Dobrý večer,
prosím Vás zaujímali by ma Vaše skúsenosti s Fraxiparinom. V lete som prekonala zamĺknutý potrat v 6 tt. Absolvovala som na vlastnú žiadosť rôzne vyšetrenia, okrem iných aj vyšetrenia na hematológií, ale dôvod potratu sa žiaľ nezistil. Čo sa hematológie týka, tak sa v krvi nenašli žiadne mutácie a aj zrážanlivosť je ok. Nevytváram ani žiadne protilátky a aj hormonálny profil je ok. Momentálne by som podľa tehotenského testu mala byť znovu tehotná, ale zatiaľ som na svoje emócie po minulej skúsenosti opatrná, mám skôr obavy. Lekár mi predpísal po konzultácií progesterón v tabletkách a odporučil mi Fraxiparine, uviedol, že mi to predpisuje skutočne len preventívne. Prosím Vás aké s ním máte skúsenosti, užívala ho niektorá napriek dobrým výsledkom na Hematológií? Ešte by ma zaujímalo, či je zlatá žila kontraindikáciou toho lieku, totiž mám zlatú žilu, avšak táto mi našťastie (zatiaľ) nespôsobuje žiadne problémy a je v klude, ani o nej neviem, zistili mi ju náhodne pri kolonoskopií, pri ktorej okrem nej nič iné nenašli, iba mi to lekár stroho oznámil, že tam je, a že ju má veľa ľudí a nevie o tom. Viem, že nie ste lekári, ale napadlo ma, či s tým náhodou nemá niekto skúsenosti. Vôbec ma nenapadlo sa na to spýtať lekára, to len teraz mi to behá po rozume, asi sa moc pozorujem a rozmýšľam 🙂 . Ďakujem vopred za názory.
Ahoj, ja som potratila až dvakrát, prešli sme všetkými vyšetreniami, zistil sa problém v stitnej žľaze, ale preventívne beriem aj progesteron rano a večer a picham si fraxiparin a dnes som už v 12tt Predchádzajúce tehotenstva bolo len do 8tt,takze myslím, že fraxiparin k tomu určite dopomohol.
Drzim palce 🍀🤰
Ďakujem za názor, pichla som si ho, nakoniec to nebolo také strašné =D. Tuším ma to aj bavilo. Akurát ma teraz začalo pichať v podbrušku a cítim také bolestivé tlaky, ale to bude asi náhoda nie? Spôsobuje niečo také Fraxiparin ? Doteraz ma brucho nebolelo, začalo to pol hodinu po užití.
@dominikak4 nemyslím si, že to je z fraxiparinu... Skôr, keď sa ti budu robiť modriny alebo také podkožné hrčky, tak to oznam lekárke, bude ti ich musieť vymeniť za iné 🙂
@julsh123 - to je super, tak máš najhoršie obdobie za sebou, dúfam, že to u Vás dobre dopadne a narodí sa Ti zdravé bábätko 🙂
@dominikak4 Ďakujem veľmi veľmi pekne 🙂 aj tebe a maličkému veľa veľa zdravíčka prajem 🙂
@dominikak4 ahoj 😊 ja som presne ten isty pripad. 2xMA a 1x spintannny potrat, vsetky vysledky super, nic sa mi nikde nenaslo a gynekologicka mi predpisala preventivne, hned ako zistim, ze som tehotna fraxiparin 0,3 plus Duphaston. A dnes som v 14+1 🙏🏼🥰 chcem ti pivedat, ze mas velmi dobreho gynekologa a zrobil velmi dobre, ze ti injekcie predpisal. Nijakym sposobom ti to neublizi iba to moze tebe aj babatku. Cim lepsi prietok krvi k babatku, tym lepsie. Potvrdila mi to aj hematologicka. Je to troska diskomfort, ale ver mi, stoji to zato a urcite ich zacni pouzivat. Ja som sice na fraxiparine dostala alergiu (take cervene svrbiace flaky) po mesiaci, tak som musela prejst na clexan (to je to iste). Prajem ti nech mas krasne tehotenstvo 🙏🏼❤️🥰
Ja som bez zjavnej priciny potratila 5x...v poslednom tehu som si tiez pichala fraxik len preventivne...
@dominikak4 urcite si ho pichaj... skuseni lekari ho predpisuju aj ked je zena bez mutacii, nakolko tvrdia, ze prax opakovane ukazuje, ze s jeho pomocou sa predchadza potratom, pretoze tam zohrava velku ulohu aj otec a jeho zdravotny stav, aj ked je to cele malo preskumana oblast, nakolko ziadne pokusy sa v tejto oblasti nemozu robit, dolezite je to, ake su vysledky... mozno 5 zien z 10 potrati tak ci tak, aj s faxikom, ale tych dalsich 5 zien dieta donosi prave vdaka fraxiku. a kedze si nemas ako overit v akej by si bola skupine, tak si ho pichaj
A hnačku ste z neho nemali?
@dominikak4 ja nie, hnačku alebo naopak zápchu môžeš mať z tehotenstva
Lebo som si ho včera pichla a o dve hodiny na to ma dosť intenzívne rozbolelo brucho a prehnalo ma, ale zase mňa preháňalo aj prvýkrát keď som bola tehotná, takže asi za to nemôže Fraxiparine.
@ludanis ďakujem, aj ja tebe prajem krásne tehotenstvo a zdravé bábätko hlavne 🙂
@katty2012 ďakujem za názor 🙂
@dominikak4 dostala som fraxiparin v 6tt koli zapalenej krcovej zile. Pichala som si asi do 20tt az pokial som nesla na kontrolu k inemu cievnemu a ten mi povedal, ze mi hrozi zakrvacabie do placenty, lebo som bola sama modrina.
Daj si na to pozor,ak sa ti zacnu vo velkej miere robit modrinky tak bez za lekarom
Dobrý večer baby, pichám si ten Fraxiparine podľa odporúčaní lekára a dnes som začala mierne krvácať, išla som po telefonickej konzultácií pre istotu na pohotovosť. Na sone bolo malé ok, ale okolo plodového vajca bol naznačený štrbinový hematóm, lekárka do správy napísala nález v norme, a že sa nemám znepokojovať, že je to normálne, že sa rozťahuje maternica a praskajú cievy. Ja sa ale trochu znepokojujem, fraxiparin mam nasadený preventívne, a trápi ma, či to zakrvácanie v maternici nespôsobil práve on tým, že mám príliš zriedenú krv, bojím sa, či si jeho "preventívnym" užívaním viac neuškodím. Nestretla ste sa s tým niektorá? Malé prosperuje zatiaľ. Chcem sa na to spýtať svojho gynekológa, ale ordinuje až v stredu, prípadne nemala by som ísť na hematológiu pre istotu? Nechcem o to dieťa znovu prísť. :(
Pocas 1.tehotenstva mi zistili hlboku flebotrombozu pri panve a zacali mi davat Fraxiparin v nemocnici, zaroven som ho mala pouzivat tiez doma, ked ma pustili z nemocnice.
Ziadne problemy som z neho nemala, pri cievnej kontrole mesiac pred porodom mi lekar povedal, ze sa mi zrazenina rozpustila.
Mne pomohol 🙂
@ludanis ja si picham fraxiparine uz mesiac niekedy v pohode a niekedy mam cervene flasky a modriny.. to som nevedela ze mozem zmenit za clexane?
@babyttcirl ano urcite nech ti to bud gynekolog slebo hematolog zmeni. Teraz uzivam Clexan a perfektne, ani modriny, flaky nic 😊 mne sa to stupnovalo a uz ma to zacalo potom svrbiet a uz to bolo pre mna neprijemne. Hematologicka mi povedala, ze ten Fraxiparin ma v sebe nejaku latku, na ktoru zvykne byt alergia. Clexan je troska drahsi ale zevraj lepsi
Ahojte maminky, momentálne som v 15tt tehotenstva, v 7tt zistili že mám veľmi vysoké hodnoty d-dimeru nasadili mi fraxiparin, začali sa mi robiť Svrbive mapy na bruchu nohách na rukách zase ako keby žihľavka, dr.to zhodnotila ako alergiu na fraxiparin a predpísala mi clexane...picham si ho týždeň, ale svrbenie neprechádza..nemám z neho síce také modriny na bruchu ale svrbenie neustúpilo, riešila som to s obvodnou-tá tvrdí že musím vydržať kvôli bábu a že ak mi začne puchnut hrdlo a budem sa dusiť mám volať záchranku,s gynekologickou-posiela ma na kožné..ale z toho čo tu čítam tak Vás baby rieši hematolog... Lenže mňa hematologicka odmieta vyšetriť hneď ako zistili že mám vysoký dedimer gynekologicka jej volala a ona odmietla vraj patrím ku internistovi...som z toho nešťastná lebo zjavne mi ani ten clexane nerobí dobre.
@domcadisturco ja si tiež od začiatku picham fraxiparine a rovnako má brucho brutálne svrbelo. Hovorila som to hematologovi a jediná vec čo povedal, aby som to skúsila vydržať. Trvalo to také tri týždne a svrbenie prešlo. Stále som si brucho natierala telovym mliekom, aby som sa nezoškrabala do krvi, to mi trochu pomáhalo.
@jaja1991 mňa tak ale svrbí celé telo. Najprv to bolo len brucho postupne nohy, ruky, chrbát zadok, niekedy sú to len červené fľaky inokedy ako keď sa poprhlis alebo ako žihľavka
@ckatka ak sa to ani trochu nezlepší určite sa popýtam
@jaja1991 zajtra zavolám dr lebo sa necítim dobre a pripisujem to tým injekciam, som malatna veľmi unavená a vždy len po Tom ako si pichnem injekciu, a veľmi dlho po pichnuti mi tečie z ranky krv, ja som už asi velmi zriedena
Dobrý deň som v 7mes tehotenstva predpísali mi v nemocnici Fraxiparine je to aj na vivoj dieťaťa ? Ďakujem za každu odpoveď 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominikak4 ahoj. Ja som raz potratila a pri druhom tehu mi lekar predpisal fraxik. Poctivo som pichala 9mesiacov.. Strasne to bolo. Nevedela som uz kam pichat.. a ked som potom zacala ku koncu tehu do nemocnice kde som rodila mi primar hovoril ze som si to pichala uplne zbytocne.. Ale tak clovek chcel mat istotu.. No a za 3 roky tretie tehu a to som sa rozhodla ze nic pichat nebudem.. konzultovala som vysledky hemtaologie na genetike kedze ja som tam aj nejaku mutaciu mala.. Tehotenstvo bezproblemov.. Maly sa narodil 4,5 kilovy a uplne zdravy 😀