presne na prvom sone v 5.t

simaaprilova
4. mar 2016

@lucosa pokracovanie.takze v 5.tyzdni a vacok mal 5mm.a dnes mam krasnu zdravu dcerku miesto toho vacku maleho🙂 tiez sa mi to zdalo malo nebolo.doktorka nemusi presne urcit tyzden v ktorom ste.plus minus 1-2 tyzdne.hlavne nestresujte a za tie tri tyzdne ked pojdete na kontrolu uz to bude minimalne dvakrat taky vacok🙂

gerbera89
11. apr 2018

ahojte,mam otazocku..som v 5.tt a mam hnede vytoky..vraj tam mam nazbierane 1cm "starej" krvi,dostala som duphaston a cyclonamine ..uz 3.den beriem tabletky a vytoky su stale,nie silne ale su..mam od lekara nariadeny kludovy rezim,nohy hore..ako ma dlho tie vytoky budu trapit?dakujem

terez01
11. apr 2018

@gerbera89 ja som tak mala a nakoniec z toho bola nízko uložená placenta. Ja som brala este k tomu čo máš magnézium.

gerbera89
11. apr 2018

@terez01 a to len v prvych mesiacoch?alebo to trvalo az do porodu?

terez01
11. apr 2018

@gerbera89 len v prvých mesiacoch,potom sa trošku vytiahla,už som nekrvacala,no nesmela som nič ťažké dvíhať,normálne som robila,ale musela som rodit cs.rezom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre